reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Tak nadrabiam sobie i wydaje mi sie ze poki co same dziewczyny sie tu szykują :p ciekawe na jak dlugo ta dominacja potrwa. Gratuluję udanych wizyt :-)

Niestety rotawirus czy co tam to było spowodował 10 dniowa biegunkę. Dostałam skierowanie na enzymy wątrobowe i niestety normy przekroczone. Jutro się kładę do szpitala na patologie ciąży. Dalsza diagnostyka i obserwacja. Na usg z dzieckiem wszystko ok. Rośnie i mu to nie przeszkadza. Nie wiadomo czemu mi siada wątroba :/

Nie lekcewazcie takich objawów jak coś.

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom

GuaRaNa, matko jedyna, jak to mąż zemdlał przed badaniem?!? :confused: W sensie - z emocji, czy coś jest nie tak? Ja pierniczę, jak by mi mąż zemdlał z emocji to bym normalnie padła ze śmiechu chyba :laugh2:
Oh i niesiesz mi promyk nadziei :rolleyes2: Bo jak masz dzisiaj 12+6 i juz widać, że dziewczynka, to ja na moim usg genetycznym w 13+6 też mam szansę :-p

Luska, zdrowiej. Może faktycznie odpuść kilka nocek. Już i tak przy córkach nie masz jak wyleżeć przeziębienia.

Anntryb, toxo i różyczka dla mojej gin to jedne z podstawowych badań. W każdej ciąży mam robione, a też z kotami nie mam do czynienia, a na różyczkę byłam szczepiona i jej nie przechodziłam. Od kotów najłatwiej złapać, ale i np zakażone niedogotowane mięso.

Dorotea, zdrówka. A to nie cholestaza????

I zdrowiejcie kobietki, teraz taki sezon. Mi dopiero dzisiaj lepiej ale od piatku w łóżku leżę, najdalej do lazienki szłam prysznic, toaleta i dalej lozko. Kurde az 5 dni tak lezalam.

Ja potrafię lecieć po zwyklej herbacie czy soku pomaranczowym. Dzis rano zjadlam jedną parowke z wody
z chlebkiem ciemnym popilam herbata i szklanka soku... Do tego na niesmak w buzi pozniej jednego tictaca i tadammm. Juz nie wiem co jesc... I najgorszy ten niesmak i odbicia pustką. Mięty, melisy nie moge bo od razu wymiotuje. Ale chemia, taka jak swieze pranie, szampony, balsamy, zapachy do lazienki czy powietrza perfumy sa ok. Nie znosze sklepow spozywczych wlasnej kuchni i lodowki a najgorsze jest zmywanie...

U mnie podobnie. Nie mogę gotować. Chyba ze to coś bezzapachowego. I tak dzisiaj jak nigdy zrobiłam pierogi. A potem nie zjadłam ani jednego. Zazwyczaj jem jabłko z blendera lub starte na tarce. Dwa kiwi. Pomarańcz. Woda. Jakieś warzywa z dipem. Nigdy nie przepadałam za chipsami, parówkami, mięsem w ogóle, śmieciowym żarciem. Teraz jak mąż wróci z jakimś kupnem obiadem mam wrażenie że jak tylko wejdzie do domu to czuje to i nie mogę nawet przy stole wysiedzieć. A jak podgrzeje parówkę czy otworzy paczkę chipsów to odrazu mam odruch wymiotny. Męczące to bo z jedej strony głodna jestem. Do pracy chodzę. Siły brak. Dodatkowo synek i ja mamy anginę. Dwa dni w domu byliśmy. Nawet nie odpoczęłam bo jak dziecko chore to nie dasz rady.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi czy robiłyście badania na Toxo i różyczkę? Nie mam styczności z kotami, różyczki nie miałam, czy to konieczne?
U mnie również były to podstawowe badania. W każdej karcie ciąży są wymieniane. Różyczka jest bardzo niebezpieczna w ciąży, więc trzeba wiedzieć czy ma się w sobie przeciwciała czy trzeba się dodatkowo chronić.

U mnie również były to podstawowe badania. W każdej karcie ciąży są wymieniane. Różyczka jest bardzo niebezpieczna w ciąży, więc trzeba wiedzieć czy ma się w sobie przeciwciała czy trzeba się dodatkowo chronić.
Ja jutro hivy i inne wątroby robię. No i posiew moczu bo ciągle białko albo liczne bakterie wychodzą

reklama
Jestem załamana po badaniach w szpitalu nie chce mi się żyć, dziecko może mieć wadę, mam jutro umawiać się pilnie na Wrocław i robić badania. Cały czas płacze i odechciało mi się wszystkiego przestałam się cieszyć z ciąży depresja na całego chyba włosy z głowy sobie wyrwę. Nawet nie chciałbyście wiedzieć jakie pytanie zadal mi ginekolog. [emoji29][emoji20][emoji37]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry