reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Marii19 u mnie 3 kg na minusie i nadal nie wiele rzeczy mogę zjeść bo zwracam lub mam biegunkę.Dlatego jem witaminy niech dziecko ma z czego brać minerały do budowy kości np.
Nie sądzę by w drugiej ciąży się bardziej tyło ikulka.Ja w obydwóch przytyłam podobnie a w drugiej mniej.W pierwszej 11 kg w drugiej 10 kg.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I kulka ja np.w ciąży nigdy się przejadałam.Nie miałam też jakich większych zachcianek.Jadłam zawsze normalnie tak jakbym nie była w ciąży.Zawsze też traciłam na wadze w 1 trymestrze i z 2 kg przed samym porodem mi schodziły ale to chyba ze stresu.Poza tym do 7 m.pracowałam w obydwóch ciążach.To chyba też swoje daje.Jak się jest całą ciążę na l4 i dużo je jak tu nie przytyć.

Adeline, moim zdaniem to fajny gest po porodzie. Jakieś takie słodkości dla położnych. Niestety czasem jest to dziwnie odbierane. A niepotrzebnie. Bo to nie żadna łapówka tylko symboliczne i miłe podziękowanie.
Ja nie dawałam, ale szczerze mówiąc nie wiedziałabym nawet komu :-D Na sali przy cc stado ludzi, których twarzy nawet nie widziałam i nie wiedziałam kim są (nie licząc mojej gin która mi drugą cesarkę robiła), potem na pooperacyjnej stado pielęgniarek, nie wiem nawet jaki był lekarz prowadzący mój pobyt w szpitalu, na normalnej sali w zasadzie nikt szczególnie się mną nie zajmował, zwykle obchody i tyle. Po pierwszym porodzie a pierwsza wizytę kontrolna do gin poszłam z mężem i Tymkiem malutkim, to dostała "od niego" mały bukiecik :-p

Ja i tak przy wyjściu ze szpitala dałam czekoladki i wino, a ordynatorowi dobre whisky,bo nie narzekam wszyscy byli dla mnie mili. A oczywiście musiałam im na sile wcisnąć. Chociaż dziewczyna która ze mną leżała nie miała pokarmu i jedna baba była bezczelna wobec niej,bo mówiła takie ma pani cycki a karmić nie umie. A dziewczyna po CC nie miała tyle szczęścia co ja ,mi już wcześniej leciało mleko, nawet do dziś mam tak że jak naciśnie to prysnie resztka. I nie ładnie zrobiła ,bo załamała babkę wstrętny Buldog ,bo tak wyglądała jak wściekły pies, nie obrażając psów. Taki człowiek nie powinien pracować w poloznictwie

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi w takich sytuacjach filter puszcza i jadaczkę otwieram. Zawsze byłam cichutka, szara myszka, spokojna. W wieku 19 lat wyprowadziłam się na studia na inny kontynent i nagle mój charakter zmienił się o 360 stopni. Zdarza mi się być obrońcą uciśnionych [emoji23][emoji33][emoji23] nie to żebym się darła, ale jeśli zajdzie taka potrzeba rzucę jakaś uwagę czy w sytuacji podbramkowej postawie się okoniem [emoji23][emoji23][emoji23] dobrze ze mąż trenuje pewna sztukę walki, ja tez mam czarny pas, bo kiedyś pewnie się znowu przyda [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niestety mam ten problem że ciężko mi zrzucić wagę po ciąży.Przed pierwszą ciążą ważyłam 56 kg a teraz już 80 kg.Chudnę jedynie w czasie choroby...a za to podziękuje.Więc dlatego w ciąży pilnuje się podwójnie.
Ja jestem szczęściarą bo w ciąży nie zatrzymuję mi się woda.Tak miałam w obydwóch ciążach...oby tym razem też tak było.

Kurektyna szkoda że nie udało Ci się skończyć studii położniczych.Ja też miałam taką fazę w moim życiu że chciałam być położną i skończyłam nawet przeszkolenie na położną ale potem u Emi zdiagnozowano autyzm i musiałam pożegnać się z marzeniami o pracy w szpitalu bo 5 razy w tygodniu mieliśmy zajęcia z logopedą i jak tu pracować.Dlatego pracuje na nockach i to w weekendy.

Aha Dzag82 to starszy syn urodzony wcześniej.
Adeline ja też tak miałam z mlekiem.Nigdy mi się zatory nie robiły bo jak za dużo mleka miałam w piersi to mleko mi wyciekałojak szalone.

Ja jestem niemal 3 kg na plusie, średnio 0,9 kg na miesiąc od początku ciąży więc nie jest źle.
W obu ciazach przytylam ok 20kg.
Teraz nam nadzieję że tyle nie będzie.
Filip urodził się z waga 3700 a Kaja3550 .

Położyłam się. .mocy brak.
Moja córcia od piątku walczy z gorączka. Chyba jutro ponowna wizyta u lekarza.
Miłej niedzieli

reklama
Do góry