reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ahoj,
Noe dam rady was nadrobić. Od rana mam maraton po miescie i czuje, ze ciągnę juz na awaryjnych ;).
Byłam na wizycie, widziałam bijące serduszko <3. Pobrali mi 13 (o zgrozo!) fiolek krwi i mocz na badanie. Za stara sie juz na to robie ;) . Za tydzien jestem umówiona na USG przezpochwowe i dokładnie mi ustala termin bo na razie mocno sie wahają te moje terminy.
Po wizycie zaliczyłam jeszcze czyszczenie zebow u dentysty z Psotami i padam. Nie moge sie doczekac az bede mogła isc spac...

o rany, nawet nie strasz[emoji85] ja zemdleje przy trzeciej najdalej[emoji23]czemu tak duzo? Powiedz mi tak z ciekawości zapytam bo w sumie nie wiem czy blood testy to jest routine czy non routine prenatal service? Zagłębiam sie w tym moim ubezpieczeniu i ciezko mi rozkminić niektóre rzeczy. Mam routine prenatal service- czyli rozumiem ze wszystkie prenatalne wizyty ginekologiczne- zwolnione z deductible, czyli za darmoszke, usg sie domyślam jest non routine, a jak ze wszystkimi testami?

Annatryb, mega news!! Serdecznie gratuluje!! Moja siostra ma dwuletnie twinsy, dwujajowe, chłopca i dziewczynkę, jest urobiona po pachy ale jak na nich spojrzę to ma taka miłość w oczach do tych maluchów i takie pokłady cierpliwości ze przysięgam nie wiem skad[emoji4]
Jednojajowe bedą na pewno tej samej płci, nie ma szans na parke, wiec albo dwa chłopaki albo dziewuszki[emoji7]

Ja mam jeszcze równo tydzień do pierwszego usg, chyba osiwieje do tego czasu[emoji849]jutro zaczynam 7tc a apka dzis mi powiedziała ze najprawdopodobniej zaczęło juz bić serduszko[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a ja oglądam jesli chodzi o jedzenie taki program Food Network i taki blondyn jeździ po restauracjach często i takie pyszności pokazuje aż ślinka leci.

Tez oglądam te programy i dzisiaj musiałam sobie zamówić pyszotke, dobrze ze mnie na takie rzeczy raczej kręci a nie na słodycze, te- teraz jak nigdy, mogłyby nie istniec[emoji4]
6831b5215b10ab9f2d0c13761c41ba84.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie nowe mamusie już jest nas tak dużo:) co do imion to podoba mi sie dla chłopca Aleksander Igor i Oliwier a dla dziewuszki Natalia Anna i Laura, no jest dylemat ale jeszcze sporo czasu, także będziemy się zastanawiać.

Gratuluję bliźniąt! Sa u mnie w rodzinie i rodzice ich są zadowoleni!:) a dzieci bardzo związane ze sobą pomimo starszego rodzeństwa zawsze obserwują siebie nawzajem. Fajnie to wygląda jak się z boku patrzy. :)

Mnie też zasypało śniegiem ciągle śnieżyce, ale fajnie będzie zimowe szaleństwo ! Wyjeżdżacie gdzieś na ferie? Jakieś plany?

Cheebay proszę Cię 7 rano ciemno a tu takie smakołyki. Muszę Męża wysłać pozakupki bo mnie zachęciłaś tylko ja bez mięska.

Witam nowe mamy :)

A ja po przebudzeniu zastanawiam sie co przyniesie nowy dzien...
Ladnie sniegu napadalo. Mam nadzieje ze jeszcze popada to z mloda na gorki pojde.

Tak piszecie o tych super sprzętach u ginekologów, że szybko potrafią rozpoznać płeć... A moja gin to spojrzy na kobietę i powie co będzie :laugh2:. Autentycznie. Mówi, że nie wie jak to robi, ale jej się sprawdza jakieś 90% proroctw. U mnie na drugich wizytach stwierdziła, że jej na chłopaka wyglądam. I dwóch synów mam :blink: Chyba, że to czarownica i zaklina rzeczywistość :rofl2:.

Czemu Wy tyle o jedzeniu piszecie. Ja wieczorem Was nadrabiam, wykąpana, z umytymi zębami, a tu czytam o smakołykach i zaczyna ssać w żołądku... No słowo daję będę musiała wstać na kanapkę.

