reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziewuszki piszecie ze kredyt na cale życie ale co zrobić? Takie sa czasy i o ile się nie dostanie od rodziców to skąd wziac na to mieszkanie? My tez mamy kredyt i w sumie nie wiem kiedy a w maju bedzie juz 5lat jak placimy... Choc nie powiem jak sie urodzi bejbik zacznie się roboc ciasno (bo mamy dwa pokoje,a bedzie nas czworka) i chciałabym cos większego tylko w sumie nie wiem jak.... Nie mam kasy na wklad własny do nowego kredytu...oj nie wiem... Trzeba będzie narazie jakos przetrwać:)

reklama
A mi bardzo w ciąży smakuje nabiał i pomarańcze [emoji3] dziś kupiłam 20jaj swojskich mniam [emoji3] będę robić placki ziemniaczane,bo syn lubi.

Jeśli chodzi o ciążę to ja też nie czuje się jakbym w niej była,może dlatego,że przechodzę ja praktycznie bez objawowo,co to tam trzy dni mdłości i bez ciazy nie raz się miało, z synem miałam też tak samo. No i w końcu nie mam już tych syfow na twarzy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do syfów to powiem że mi też znikają jupi ☺ jeszcze tydzień temu wyglądałam koszmarnie. A teraz twarz się ładnie obgoiła ☺

Ja też mam kredyt na nasze mieszkanko. I wcale nie jest mi z tego powodu źle. Patrzę na wszystko realnie :) Nie miałam super startu i zastrzyku gotówki od rodziców. 8 lat mieszkałam na stancji, w końcu nadszedł ślub, za który sami placiliśmy więc pozbyliśmy się oszczędności. Skoro kolejnym krokiem było mieszkanie to trzeba było wziąć kredyt. Było to dla mnie od początku wiadome, więc nie przeszkadzało mi to. A nóż kiedyś zaczniemy zarabiać miliony i spłacimy mieszkanie od razu :p

Nie, nie słyszałam. Ale Wrocław tez za dobrych opinii nie ma. Stres czy przyjmą jak taki bum urodzeniowy ma być. Co w tej Oleśnicy?
Chcą skierowania do szpitala żeby rodzić ,a jak nie odsyłają, ostatnio ginekolog spał i nie przyjął ciężarnej w trudnym przypadku. Odkąd zmienił się ordynator cyrki takie ponoć,na necie piszą nawet

Macie rację. Od kiedy zaczęłam pracować wynajmuje mieszkania. Obliczyłam, że w ciągu 7 lat pracy wydałam około 130 000 na opłatę wynajmu- byłabym juz tyle do przodu w spłacaniu kredytu, ale niestety migrowałam z miejsca na miejsce albo moja umowa nie była na stałe i nie mogłam wziąć. Teraz z mężem planujemy juz tak na poważenie zakup czegoś we Wrocławiu.

Dzięki laski, oczywiście prześwietlenia nie będzie mi robić, ciąża dała mi kopa, żeby wziąć się za naprawę zębów i wolę to od razu załatwić, później zapewne nie będzie na to czasu :p

@Maargaretkaa ja idę o innego lekarza, bo nie wszyscy mają uprawnienia tak jak dziewczyny pisały wcześniej.
Na szczęście znalazła się luka w jego grafiku i mam termin USG na 12t4d :)

Trochę nas jest ale w lipcówkach zdecydowana przewaga :) Nawet nie chcę myśleć o tym zatrzęsieniu na porodówkach, dużo macie placówek do wyboru obok siebie ?

Temat mieszkan na tapecie :-) my mamy mieszkanie 2 pokoje i ten jeden jest malutki ale póki co jakoś damy rade. Też byśmy chcieli dom tylko ciągła rozkminka budowac nowy czy kupic do remontu.

Ja sie dzisiaj objadam toffifee 3 paczki za 9 zeta bo w świątecznym opakowaniu byly. Mniam... i do tego kanapy z pasztetem i papryka konserwowa no tylko to od 2 dni mi wchodzi. Jeszcze spagetti zrobilam wczoraj ale jakos tak nie mam ochoty.

A tak w ogole to serio duzo sierpniowek nie myślałam że aż tyle...

Anntryb u nas trochę jest ale i tak chyba zdecyduję sie na szpital gdzie pracuje moja gin jest stary ale opieka i lekarze sa dobrzy. Chyba lepsze to niz ladny oddział i słaby personel.

Dzięki laski, oczywiście prześwietlenia nie będzie mi robić, ciąża dała mi kopa, żeby wziąć się za naprawę zębów i wolę to od razu załatwić, później zapewne nie będzie na to czasu [emoji14]

@Maargaretkaa ja idę o innego lekarza, bo nie wszyscy mają uprawnienia tak jak dziewczyny pisały wcześniej.
Na szczęście znalazła się luka w jego grafiku i mam termin USG na 12t4d :)

Trochę nas jest ale w lipcówkach zdecydowana przewaga :) Nawet nie chcę myśleć o tym zatrzęsieniu na porodówkach, dużo macie placówek do wyboru obok siebie ?
Ja mam dwa około 30km w dwie różne strony,ale z tego co byłam z synem rezygnuje,bo odkąd inny ordynator to dno totalne. I mam jeszcze 50km do Wrocławia ,ale nie ma sensu jechać tak daleko. Mąż później będzie musiał tak daleko dojeżdżać i w korkach stać, a tu 30min jazdy i będzie

@anntryb u mnie w mieście są 2 bardzo duże szpitale i 3 prywatne placówki, ale biorę pod uwagę tylko jeden szpital. W razie co mają jeden z lepszych oddziałów dla noworodków w kraju, więc nie ma co się zastanawiać. Chociaż nie biorę pod uwagę korzystania z ich usług ;P
@Wiiktoriiaaa jesz pasztet? Ja bardzo lubię, ale z racji na wątróbkę w jego składzie nie jem go..

Ah, no i stało się. Przechwaliłam jednodniowe wymioty i dziś powtórka..

reklama
Do góry