reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@ja tak samo z synem jadłam słodkie,a teraz niby tak samo nie czuje się jak w ciąży a od słodkiego mnie odrzuca ,a czuje znów chyba syna, chociaż mam iskierkę nadziei na corke

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już po badaniach prenatalnych i nie mam dobrych wieści:( kość nosowa bardzo mała, przeziernosc 2.5mm czyli na górnej granicy i pepowina dwunaczyniowa... zamiast 2 tętnic i jednej żyły w pepowinie - jest 1 tętnica i 1 żyła:/ teraz czekam na wyniki testu pappa ale już wiem że będzie czekać mnie aminopunkcja. Badania zamiast mnie uspokoić bardzo mnie zestresowwaly aż mi się ryczeć chciało i z tego wszystkiego nie zapytalam się o płeć dzidzi a teraz strasznie boli mnie brzuch... chyba z nerwów. Wynik z krwi za 10 dni
Katy kochana. Trzymaj się. Musi być Dobrze! !!

Dziewczyny, wczoraj w pracy bolał mnie brzuch więc pojechaliśmy na SOR. Skierowali mnie na patologie ciąży. Zrobili usg i okazało się, że serduszko nie bije :( dziś usg robił inny lekarz bo taka jest procedura i niestety potwierdził brak tętna. Od 2tyg chodziłam z martwą ciąża ;(
Od 10tej podają mi tabletki na otwarcie szyjki..czekam na krwawienie i skurcze. Niestety jeszcze niewiele się dzieje..brak krwawienia. Dobrze by było żeby samo się oczyściło żeby w czasie lyzeczkowania mniej ingerować. Ale tak czy siak lyzeczkowanie jest kobieczne.
Jestem w rozpaczy...to moja druga stracona ciąża..mam wrażenie, że tego nie przeżyje ;(
To straszne... nie wiem co napisać... trzymaj się kochana

A tak ogólnie mam kaszel drapie mnie w gardle mogę coś wsiąść na to jakaś tabletkę do ssania ? Mam nadzieję, ze to minie ,ale meczy mnie jak nie wiem

Najbezpieczniej *spam* do ssania i zjedz łyżkę miodu :) i ja bym przegryzła ząbek czosnku z chlebem np :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@ikulka ja cały czas miałam brzuch więc nikt nic z obcych nie podejrzewa [emoji3]
@emikaa ja robiłam dwa razy pizzę wyszla bardzo dobra polecam przysypac ciasto kasza manna

No właśnie ostatnio oglądałam filmik ze kucharz w jakiejś knajpie pod spod daje kasze mannę i wtedy jest chrupka.
Ja juz testowałam setki razy i prawie nigdy nie wychodziła do końca taka jaka bym chciała:)
Ale teraz na tym kamieniu to niezłe, 7 minut a ciasto juz chrupkie, cieniutkie :) tyle ze ok godzinki nagrzewać trzeba wcześniej piekarnik żeby kamień sie nagrzał, to chyba jedyny minus.

U mnie nadal tylko bęben tłuszczowy :) ale jak napne to mogę juz bez problemu ustawiać sie w kasach z pierwszeństwem dla ciężarnych ;)

Hahaha to tak jak u mnie bęben ale zupełnie nie ciążowy ;) różnica taka że dolna część brzucha już się nie da wciągnąć ;)

Moj M. bardzo korzysta ze mnie w kolejkach pierszeństwa, podchodzi pyta "czy ktoś z państwa korzysta z kolejki pierszeństwa? Nie? To my skorzystamy bo żona w ciąży" [emoji23] [emoji23] [emoji23] samej to mi głupio i zawsze staje na końcu.

p19uflw1vekq68fq.png

Emikaa my z mężem często robimy domową pizzę.
Adeline spróbuj gardło posmarować amolem.Co to tabletek do ssania to nie jestem pewna.Wiem że możesz tantuum verde.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry