reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie dalej zachcianek brak jedynie niechianki ;) chociaż i tak już dużo więcej mogę zjeść, ale mięso dalej jest bleeee :) o jezu i też czekam na fasolke szparagową i młode ziemniaczki z koperkiem [emoji7] [emoji7] u mnie dzisiaj naleśniki na kolacje :)

Nie wiem czy zauważyłyście ale są już pazdziernikowe mamy! Kurcze a dopiero co my zaczynałyśmy wątek!! Ale ten czas leci ;)

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
Ooo mamusiu, już myślałam, że nie jestem głodna, ale przyszłam tutaj i już bym jadła po Waszych wpisach jakąś zupkę, mizerię, młode ziemniaczki z koperkiem omommmoommm też się nie mogę doczekać sezonu na warzywka i owoce!! Ale pocieszyłam się właśnie zasmażaną białą kapustą, właśnie zrobiłam na jutro na obiad i pół zeżarłam :D rolady niedługo będę kończyć, ciekawe, czy cokolwiek zostanie na jutro :D

Pisałyście o warsztatach, ja wczoraj byłam po raz enty na Bezpiecznym Maluchu, fajna rzecz ze względu na pierwszą pomoc. Jak widzę zachowania ludzi, którzy pierwszy raz podchodzą do próby uratowania lalki to myślę, że takie szkolenia powinny być obowiązkowe dla wszystkich :p

@marii19 mnie to przeraża, że ten czas tak szybko leci. Do sierpnia to raz dwa przeleci, Jaśka urodziłam 28 lipca, więc ciąże przechodziłam praktycznie w identycznym czasie jak teraz i pamiętam, że do końca roku mi się dłużyło, a potem do wakacji to srruuuu przeleciało. Ja nadal do końca nie wierzę w to, że w ciąży jestem :p teściowa przed chwilką była i mówi na wejściu, że to na pewno będzie dziewczynka, bo z chłopakami to się już w tym czasie toczyłam, a teraz to w ogóle po mnie nie widać xD takie tam pocieszenie :D ciekawe, czy w czwartek się dowiem kto tam siedzi
Ja na słodkie w ogóle nie patrzę, mam ciągle smaka na zupy właśnie, jakąś kiełbachę, coś ostrego a potem zaraz kwaśne ;)

Wybrałyście już wózki? Widziałam, że gdzieś ten temat już mignął. My sprzedaliśmy nasz po chłopcach i zdecydowaliśmy teraz nie kupować już nowego. Już znalazłam kilka ofert Bugaboo cameleon i pewnie niedługo będziemy zamawiać ;)

No ja juz tez dzisiaj podczytywalam pazdziernikowe mamy... ale to leci ;)

Co do zachcianek to ja istatnio mialam ochote na lody... chodz za slodyczami w ciazy nie bardzo. Pojechalam specjalnie do Auchana... poogladalam i wyszlam... wieczorem znow mnie naszlo ma te z maka... z polewa czekoladowa... nie wytrzymalam... musielismy na nie pojechac ;))))

No to się pochwaliłam, że nie wymiotuję. Zjadłam na drugie śniadanie kanapkę i poszłoooo... Wcale mi się nie podobało. :)
Teraz mój mąż przynosi mi kubek z meliską i mówi "tutaj masz ucho kubka". Chyba naprawdę jakaś nierozgarnięta w tej ciąży jestem, że mi o takich rzeczach przypomina...

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ja wam zazdroszę tych zachcianek. Przynajmniej dacie radę coś zjeść. "Szczytem" moich osiągnięć dzisiaj i wczoraj nadal jest utrzymać coś w żołądku dłużej jak 5 min. Do lekarza mam za godzinę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chyba faktycznie czuję te ruchy już ale wydaje mi sie ze to jeszcze czas...
to takie laskotamie jest takie mizianie nie wiem jak to opisać..
Ja chyba też bo cały czas czuje to samo dziwne uczucie. Tak jakby w środku coś smyralo. Ale nie czuje jak dotkne brzucha tylko tam wewnętrznie. Wcześniej tego nie miałam a teraz się pojawia czasami. Wydaje mi się że może to jest od bardzo silnych ruchów dziecka jak może bryka fikolki [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba też bo cały czas czuje to samo dziwne uczucie. Tak jakby w środku coś smyralo. Ale nie czuje jak dotkne brzucha tylko tam wewnętrznie. Wcześniej tego nie miałam a teraz się pojawia czasami. Wydaje mi się że może to jest od bardzo silnych ruchów dziecka jak może bryka fikolki [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja w poprzedniej ciąży w tym czasie czułam to samo łaskotanie. Na początku byłam przekonana, że to jelita, ale z dnia na dzień to samo uczucie stawało się mocniejsze i okazało się ruchami ;) więc mimo tego, że dziecko tam gdzieś jeszcze głęboko schowane to wierzę w tak wczesne odczuwanie łaskotania :) w tej ciąży to nawet brzuch mi się jeszcze nie zmienił... chyba dopiero jak poczuję ruchy to w tą ciążę uwierzę

@Morawka ja też jakoś nie mogę się ogarnąć ;P Np mój M wraca do domu, kupił śmietanę i daje mi żebym schowała. A ja ją biorę i odkładam na stół, jakby tam było jej miejsce ;D No i jakoś zawsze sprzątałam w kuchni i wszystko ogarniałam a teraz w ogóle o tym nie myślę. Nawet do głowy mi nie przyjdzie żeby wstawić naczynia do zmywarki albo jedzenie do lodówki :D No i te luki w głowie.. Sąsiadka się śmieje, że cała krew z mózgu spływa do brzucha i to odmóżdża ciężarne hihi :p

Hej @evelinia, skoro nas już znasz to opowiadaj o sobie ;)
Witaj --Aga-- dokładnie jestem w temacie o czym pisujecie więc mi łatwiej dotychczas udzielałam się na wątku staraczek jednak zaglądałam do was i nie wiem jakoś tak nie wychodziło z tym by wbić tu do was
Jeśli chodzi o mnie to szczerze też id 7 tygodnia dopadły mnie mdłości i męczyły do zeszłego tygodnia przeżyłam 3 tyg horroru i modlę się by więcej nie wróciły :D
To moja trzecia ciąża i tylko w tej miałam takie długie i mocne mdłości.
W czwartek byłam na wizycie i wszystko ok z moim serduszkiem a to najważniejsze kolejna wizyta 17.02

reklama
Do góry