reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kupilam znowu truskawy w biedrze. Apetyt mi dzis dopisuje. W koncu antyperspirant pachnie. Powoli sie chyba wykaraskam ze zlego samopoczucia.
Witam was serdecznie
Piszecie tyle, że nie ogarniam momentami :D
Klusek ja też ostatnio truskawkami się zajadam i o dziwo smakują jak truskawki heh wracasz do żywych

Ja mam w drugą stronę problem z glukozą na czczo, bo mam 50. Często miewam spadki, więc muszę mieć przy sobie coś słodkiego, inaczej zaczyna mi się robić słabo i trzęsą mi się ręce

Emikaa nie stresuj się.Pewnie nic złego się nie dzieje.
Poczytałam o historii Lilki.Czy ta dziewczynka żyje?Czy jej stan jest lepszy?Przykra historia ale to fakt że zawsze i wszędzie może się zdarzyć.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli nie początkująca mama :) a rodzić gdzie chcesz?
No raczej na Karowej nie planuję porodu chyba że nie uda się utrzymać cukrów w normie i coś by było nie tak to nie będę ryzykować zdrowia dzidziusia i pojadę tam
Starsza córka tam się urodziła i mam złe wspomnienia młodsza rodziła się w Płońsku a teraz planuję Pułtusk bo mam najbliżej i tam ciążę prowadzę.

Ja mam w drugą stronę problem z glukozą na czczo, bo mam 50. Często miewam spadki, więc muszę mieć przy sobie coś słodkiego, inaczej zaczyna mi się robić słabo i trzęsą mi się ręce
Ja takie objawy mam jak nie jem dłużej niż 3godziny spadki cukru też nie są dobre ale jak za wysoki też źle i bądź tu człowieku mądry. Teraz to boję się cokolwiek jeść bo nie wiem co z tym cukrem. Aby do poniedziałku wtedy będę miała glukometr do samokontroli to będę spokojniejsza.

I jak tam po wizycie? Plamienie ustalo?
A co do porodów to ja nie ze Śląska ale planuje rodzi w Zabrzu w centrum leczenia kobiety i dziecka. Macie jakieś opinie o porodach tam?

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja takie objawy mam jak nie jem dłużej niż 3godziny spadki cukru też nie są dobre ale jak za wysoki też źle i bądź tu człowieku mądry. Teraz to boję się cokolwiek jeść bo nie wiem co z tym cukrem. Aby do poniedziałku wtedy będę miała glukometr do samokontroli to będę spokojniejsza.
Mam tak samo, czasem nawet szybciej, zalezy co zjem. Ale z obciazeniem krzywa wychodzi ok, tylko ta startowa wartosc zawsze niska. Nie mam pojecia od czego to zależy. Aga, a Ty przez te spadki mialas robione jakies dodatkowr badania, jakies zalecenia itp? U mnie lekarze zwykle to bagatelizowali.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam tak samo, czasem nawet szybciej, zalezy co zjem. Ale z obciazeniem krzywa wychodzi ok, tylko ta startowa wartosc zawsze niska. Nie mam pojecia od czego to zależy. Aga, a Ty przez te spadki mialas robione jakies dodatkowr badania, jakies zalecenia itp? U mnie lekarze zwykle to bagatelizowali.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Żadnych dodatkowych badań nie było. W pierwszej ciąży na czczo też bardzo niskie wychodziły a na teście 50 g wyszło sporo potem był test 75 g potwierdził cukrzycę i do porodu dieta obowiązkowa. W drugiej ciąży powtórka z tym że test 50 g był prawidłowy a miesiąc później wyszła koński dawka w moczu i powtórka z rozrywki :) na szczęście obie córy urodziły się zdrowe. A teraz kazali obrazu 75 g zrobić i na czczo 88 po 1h 212 a po 2 h 188. I tyle na razie z badań. Wtedy uniknął insuliny i mam nadzieje że i tym razem się uda choć mój gin straszył mnie że przy wysokich wynikach mogą przepisać

reklama
Ja dziś wyniki glukozy na czczo odebrałam i są w normie uf. Mąż mi kupił lody teraz czekam aż mi się dzieci spać położa i będzie uczta :) Ja też czekam do czwartku na wizytę ale strasznie nie mogę się doczekać mam nadzieje że zajrzymy do maleństwa

Do góry