Alex, super ze masz same dobre wieści. Boże, 2,5cm to już takie duże Dzieciątko, nie żadna fasolka :blink:. Ale super.

Ja jutro mam wizytę o 10:20. Witka udało mi się wcisnąć teściowej. Aż mi go żal :-( :( I jej też :-p. Bo się będzie strasznie darł, pewnie przez cały czas jak mnie nie będzie. No chyba, że padnie w końcu i zaśnie ze zmęczenia :laugh2:. Słowo daję, zazdroszczę wszystkim kobietom, które mają cygańskie dzieci. Ja zniknę za rogiem w mieszkaniu i juz jest lament...

wiem co czujesz, moja starsza taka byla. do 1,5 roku z nikim - nawet z tatą swoim nie zostala na moment, Za to mlodszy- byle było jedzenie to wszedzie został. Do tej porty tak maja ze mlodszy śmielszy i siostra czesto go wykorzystuje - "idz sie zapytaj" :)

reklama
Ratatujek... u nas na ospę wszesrkie dziecki poszczepione i odkąd pracuję żadnej zakaźnej(poza bostonką) nie było, miejmy nadzieję że tak zostanie, mała z przedszkola też póki co nic nie przywlekła[emoji2]
Ospe mamy już za sobą na resztę poszczepiona...

Za_necia zazdroszcze bo teżbym wolała tak pracować:p mało tego w ostatnim czasie jeszcze musiałam na nadgodziny zostawać no ale cóż... Dziś miałam na 6.40 plus jest taki że 14.40 będę mogła wyjść do domku i wczesniej zacząć weekend!

MamaT powodzenia na wizycie!!!

Moja Lenusia też cygańska fakt że już "stara". Długo byłyśmy na piersi bo 2lata i 5msc(wiec przez ten okres raczej się nie rozmawiałyśmy) i mimo że spotkałam się z opinią lekarza że dziecko bedzie uzależnione od matki i bedzie ciągle do spódnicy przyklejona... Nic z tych rzeczy!! Jak się odstawilismy to niewiele później pojechała z treściami na 4 dni i nawet nie miała czasu z matką przez telefon porozmawiać.
W te wakacja pojechała z moimi rodzicami na 2 tyg. Do Bułgarii wróciła na 3 dzi i teściowie za połtora tygodnia zabrali ją na mazury... myślicie że przez ten czas rozpaczała z tęsknoty za matką..?? Ja to bardziej przeżywam że córeczka już taka "dorosła" jest[emoji22] Ale wiem że takim ludziom potem w życiu łatwiej, wiec cieszę się z jej samodzielności!!!

E-o gratuluję udanej wizyty!

Dreamnes witaj!
Trzymam kciuki że wszystko bedzie dobrze i w sierpniu wszystkie powitamy nasze kruszyny na świecie!
Może to będzie jakieś pocieszenie.
U mojej siostry jak się dowiedziała o ciążyna pierwszym usg bylo tylko puste jajo(mimo że wedlug OM powinna już być fasolka) i lekarz wprost powiedział że może być tak że zarodek się nie rozwinie bo został uszkodzony(siostra niewiedzac o ciazy miała robione 2x rtg bo przyjacieła palec drzwiami)
Tydzień później pojawiło się tylko ciałko żółtkowe, ale bez zarodka i lekarz po raz kolejny podkreślił ze może się dziecko nie rozwinąć. Zlecił do kolejnej wizyty hcg.
Przyrost po 2 dniach był nieznaczny i kiedy moja siostra była w przebieralni ja dałam lekarzowi wyniki i on pokrecieł głową że raczej z tej ciaży nic nie będzie...(dobrze że moja siostra tego nie słyszała) Jakie było zaskoczenie kiedy po włożeniu sondy odrazu pokazała się mała Fasolka z bijącym serduszkiem!!! Lekarz odrazu kazał wyrzucić wyniki badań bo jal widać nie są miarodajne!!!
Teraz Krysieńka ma 3 latka i wszystko jest ok!!!
Także różnie to z tymi badaniami bywa!!!

Shivon Witaj!!![emoji2]

Do góry