reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ahoj,
Noe dam rady was nadrobić. Od rana mam maraton po miescie i czuje, ze ciągnę juz na awaryjnych ;).
Byłam na wizycie, widziałam bijące serduszko <3. Pobrali mi 13 (o zgrozo!) fiolek krwi i mocz na badanie. Za stara sie juz na to robie ;) . Za tydzien jestem umówiona na USG przezpochwowe i dokładnie mi ustala termin bo na razie mocno sie wahają te moje terminy.
Po wizycie zaliczyłam jeszcze czyszczenie zebow u dentysty z Psotami i padam. Nie moge sie doczekac az bede mogła isc spac...

o rany, nawet nie strasz[emoji85] ja zemdleje przy trzeciej najdalej[emoji23]czemu tak duzo? Powiedz mi tak z ciekawości zapytam bo w sumie nie wiem czy blood testy to jest routine czy non routine prenatal service? Zagłębiam sie w tym moim ubezpieczeniu i ciezko mi rozkminić niektóre rzeczy. Mam routine prenatal service- czyli rozumiem ze wszystkie prenatalne wizyty ginekologiczne- zwolnione z deductible, czyli za darmoszke, usg sie domyślam jest non routine, a jak ze wszystkimi testami?

Annatryb, mega news!! Serdecznie gratuluje!! Moja siostra ma dwuletnie twinsy, dwujajowe, chłopca i dziewczynkę, jest urobiona po pachy ale jak na nich spojrzę to ma taka miłość w oczach do tych maluchów i takie pokłady cierpliwości ze przysięgam nie wiem skad[emoji4]
Jednojajowe bedą na pewno tej samej płci, nie ma szans na parke, wiec albo dwa chłopaki albo dziewuszki[emoji7]

Ja mam jeszcze równo tydzień do pierwszego usg, chyba osiwieje do tego czasu[emoji849]jutro zaczynam 7tc a apka dzis mi powiedziała ze najprawdopodobniej zaczęło juz bić serduszko[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a ja oglądam jesli chodzi o jedzenie taki program Food Network i taki blondyn jeździ po restauracjach często i takie pyszności pokazuje aż ślinka leci.

Tez oglądam te programy i dzisiaj musiałam sobie zamówić pyszotke, dobrze ze mnie na takie rzeczy raczej kręci a nie na słodycze, te- teraz jak nigdy, mogłyby nie istniec[emoji4]
6831b5215b10ab9f2d0c13761c41ba84.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie nowe mamusie już jest nas tak dużo:) co do imion to podoba mi sie dla chłopca Aleksander Igor i Oliwier a dla dziewuszki Natalia Anna i Laura, no jest dylemat ale jeszcze sporo czasu, także będziemy się zastanawiać.

Gratuluję bliźniąt! Sa u mnie w rodzinie i rodzice ich są zadowoleni!:) a dzieci bardzo związane ze sobą pomimo starszego rodzeństwa zawsze obserwują siebie nawzajem. Fajnie to wygląda jak się z boku patrzy. :)

Mnie też zasypało śniegiem ciągle śnieżyce, ale fajnie będzie zimowe szaleństwo ! Wyjeżdżacie gdzieś na ferie? Jakieś plany?

Cheebay proszę Cię 7 rano ciemno a tu takie smakołyki. Muszę Męża wysłać pozakupki bo mnie zachęciłaś tylko ja bez mięska.

Witam nowe mamy :)

A ja po przebudzeniu zastanawiam sie co przyniesie nowy dzien...
Ladnie sniegu napadalo. Mam nadzieje ze jeszcze popada to z mloda na gorki pojde.

Tak piszecie o tych super sprzętach u ginekologów, że szybko potrafią rozpoznać płeć... A moja gin to spojrzy na kobietę i powie co będzie :laugh2:. Autentycznie. Mówi, że nie wie jak to robi, ale jej się sprawdza jakieś 90% proroctw. U mnie na drugich wizytach stwierdziła, że jej na chłopaka wyglądam. I dwóch synów mam :blink: Chyba, że to czarownica i zaklina rzeczywistość :rofl2:.

Czemu Wy tyle o jedzeniu piszecie. Ja wieczorem Was nadrabiam, wykąpana, z umytymi zębami, a tu czytam o smakołykach i zaczyna ssać w żołądku... No słowo daję będę musiała wstać na kanapkę.

