reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Adeline89, jeszcze nie dostałam żadnego zaświadczenia. Byłam na jednej wizycie prywatnej i tylko usg mam. Następna wizyta 18.01 to się o to zapytam. Takie zaświadczenie to do kadr czy do lek. pierwszego kontaktu żeby zmienił to l4? Mam w sumie 8 dni roboczych tego zwolnienia i szkoda mi moich pieniędzy...

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
Mi w pierwszej ciąży kalendarz chiński się sprawdził a w drugiej nie więc nawet nie sprawdzam.Ja mam przeczucie że to jednak syn i też mam smak na kwaśne i słone.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dorotea zdrowiej szybko.
Dzag82 ja miałam na myśli te drugie foteliki nie tą pierwszą miskę.My do PL jeździmy autem więc dla nas taki fotelik to zbawienie.Dziecku podczas spania nie wisi głowa na boku przez wiele godzin.
Mi to się akurat ciuszki dla dziewczynek bardziej podobają.

Adeline89, jeszcze nie dostałam żadnego zaświadczenia. Byłam na jednej wizycie prywatnej i tylko usg mam. Następna wizyta 18.01 to się o to zapytam. Takie zaświadczenie to do kadr czy do lek. pierwszego kontaktu żeby zmienił to l4? Mam w sumie 8 dni roboczych tego zwolnienia i szkoda mi moich pieniędzy...

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom
Zaświadczenie do kadr. Tylko koniecznie poproś lekarza żeby na zaświadczeniu napisał który to tydzień ciąży. Wiem ze swojego błędu że tak najlepiej. Byłam na zwolnieniu cały grudzień. 20 grudnia doniosłam zaświadczenie o ciąży na którym nie było napisane który to tydzień. I niestety do 20 grudnia policzyli mi za normalne zwolnienie 80% a dopiero od 20 grudnia 100%... i taka polityka

Mi dla dziewczynki Rozalka się podoba ale mąż się nie zgadza a dla chłopca Miłosz i tu jesteśmy zgodni

My dla chłopca też mamy Tymon a dla dziewczynki jest problem mi się podoba Justynka a mężowi Edyta. Ale wszystko się jeszcze może zmienić.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzag82 biedne dzieciaczki.
Myśmy cały listopad i grudzień chorowały więc teraz pewnie spokój będzie na najbliższe miesiące.
U nas w nocy mnóstwo śniegu napadało więc dziewczyny frajdę miały.
Marii ja tak w drugiej ciąży wiecznie łapałam infekcje za infekcją aż do 4 m.ciąży.

Do góry