reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Marii19 u mnie 3 kg na minusie i nadal nie wiele rzeczy mogę zjeść bo zwracam lub mam biegunkę.Dlatego jem witaminy niech dziecko ma z czego brać minerały do budowy kości np.
Nie sądzę by w drugiej ciąży się bardziej tyło ikulka.Ja w obydwóch przytyłam podobnie a w drugiej mniej.W pierwszej 11 kg w drugiej 10 kg.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I kulka ja np.w ciąży nigdy się przejadałam.Nie miałam też jakich większych zachcianek.Jadłam zawsze normalnie tak jakbym nie była w ciąży.Zawsze też traciłam na wadze w 1 trymestrze i z 2 kg przed samym porodem mi schodziły ale to chyba ze stresu.Poza tym do 7 m.pracowałam w obydwóch ciążach.To chyba też swoje daje.Jak się jest całą ciążę na l4 i dużo je jak tu nie przytyć.

Adeline, moim zdaniem to fajny gest po porodzie. Jakieś takie słodkości dla położnych. Niestety czasem jest to dziwnie odbierane. A niepotrzebnie. Bo to nie żadna łapówka tylko symboliczne i miłe podziękowanie.
Ja nie dawałam, ale szczerze mówiąc nie wiedziałabym nawet komu :-D Na sali przy cc stado ludzi, których twarzy nawet nie widziałam i nie wiedziałam kim są (nie licząc mojej gin która mi drugą cesarkę robiła), potem na pooperacyjnej stado pielęgniarek, nie wiem nawet jaki był lekarz prowadzący mój pobyt w szpitalu, na normalnej sali w zasadzie nikt szczególnie się mną nie zajmował, zwykle obchody i tyle. Po pierwszym porodzie a pierwsza wizytę kontrolna do gin poszłam z mężem i Tymkiem malutkim, to dostała "od niego" mały bukiecik :-p

Ja i tak przy wyjściu ze szpitala dałam czekoladki i wino, a ordynatorowi dobre whisky,bo nie narzekam wszyscy byli dla mnie mili. A oczywiście musiałam im na sile wcisnąć. Chociaż dziewczyna która ze mną leżała nie miała pokarmu i jedna baba była bezczelna wobec niej,bo mówiła takie ma pani cycki a karmić nie umie. A dziewczyna po CC nie miała tyle szczęścia co ja ,mi już wcześniej leciało mleko, nawet do dziś mam tak że jak naciśnie to prysnie resztka. I nie ładnie zrobiła ,bo załamała babkę wstrętny Buldog ,bo tak wyglądała jak wściekły pies, nie obrażając psów. Taki człowiek nie powinien pracować w poloznictwie

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi w takich sytuacjach filter puszcza i jadaczkę otwieram. Zawsze byłam cichutka, szara myszka, spokojna. W wieku 19 lat wyprowadziłam się na studia na inny kontynent i nagle mój charakter zmienił się o 360 stopni. Zdarza mi się być obrońcą uciśnionych [emoji23][emoji33][emoji23] nie to żebym się darła, ale jeśli zajdzie taka potrzeba rzucę jakaś uwagę czy w sytuacji podbramkowej postawie się okoniem [emoji23][emoji23][emoji23] dobrze ze mąż trenuje pewna sztukę walki, ja tez mam czarny pas, bo kiedyś pewnie się znowu przyda [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niestety mam ten problem że ciężko mi zrzucić wagę po ciąży.Przed pierwszą ciążą ważyłam 56 kg a teraz już 80 kg.Chudnę jedynie w czasie choroby...a za to podziękuje.Więc dlatego w ciąży pilnuje się podwójnie.
Ja jestem szczęściarą bo w ciąży nie zatrzymuję mi się woda.Tak miałam w obydwóch ciążach...oby tym razem też tak było.

Kurektyna szkoda że nie udało Ci się skończyć studii położniczych.Ja też miałam taką fazę w moim życiu że chciałam być położną i skończyłam nawet przeszkolenie na położną ale potem u Emi zdiagnozowano autyzm i musiałam pożegnać się z marzeniami o pracy w szpitalu bo 5 razy w tygodniu mieliśmy zajęcia z logopedą i jak tu pracować.Dlatego pracuje na nockach i to w weekendy.

Aha Dzag82 to starszy syn urodzony wcześniej.
Adeline ja też tak miałam z mlekiem.Nigdy mi się zatory nie robiły bo jak za dużo mleka miałam w piersi to mleko mi wyciekałojak szalone.

Ja jestem niemal 3 kg na plusie, średnio 0,9 kg na miesiąc od początku ciąży więc nie jest źle.
W obu ciazach przytylam ok 20kg.
Teraz nam nadzieję że tyle nie będzie.
Filip urodził się z waga 3700 a Kaja3550 .

Położyłam się. .mocy brak.
Moja córcia od piątku walczy z gorączka. Chyba jutro ponowna wizyta u lekarza.
Miłej niedzieli

reklama
Do góry