reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Safiya ja mam jutro genetyczne o 17.20 i zaczynam się stresować.. ;) ta glukoza to mnie przeraża ale narazie mój lekarz nic o tym nie mówi jedynie mam robić glukozę na czczo. Ja mam straszny smak na lody ale jestem jeszcze trochę przeziębienia i się boje.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

właśnie zjadłam lody bakaliowe hahaha
a na genetycznych spokojnie, stres nie pomaga, będzie dobrze :happy:

@myycha to ja po sąsiedzku - Siemianowice :-p

reklama
Wróciłam od przyjaciółki, 3,5h przegadane, bąbel nam dotrzymywał towarzystwa.

Co do tarczycy ja biorę teraz Euthyrox w dawce 62,5. Czuję się ok, ale mam smaka na ..
sushi...

Jak taką dawkę przyjmować?
I ja też dziś sushi nawet skusiłam się na te z łososiem, a co tam od kilku rolek nie umrzemy. Ważne, że nie zwrócone w ceramicznym.

No i witamy nowa mamę z Warszawy. Jesteś chyba 5 ;) Czemu Karowa?

U mnie po wizycie ok. Kazała powtórzyć glukozę i powiedziała, że dzidzia rośnie. I wreszcie znalazłam lekarza tego jedynego. Spędziłam u niej godzinę. Nawet zbadała mi piersi. Mam zrobić jeszcze oprócz glukozy, znowu morfologie i usg genetyczne, ale tu w terminie się chyba na luxmed nie wyrobie. Dała też ewent skierowanie na prenatalne gdyby trzeba było robić coś więcej po usg. Zakazała mi za to jeść winogrona.

A i waga na 0 wychodzi

No produkcja niezła ;)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty :) ja mam dopiero 24.02 i muszę moją gin zmusić żeby zrobiła mi usg bo pewnie nie będzie chciała ale potem kolejne mam dopiero połówkowe a ja już świruję czy wszystko w porządku ;) chciałabym już chociaż ruchy czuć to może bym była spokojniejsza ;)

Ja też oczywiście nocna przerwa od 2:30 do 5... więc musiałam uciąć drzemkę po śniadaniu ;)

p19uflw1jarcljhd.png

a no tak... boże zaćma matematyczna mnie trafiła... Z drugiej strony ja biorę tak rano i z zamkniętymi oczami, że za chiny nie łamałabym tabletki :D pewnie wieczorem musisz sobie przygotować dawkę :) chyba, że wytrzymujesz bez papu po przebudzeniu :)

A ja zwolnilam się wcześniej z pracy bo plamienie i twardy brzuch. Nie dość że ledwo wstałam z łóżka i wymioty pol poranka to jeszcze to!

ja mam teraz 28.02 a i nieszczęsnego nfz 6go - tam idę żeby mi przedłużył zwolnienie. Myślicie, że jak mam do 10 to 6 wystawi mi już dalej czy będzie kazał przyjść jeszcze raz?

reklama
Do góry