Alex, super ze masz same dobre wieści. Boże, 2,5cm to już takie duże Dzieciątko, nie żadna fasolka :blink:. Ale super.

Ja jutro mam wizytę o 10:20. Witka udało mi się wcisnąć teściowej. Aż mi go żal :-( :( I jej też :-p. Bo się będzie strasznie darł, pewnie przez cały czas jak mnie nie będzie. No chyba, że padnie w końcu i zaśnie ze zmęczenia :laugh2:. Słowo daję, zazdroszczę wszystkim kobietom, które mają cygańskie dzieci. Ja zniknę za rogiem w mieszkaniu i juz jest lament...

wiem co czujesz, moja starsza taka byla. do 1,5 roku z nikim - nawet z tatą swoim nie zostala na moment, Za to mlodszy- byle było jedzenie to wszedzie został. Do tej porty tak maja ze mlodszy śmielszy i siostra czesto go wykorzystuje - "idz sie zapytaj" :)

reklama
Ratatujek... u nas na ospę wszesrkie dziecki poszczepione i odkąd pracuję żadnej zakaźnej(poza bostonką) nie było, miejmy nadzieję że tak zostanie, mała z przedszkola też póki co nic nie przywlekła[emoji2]
Ospe mamy już za sobą na resztę poszczepiona...

Za_necia zazdroszcze bo teżbym wolała tak pracować:p mało tego w ostatnim czasie jeszcze musiałam na nadgodziny zostawać no ale cóż... Dziś miałam na 6.40 plus jest taki że 14.40 będę mogła wyjść do domku i wczesniej zacząć weekend!

MamaT powodzenia na wizycie!!!

Moja Lenusia też cygańska fakt że już "stara". Długo byłyśmy na piersi bo 2lata i 5msc(wiec przez ten okres raczej się nie rozmawiałyśmy) i mimo że spotkałam się z opinią lekarza że dziecko bedzie uzależnione od matki i bedzie ciągle do spódnicy przyklejona... Nic z tych rzeczy!! Jak się odstawilismy to niewiele później pojechała z treściami na 4 dni i nawet nie miała czasu z matką przez telefon porozmawiać.
W te wakacja pojechała z moimi rodzicami na 2 tyg. Do Bułgarii wróciła na 3 dzi i teściowie za połtora tygodnia zabrali ją na mazury... myślicie że przez ten czas rozpaczała z tęsknoty za matką..?? Ja to bardziej przeżywam że córeczka już taka "dorosła" jest[emoji22] Ale wiem że takim ludziom potem w życiu łatwiej, wiec cieszę się z jej samodzielności!!!

E-o gratuluję udanej wizyty!

Dreamnes witaj!
Trzymam kciuki że wszystko bedzie dobrze i w sierpniu wszystkie powitamy nasze kruszyny na świecie!
Może to będzie jakieś pocieszenie.
U mojej siostry jak się dowiedziała o ciążyna pierwszym usg bylo tylko puste jajo(mimo że wedlug OM powinna już być fasolka) i lekarz wprost powiedział że może być tak że zarodek się nie rozwinie bo został uszkodzony(siostra niewiedzac o ciazy miała robione 2x rtg bo przyjacieła palec drzwiami)
Tydzień później pojawiło się tylko ciałko żółtkowe, ale bez zarodka i lekarz po raz kolejny podkreślił ze może się dziecko nie rozwinąć. Zlecił do kolejnej wizyty hcg.
Przyrost po 2 dniach był nieznaczny i kiedy moja siostra była w przebieralni ja dałam lekarzowi wyniki i on pokrecieł głową że raczej z tej ciaży nic nie będzie...(dobrze że moja siostra tego nie słyszała) Jakie było zaskoczenie kiedy po włożeniu sondy odrazu pokazała się mała Fasolka z bijącym serduszkiem!!! Lekarz odrazu kazał wyrzucić wyniki badań bo jal widać nie są miarodajne!!!
Teraz Krysieńka ma 3 latka i wszystko jest ok!!!
Także różnie to z tymi badaniami bywa!!!

Shivon Witaj!!![emoji2]

Do góry