reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Haha, ja mam też tak, że wstaję rano i co prawda mdłości nie mam, ale patrzę do lodówki i myślę "dafuq, nic się nie nadaje do wszamania, trudno... dobra..." Dzisiaj było "hyyy, zrobię sobie jajecznicę z parówkami, to będzie tak trochę 2/10, ale może mi się zachce podczas smażenia". I tak było xD

Co do cyklów, to też mam długie :D A właściwie zdarzają się między 28-31, najczęściej 31 dni. Podejrzewam, że miałam owulację 8 listopada, zaczęła się ok. 3 nad ranem 8-) Nie pytajcie o reakcję męża... Niby pozwala się budzić w nocy w słusznej sprawie, ale trudno go było dobudzić, naprawdę, bardzo trudno :D
to ja podejrzewam 10 no prawie podobnie, może wylicza nam ten sam termin ;) hehe ja tez teraz otwarłam jogurta i nie zjadłam,bo zaczęło mnie mdlić,teraz czuje jak mi w brzuchu sie kołuje

reklama
Jak wklejać cytaty :p wcześniej korzystałam z innego forum ale to było daaaano jak z mloda zaszłam więc 5 lat przerwy ha ha ha
Jajecznica z parówkami no ładnie hi hi :) U mnie mdłości jak dotąd brak - po za 2ma wypadkami że zjadłam rosół i wieczorem chipsy i mnie zmuliło ale bez tęczy w łazience :p
W sumie dziwnie się czyje tym razem, niby powinnam wiedzieć co i jak ale jakoś nie tak jak wcześniej jest i się martwię bo przy 2ch poronieniach nie miałam objawów

Jak wklejać cytaty :p wcześniej korzystałam z innego forum ale to było daaaawno jak z mloda zaszłam więc 5 lat przerwy ha ha ha
Jajecznica z parówkami no ładnie hi hi :) U mnie mdłości jak dotąd brak - po za 2ma wypadkami że zjadłam rosół i wieczorem chipsy i mnie zmuliło ale bez tęczy w łazience :p
W sumie dziwnie się czyje tym razem, niby powinnam wiedzieć co i jak ale jakoś nie tak jak wcześniej jest i się martwię bo przy 2ch poronieniach nie miałam objawów

Hej dziewczyny :)! Ostatnia @ 19.10 wiec po niej wychodzi ze to juz 6tc6d ale po usg 5tc4d robione bylo 25.11 i jak na razie byl sam pecherzyk. Bete mialam ponad 3tys 23.11 :) teraz z niecierpliwoscia czekam na wizyte 9.12 mam nadzijee ze zobacze serduszko mojego robaczka :) staralismy sie 5 msc w tym ostatni cykl z tabletkami na wywolanie owulacji :) termin wedlug usg na 3.08 a wedlug @ na 26.07 :) trzymam za nas wszystkie kciuki

Jak wklejać cytaty :p wcześniej korzystałam z innego forum ale to było daaaawno jak z mloda zaszłam więc 5 lat przerwy ha ha ha
Co ciąża to inaczej ja przy synie w cale objawów nie miałam nie wymiotowałam, a przy dwóch innych tez , w jednej tych z których poroniłam mialam wymioty, a teraz tylko mdłości

Hej dziewczyny :)! Ostatnia @ 19.10 wiec po niej wychodzi ze to juz 6tc6d ale po usg 5tc4d robione bylo 25.11 i jak na razie byl sam pecherzyk. Bete mialam ponad 3tys 23.11 :) teraz z niecierpliwoscia czekam na wizyte 9.12 mam nadzijee ze zobacze serduszko mojego robaczka :) staralismy sie 5 msc w tym ostatni cykl z tabletkami na wywolanie owulacji :) termin wedlug usg na 3.08 a wedlug @ na 26.07 :) trzymam za nas wszystkie kciuki

Cześć Aluska22 :) Gratulacje! Mi właśnie ginekolog powiedziała, że nie ma sensu, żebym przychodziła na USG oglądać sam pęcherzyk (chociaż ja bym tam chętnie go zobaczyła :p) i umówiłyśmy się, że przyjdę na pierwszą wizytę 13 grudnia, żeby dało się już zobaczyć serce :)

my tez trzymamy kciuki ;)

reklama
Co ciąża to inaczej ja przy synie w cale objawów nie miałam nie wymiotowałam, a przy dwóch innych tez , w jednej tych z których poroniłam mialam wymioty, a teraz tylko mdłości
Ja przy synku miałam takie wymioty że ło matko całe 3 miesiące, to była tragedia. Dużo przytyłam ale robiłam koope kilometrów dziennie pieszo :) dwa dni przed terminem byłam na wielkiej Sowie w górkach :)
Z młoda zero mdłości, za to senność i zawroty głowy.. i chodzić nie mogłam bo mnie tak spojenie dawało się we znaki :/
A teraz cały zeszły tydzień chodziłam śpiąca mogłam zasnąć w dowolnym miejscu i czasie, te dwa wybryki a'la mdłości. Ale po za tym wymiotów brak - no i piersi mi się już dłoniach nie mieszczą i zrobiły się ciężkie ale brak mi żył na nich tak jak w tych wcześniejszych ciążach

Do góry