reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dla mnie też ważniejsze są teraz badania prenatalne niż poznanie płci.Marzę o zdrowym dzieciaczku tym razem.
Angelika zawsze możesz dokupić porządniejszy materacyk do takiej kołyski.Minus taki że dziecko szybko wyrasta z kołyski.Ale ja też się zastanawiam nad kołyską.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@doriq @o.paulina cieszymy się razem z wami ;)

@Alex_m90 Gratulację , będzie dobrze.

@ratatujek widać twój suwaczek ;) , a mnie jest ciągle gorąco nawet w taki dzień zimny mogę wyskoczyć koło domu w spodenkach i na krótki rękaw i nic mi nigdy nie jest :p , moja mama ma to samo ,

jeśli chodzi o kołyski fajne rozwiązanie, ale ja się z synem starałam wcale go nie bujać żeby się nie nauczył, bo u szwagierki był z tym problem musiała cały czas go później kołysać, małego tak uczyłam,że wkładam i ma spać, i do dziś idzie do pokoju kładzie się i śpi, nie ma takich nocy żeby przychodził do nas do łóżka

Kołyski faktycznie śliczne, ale my kupimy tradycyjne łóżeczko☺.Mam w domu dwójkę nastolatków- każde z nich od połowy tego roku ma swój pokój( zrobiliśmy przebudowe kuchni) i nie zamierzamy im tego zbierać. Dlatego Niuniek przez pierwsze miesiące będzie z nami. A jak podrośnie to będziemy myśleć.
Bedzie ciasniej ....ale już się nie mogę tego doczekać.

@o.paulina @doriq gratuluję wizyt :)
@ratatujek ja też widzę Twój suwaczek ;) jeśli korzystasz z telefonu to przekręć go na bok i będą suwaczki ;) ja jak trzymam normalnie telefon to też nie widzę
@AniaCk a dodalaś kod w sygnaturze? bo jeśli tak to suwaczek powinien normalnie się przesuwać :)
@doriq dane do listy wyślij do mnie :) imię, miejsce zamieszkania, termin porodu i czy masz starsze dzieci :) kto nie jest jeszcze na liście niech wysyła mi dane :)

atfk U nas podobnie zostaniemy przy tradycyjnym łóżeczku. Też mieliśmy remont (rozbudowaliśmy poddasze) moje dziewczynki mają co prawda wspólny pokój ale jeden mamy pusty i w zależności od płci w przyszłości podzielimy pokoje między dziećmi. Na parterze też mamy pokoje, ale tam mieszka teściowa a ona ma dziwny wpływ na dzieci próbuje jedno faworyzować a reszta jest beznadziejna (swoje dzieci też tak wychowała) więc jak już będą nastolatkami myślę że każdy znajdzie swój kąt.

Lina1555 pisze:
Dzag82 nie strasze ludzi. Ja nie uważam tego za cos strasznego wrecz przeciwnie jakbym miała wybierać to i tak bym wybrała cc i cieszę się że je miałam. I nie rob zamieszania na forum. Ach te hormonki....
Lina wybacz, ale pieprzysz. Z moimi hormonami jest wszystko ok. Nie lubię sprzedawania nie do końca prawdziwych informacji. Owszem, są różne metody cięcia cesarskiego. Ale w standardowym mięśnie są rozsuwane. Mięśnie to nie włosy, wiadomo że nie jest czynność subtelna i delikatna. A z resztą... pierwszy z brzegu artykuł: Link do: Cięcie cesarskie. ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
I owszem, straszysz dziewczyny które zostaną mamami po raz pierwszy, bo Ty już wiesz co Cie czeka, one nie.
Juz tu wczoraj jedna z dziewczyn pisała, że jak czyta maglowany temat poronieą to mimo, że u niej wszystko ok to się strasznie boi i nakręca. Mimo, że dziewczyny, które o tym pisały, twierdziły że nikogo nie straszą.

Atfk, wszystkiego naj naj naj dla Kai :blink:

Alex_m90 witaj :blink:

Ratatujek, widać Twój suwaczek ciążowy :tak:. Chyba, że jeszcze inny dodawałaś. To nie widać :-p .
AniaCK, może przeładuj sobie suwaczek. Stwórz na nowo taki sam i wklej. Mnie liczy normalnie cały czas, mimo aktualizacji bazy forum.

Moje dzieci miały swoje łóżeczka i generalnie w nich spały, choć wiadomo że do nas do łóżka tez czasem przechodziły. osobiście nie znam dziecka, które by standardowo spało z rodzicami od maleńkiego. We wszystkim trzeba mieć umiar i wypośrodkować.
Ja mam zagwozdkę ogromną z łóżeczkami. Obecnie w naszej sypialni nie zmieści się już nic. A jednak Witek jeszcze mały będzie, żeby go wyprowadzić do brata starszego. Musi mieć jeszcze łóżeczko ze szczebelkami. To chyba jakieś piętrowe niemowlęce by się nam przydało :laugh2: No dosłownie nie wiem co zrobić.

Jak nie urok to sraczka. Witek miał w poniedziałek zacząć żłobek, ale przedwczoraj go wysypało, lekarka podejrzewa wirusa. Badania krwi mogę dopiero w poniedziałek zrobić, w środę wyniki. Wiec do żłobka nie pójdzie na bank. A ja w czwartek rano mam wizytę u gin :dry:. I muszę iść z nim :rofl2:. Będzie wesoło. Udało mi się tez dostać skierowanie od rodzinnego na podstawowe badania. Mocz, morfologia, cukier i tsh. Ale nic innego nie dostane, bo lekarz rodzi.ny nie.moze nie swoich badań zlecać. Tka więc mam nadzieje, że skierowania na cytomegalie, różyczki, toksoplazmozy i inne cuda uda mi sie od lekarza NFZ dostać. jak nie to prawie 400zł nie moje :-( :(

reklama
Kochane mam 26 l. jestem z Kielc i dwoch straszych synow w domu i teraz tez sadze ze bedzie syn. taka ituicja. tez mam problemy z tarczyca a profesjonalnie hashimoto ale do momentu zajscia w ciaze nie mialam problemu z zimnem.
te wasze kolyski piekne ale moj roczniak szybko by sie nia zainteresowal. bylam w 7 tyg na usg serce bije wszystko w porzadku teraz bede w srode i zalozymy juz karte ciazy.

Do góry