Bedzie dobrzeDziewczyny przedemna chwila prawdy jade na usg.Wczesniej byl tylko pecherzyk bez zarodka.Cala jestem zdenerwowana.
![]()
Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bedzie dobrzeDziewczyny przedemna chwila prawdy jade na usg.Wczesniej byl tylko pecherzyk bez zarodka.Cala jestem zdenerwowana.
![]()
Tez nie moge patrzec na slodycze... Znaczy generalnie ich nie jem ale w pierwszej ciazy sie zajadalam. Do 30 tyg mialam dziewczynke a potem jednak chlopakMycha, ciekawe rzeczy piszesz o tym pappa, muszę sie dokształcić w tym temacie bo mi moja lekarka jeszcze podczas starań ze na 100% będziemy to robić jeśli data porodu przekroczy datę mojego skończenia 35 lat, a tak wlasnie bedzie.
Ostatnio czytałam fajny artykuł na profilu Mamaginekolog na fb apropos wlasnie testu pappa i całych badań prenatalnych, jak znajdę to przykle tu.
Ja uzywam apek Ovia, mialam ta na staranka Ovia Fertility, teraz mam Ovia Pregnancy.
Aha i jeszcze apka What to expect, obie pracują na iphonie nie wiem jak na innych systemach.
Ja na słodycze nie moge patrzeć, serio, mdli mnie.
Ale dwa talerze ogórkowej wrabalam[emoji43][emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A co Ty sie przejmujeszDziewczyny a jak poinformowalyscie szefa o ciazy? U mnie powiedzialam dwom kolezankom..nastepnego dnia p.dyrektor zwolala zebranie ( beze mnie bo mialam wolne) i uswiadomila reszte dziewczyn ze ja jestem w ciazy ( ktoras najwyrazniej puscila farbe) i ze ona myslala ze juz bylam w ciazy zanim przyszlam do pracy...masakra. co radzicie zrobic? pracuje w przedszkolu od 2listopada..w ciaze zaszlam jakies 2tyg pozniej..
Ja w ciazy normalnie wszystko jadlam. Grzybow odmowilam sobie tylko przy karmieniu piersia. Nie popadajmy w paranojeHej dziewczyny ale gonicie co dokończę to już nowe wpisy. Co do testu pappa muszę się jeszcze oczytać. Widzę, że zupa ogórkowa górą. Ja nie mam zachcianek za to brak apetytu. A spotkalam się ostatnio z takim tematem, że w ciąży nie można jeść grzybów a przed nami wigilia i pierogi, uszka z grzybami. Co myślicie? A ja tak lubie te pierogi....
Szczerze to nie wydaje mi sie zeby to bylo mozliweCzy mogę czuć bicie dziecka jak przyloze ręka... dzisiaj jak wstałam miałam strasznie płaski brzuch i przełożyłam ręka i czułam tj bicie serducha... myślicie że może coś w tym być czy raczej nie?
Owego czasymu dziewczyny przykładamy słuchawki do brzucha ale to jak dzidzi była większa i osluchiwaly czy maleństwo się rusza
Hej, nie wiem czy słyszałaś o testach wolnego płodowego DNA, to są testy z krwi matki, nieinwazyjne, a wykrywają wady genetyczne, są bardzo drogie od 1700 do ok 2700zł ale bezpieczne i z prawie 100% skutecznością. Mamaginekolog też o nich pisała wiele razy, zresztą jej mąż prowadzi taką firmę teżU mnie też w drugiej ciąży właśnie wszystko wskazywało na urodzenie dziecka z zd więc dlatego zrobiłam amniopunkcję.Amnio nic nie wykazała i dopiero niedawno temat wrócił kiedy córka nadal nie mówiła.Postanowili jej testy genetycze zrobić i wyszło nam co nam wyszło.Potem okazało się ja też to mam i starsza córka.Jeszcze będę się kontaktować z genetyczką co nam doradzi w tej sytuacji bo z 1 strony chciałabym mieć pewność czy dziecko ma ten krótszy chromosom czy nie ale nie za wszelką cenę czyli nie chcę je skazywać na amnio.Ale co z przeziernością karkową?Wtedy gdyby wszystko było ok z dzidziusiem powinna wyjść w normie?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom