reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dzień dobry :D
Witam wszystkie nowe mamusie!

Dziś spałam normalnie, więc jakoś funkcjonuję. Muszę się pilnować bo długi weekend przed nami.
Co do imion to mamy problem z chłopcem być może będzie Jan, lub Aleksander to jedyne co mąż jest w stanie przełknąć. Dla dziewczynki uparłam się na Madzię i koniec.
Miłego dnia i do napisania :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja czekam na wizytę księdza od 10 ma zacząć chodzić to u nas będzie tak z 20 po dziś mnie naszło z rana na parówki i to był błąd bo mi teraz wszystko jezdzi no nic miete mąż mi zaparzyl mam nadzieje ze zaraz mi minie ja dzis zaczynam 11 tydzień poproszę panią doktor o zajzenie do dzidziolka

Ratatujek... u nas na ospę wszesrkie dziecki poszczepione i odkąd pracuję żadnej zakaźnej(poza bostonką) nie było, miejmy nadzieję że tak zostanie, mała z przedszkola też póki co nic nie przywlekła[emoji2]
Ospe mamy już za sobą na resztę poszczepiona...

Za_necia zazdroszcze bo teżbym wolała tak pracować:p mało tego w ostatnim czasie jeszcze musiałam na nadgodziny zostawać no ale cóż... Dziś miałam na 6.40 plus jest taki że 14.40 będę mogła wyjść do domku i wczesniej zacząć weekend!

MamaT powodzenia na wizycie!!!

Moja Lenusia też cygańska fakt że już "stara". Długo byłyśmy na piersi bo 2lata i 5msc(wiec przez ten okres raczej się nie rozmawiałyśmy) i mimo że spotkałam się z opinią lekarza że dziecko bedzie uzależnione od matki i bedzie ciągle do spódnicy przyklejona... Nic z tych rzeczy!! Jak się odstawilismy to niewiele później pojechała z treściami na 4 dni i nawet nie miała czasu z matką przez telefon porozmawiać.
W te wakacja pojechała z moimi rodzicami na 2 tyg. Do Bułgarii wróciła na 3 dzi i teściowie za połtora tygodnia zabrali ją na mazury... myślicie że przez ten czas rozpaczała z tęsknoty za matką..?? Ja to bardziej przeżywam że córeczka już taka "dorosła" jest[emoji22] Ale wiem że takim ludziom potem w życiu łatwiej, wiec cieszę się z jej samodzielności!!!

E-o gratuluję udanej wizyty!

Dreamnes witaj!
Trzymam kciuki że wszystko bedzie dobrze i w sierpniu wszystkie powitamy nasze kruszyny na świecie!
Może to będzie jakieś pocieszenie.
U mojej siostry jak się dowiedziała o ciążyna pierwszym usg bylo tylko puste jajo(mimo że wedlug OM powinna już być fasolka) i lekarz wprost powiedział że może być tak że zarodek się nie rozwinie bo został uszkodzony(siostra niewiedzac o ciazy miała robione 2x rtg bo przyjacieła palec drzwiami)
Tydzień później pojawiło się tylko ciałko żółtkowe, ale bez zarodka i lekarz po raz kolejny podkreślił ze może się dziecko nie rozwinąć. Zlecił do kolejnej wizyty hcg.
Przyrost po 2 dniach był nieznaczny i kiedy moja siostra była w przebieralni ja dałam lekarzowi wyniki i on pokrecieł głową że raczej z tej ciaży nic nie będzie...(dobrze że moja siostra tego nie słyszała) Jakie było zaskoczenie kiedy po włożeniu sondy odrazu pokazała się mała Fasolka z bijącym serduszkiem!!! Lekarz odrazu kazał wyrzucić wyniki badań bo jal widać nie są miarodajne!!!
Teraz Krysieńka ma 3 latka i wszystko jest ok!!!
Także różnie to z tymi badaniami bywa!!!

Shivon Witaj!!![emoji2]
Dziękuję za pocieszenie;* dziś z rana nie mam plamienia . Co to było to jednarazowa krew to niewien oby się nie powtórzyło. Tez macie tak z piersiami że jeden dzien mniejsze jeden wieksze dziewczyny?

Hej ja czekam na wizytę księdza od 10 ma zacząć chodzić to u nas będzie tak z 20 po dziś mnie naszło z rana na parówki i to był błąd bo mi teraz wszystko jezdzi no nic miete mąż mi zaparzyl mam nadzieje ze zaraz mi minie ja dzis zaczynam 11 tydzień poproszę panią doktor o zajzenie do dzidziolka
Ja zjadlam oliwki i mialam przeczyszczenie ale w tej ciazy ciągle mam tak że w brzuchu mi jezdzi non stop

reklama
Do góry