reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ah! I udało mi się przekonać mojego męża, żeby robił mi zastrzyki! :D Już trzeci dzień działa i dziś nawet nie pisnął słówka, że nie chce :p Mnie to za bardzo boli.. Nie dam rady zrobić sobie tego sama, mam jakąś blokadę.

@kotomiś ja wiem,że jak kobieta popije i karmi dziecko po dość krótkim czasie to dziecko może być pijane i umrzeć,ale to pewnie są duże ilości. Za to moja szwagierka piła raz na jakiś czas normalne piwo w ciąży.

@ikulka ja też dużo pije i chodzę sikać co 5 min [emoji3] może rzadko załatwiasz sprawy grubsze i wtedy masz więcej na wadze jak ja a po od razu schodzi waga [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kotomiś mi położna powiedziała by unikać alkoholu w ciąży.
Ale ogólnie podobno można od czasu do czasu lampkę wina i to nie zaszkodzi dzidziusiowi.
Dzag82 ja w czwartek tak będę miała że muszę zawieźć najpierw Wiki do przedszkola a potem Emi do szkoły.Mam nadzieję że Emi zostanie bez problemu w aucie to szybko zalecę z Wiki.Mąż jedzie na szkolenie do Glasgow więc nie będzie mógł mi zawieźć Wiki bo normalnie on ją zawozi do przedszkola.My mamy na szczęście 2 auta.Powodzenia dla młodszego na pierwszy dzień w żłobku.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Poza tym że jestem chora, to nasilila mi sie alergia/astma bo remontuja u nas klatkę schodową. Żadnych leków brać nie można.

Boje sie zeby dziecku nie zaszkodzic. Caly dzień leżę i tak pewnie jeszcze bedzie kolejne 2. Na wage nawet nie wchodzę bo sie nie chce denerwowac ze schudlam znowu.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.

U mnie lek na alergię figuruje na liście dozwolonej dla ciężarnych. Benadryl i coś jeszcze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek rennie to u mnie podstawa w apteczce.Czasem też biorę to jak mnie muli w żołądku.
Angelika nie stresuj się tak bardzo.Za 2 lata samej Ci przyjdzie się z tym zmierzyć.Moja autystyczna córka miała okropne ataki z rzucaniem się na podłogę itp.Doradzam przede wszystkim stanowczość i wyznaczenie pewnuch granic których przestrzegać nie wolno.

Klusek rennie to u mnie podstawa w apteczce.Czasem też biorę to jak mnie muli w żołądku.
Angelika nie stresuj się tak bardzo.Za 2 lata samej Ci przyjdzie się z tym zmierzyć.Moja autystyczna córka miała okropne ataki z rzucaniem się na podłogę itp.Doradzam przede wszystkim stanowczość i wyznaczenie pewnych granic których przekraczać nie wolno np.nie bijemy dorosłych,nie niszczymy zabawek itp.

reklama
Hola ja tak samo mam córki z maja i czerwca.
Wiktoria możesz brać niektóre leki histaminowe np.zyrtec.Poza tym pamiętaj że jak dochodzi do niewydolności oddechowej u Ciebie to jest to o wiele groźniejsze dla dziecka niż byś wzięła 1 tabletką nawet nie wskazaną w ciąży.Skonsultuj się z alergologiem pod kątem Twojej ciąży.

Planuje isc bo poki co kazdy lekarz nawet ten na pogotowiu powiedział ze nie wolno i koniec.. Dzięki za radę :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry