reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie dzisiaj weny brak na cokolwiek. Gdyby nie to że jedziemy do obiecanego kina najchętniej schowalabym sie pod kołdrą na cały dzień.
Idziemy na Balerinę, pierwszy raz idę na 3d bo córka już była.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No niestety wyszło to samo NT 8mm co nie zmienia faktu że jest bardzo źle,nie ma znaczenia ,że tam było 15 bo osiem to też katastrofa. Jak on to mówił jest obrzęk przeziernosc karkowej, dziecko może mieć Downa lub inny zespół, może mieć też wadę serca, może także skoczyć się obumarciem ciąży w wyższych tyg. Zrobili mi test papa mam za tydz odebrać,ale mówił że tam też będą złe normy,bo widać gołym okiem. Mówił że mogę wykonać amniopunkcje za 2 tyg a kartografia czy jakoś tak w 18 tyg w Katowicach. Oczywiście płakałam na całego chyba wszystkich ludzi na korytarzu nastraszylam. Mój bardzo stara się mnie wspierać , ale widzę jak go serce boli. Bobo tak ślicznie się ruszalo ,że aż nie mogę uwierzyć ,że jest chore chciałabym żeby był to koszmar w śnie i obudzić się jutro i zapomnieć,ale niestety szans już raczej nie widać. Serce mnie boli jak ja dziecku wytłumaczę swojemu jeśli coś się stanie z bobo ,jak powiedzieć rodzica oni się zalamia nie wiem jak to przeżyją. Ja już jestem na skraju wytrzymania. Jeszcze mój syn biedny chory wirusowke ma płacze cały nos optarty sama kumulacja. Czuje się tak źle,że zapadła bym się pod ziemię z miłą chęcią. Nie może do mnie dotrzeć dlaczego tak się stało, przecież dbalam, nie piłam nie paliłam co się zrobiło ,że tak się stało .

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana tak mi przykro :(:(:(:( myslimy o tobie i jestesmy z toba mam nadzieje ze mimo wszystko jesli bedzie mialo dzidzi wade to bardzo mala zycze ci tego z calego serca!!!

Też mam dziś straaaaaszny spadek formy, do tego jest mi niedobrze i gotowanie obiadu to katastrofa:/ ale mam nadzieję, że później będzie lepiej ;-)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wierzę w cuda, bo sama cudu doświadczyłam i wiem, że jeśli będziemy się modlić, to tam na górze na pewno Ktoś nas wysłucha :) zawsze trzeba być wg mnie dobrej myśli. Tego nigdy za wiele :)

Klusek, MamaT super macie te lekarki :) Żeby wszyscy tacy życzliwi byli...

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiadomo, że nigdy nie wiadomo do końca jak to będzie ale usłyszeć taka diagnozę na początku to ogromny szok i wielka niewiadomą.. i każda z nas się tego obawia. Zreszta nie wiem jak inne dziewczyny mają, ale ja po każdym badaniu/usg jestem 'spokojna' o dzieciątko parę dni a później sponsorem się martwię.. mogłabym mieć usg co 3 dni i chyba wtedy byłabym w miarę spokojna.. ;-) ale ktoś mi powiedział, że tak już będzie zawsze. Teraz się martwię o ciążę, a później jak się urodzi to o dziecko się będę martwić i tak już całe życie;-)

Chyba każda z nas tak ma, miałam USG 2 tyg. temu i teraz ciagle się zastanawiam czy wszystko Oki do następnego badania tym bardziej, że nie wiem czy drugi płód miał wpływ na rozwój pierwszego... ale trzeba być dobrej myśli !

Morawka, witaminy? O ile w gardle nie stanęła ;-) ;) to nic mu nie będzie. A leki chowaj chowaj.

A ja dzisiaj z kolei mam takiego kopa do roboty, że szok. Zrobiłam juz dzisiaj więcej niż normalnie przez kilka dni :-p. Ale na mnie motywująco dzisiaj działa wizyta rodziców z okazji dnia babci i dziadka w przedszkolu. Wstyd było ich do takiego syfu wpuścić :-p. Nawet już sobie robie sos koperkowy do jajek na jutrzejszy obiad :laugh2:.

Nic mu nie bedzie;)

Ja 2 dni nie zwracalam. Dzisiaj skusilam sie na serek wiejski. O matulu...nigdy wiecej. Ledwo dobieglam do wc. Najgorsze ze pewnie tabletki nie zdazyly sie rozpuscic.

Wczoraj nawet zjadlam nalesniki. A na kolacje pizze. Postepy

Wiadomo, że nigdy nie wiadomo do końca jak to będzie ale usłyszeć taka diagnozę na początku to ogromny szok i wielka niewiadomą.. i każda z nas się tego obawia. Zreszta nie wiem jak inne dziewczyny mają, ale ja po każdym badaniu/usg jestem 'spokojna' o dzieciątko parę dni a później sponsorem się martwię.. mogłabym mieć usg co 3 dni i chyba wtedy byłabym w miarę spokojna.. ;-) ale ktoś mi powiedział, że tak już będzie zawsze. Teraz się martwię o ciążę, a później jak się urodzi to o dziecko się będę martwić i tak już całe życie;-)

Racja, to chyba normalne. Przynajmniej ja mam dokładnie tak samo ;) Miałam wizytę w zeszłym tygodniu o już mi spokój minął i odliczam dni żeby znów skontrolować.. :)

reklama
Aga ja z tych kawowych co tylko z ekspresu czarną pija bez cukru i mleka. Z mlekiem tylko smakowe rozpuszczalne. A teraz ciesze sie z cappucino z magnezem bez kofeiny bo na zwykla lawe patrzec obecnie nie moge.

Margaret witaj w klubie. Moj wczoraj zrobil mi awanture o: pranie nie zlozone, platki nie przesypane do pojemnika i jaki on jest biedny i nieszczesliwy bo musi robic zakupy i gotowac obiadki bo nie moge wejsc do kuchni... I tylko on ma takiego pecha na ziemi

Do góry