reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny co u Was? Pojutrze Oli ma pierwsze urodzinki :D

Kamila jak tam nastawienie przed powrotem do pracy?

Nic nie mów będę płakała jak bóbr. Z Julką byłam 3 lata. Mąż już dostał pismo o zgodzie na wychowawczym i 2 tygodnie ma teraz wolnego a wcześniej miał 2 tygodnie urlopu i muszę powiedzieć że radzi sobie świetnie. Dużo się bawią chodzą na spacery i bardzo się kochają. Dużo się śmieją. Mąż gotuję ogólnie więcej niż ja, w lekcjach młodej też pomaga i nic nie stoi na przeszkodzie oprócz moich emocji.

Filip zaczyna chodzić. Po powrocie z namiotów przemyślał sprawę i szybko robi postępy. Stawia już powoli kroki przy meblach i już stoi trzymając się 1 ręką i ćwiczy puszczanie się bez trzymania. Próbuje też wstać tak z 2 kolan na jedno kolanko i do góry a tydzień temu ledwo wstawał przy kanapie i nie wykazywał zainteresowania tą kwestią. Mówi też więcej np. Bije sobie brawo i mówi bawo bawo. Też macie takie wrażenie że jak wracacie z wyjazdu to jakby dzieciaki nabierają nowych umiejętności jakby klapki w mózgu nowe się otwierały?

Myślałyście już o pierwszych butach na podwórko? Jak tak jakie macie typy? Jeszcze tego nie ogarniam. Ja z ubranek już gotowa na jesień. Skorzystałam z wyprzedaży i no i kocham się w hand made. Zamawiam dresiki kominy czapki. Ostatnio znalazłam materiał w Fiata 126P i zamówiłam 2 pary spodni 86 i 92 bluzę z kominem i komin i czapkę.

Filip zaczyna chodzić. Po powrocie z namiotów przemyślał sprawę i szybko robi postępy. Stawia już powoli kroki przy meblach i już stoi trzymając się 1 ręką i ćwiczy puszczanie się bez trzymania. Próbuje też wstać tak z 2 kolan na jedno kolanko i do góry a tydzień temu ledwo wstawał przy kanapie i nie wykazywał zainteresowania tą kwestią. Mówi też więcej np. Bije sobie brawo i mówi bawo bawo. Też macie takie wrażenie że jak wracacie z wyjazdu to jakby dzieciaki nabierają nowych umiejętności jakby klapki w mózgu nowe się otwierały?
Kamila, no proszę jakie postępy. Brawo dla Filipka! Moj starszy juz chodził na roczek a Olek sam wstaje z podłogi nie trzymając się niczego i w taki sam sposob siada. Tupta przy meblach ale mnie się wydaje ze do samodzielnego chodzenia jeszcze długa droga.
O bucikach jeszcze nie myslalam. Kupie jak zacznie chodzić bo są drogie a dzieci tak szybko wyrastają. Ostatnio oglądalam program PnŚ i tam specjalista wypowiadała się o obuwiu dla maluchów, ze musi się zginąć w 1/3 od czubka palców, miec profilowana wkładkę, elastyczną podeszwe i wcale nie musi kosztować majątek.

Mój skarb ma dzisiaj pierwsze urodzin i.

Ile śpią Wasze dzieci? Olek 2 razy dziennie po ok 1,5-2 godz ale nie wiem czy niedługo nie przestawienia go na jedną drzemke bo np wczoraj obudził się o 16:30 i przez to później poszedł spać i prawie w ogóle wtedy nie mam wolnego wieczoru. Za chwile wracam do pracy i bede chciała wieczorami nadrabiac domowe obowiązki i przygotowywac się do pracy.

Kamila, jestem z Tobą. Będziemy razem wyplakiwac się sobie w rękaw. Zostało nam dwa tyg wakacji....

Oluś

Do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły.
Pelen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, klocków i pluszaków,
stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia, szczęścia i słodyczy
Tego Tobie Filip życzy.

Kamila, no proszę jakie postępy. Brawo dla Filipka! Moj starszy juz chodził na roczek a Olek sam wstaje z podłogi nie trzymając się niczego i w taki sam sposob siada. Tupta przy meblach ale mnie się wydaje ze do samodzielnego chodzenia jeszcze długa droga.
O bucikach jeszcze nie myslalam. Kupie jak zacznie chodzić bo są drogie a dzieci tak szybko wyrastają. Ostatnio oglądalam program PnŚ i tam specjalista wypowiadała się o obuwiu dla maluchów, ze musi się zginąć w 1/3 od czubka palców, miec profilowana wkładkę, elastyczną podeszwe i wcale nie musi kosztować majątek.

Mój skarb ma dzisiaj pierwsze urodzin i.

Ile śpią Wasze dzieci? Olek 2 razy dziennie po ok 1,5-2 godz ale nie wiem czy niedługo nie przestawienia go na jedną drzemke bo np wczoraj obudził się o 16:30 i przez to później poszedł spać i prawie w ogóle wtedy nie mam wolnego wieczoru. Za chwile wracam do pracy i bede chciała wieczorami nadrabiac domowe obowiązki i przygotowywac się do pracy.

Kamila, jestem z Tobą. Będziemy razem wyplakiwac się sobie w rękaw. Zostało nam dwa tyg wakacji....

Filip wstaje 6:30 pierwsza drzemka od 9 do 10 potem druga od 14:30 do 15:30 o 18 kasza 18:30 kąpiel pielęgnacja o 19 już śpi

Wszczesniej przesyłał cała noc a od jakiś 3 dni się kręci przez sen ciągnie cyca stęka ale wychodzą mu górne jedynki albo jakiś wzrost bo je tyle że szok. Dzisiaj rano cyc potem kawałek bułki z masłem kabanos i kiszony ogórek, potem banan, jabłko, 1 placek, gruszka, mała kanapka z serem, cyc, obiad pałka kurczaka 3 ziemniaki pół buraka, kawałek świeżego ogórka na kolacje cały jogur z musli i zapite cycem. Do tego wypija cały bidon wody i łyczki cyca jak najdzie.

reklama
Filipku dziekujemy za życzenia :*
Kamila a ja myslalam ze Olek dużo je! Ale Filip bije go na głowę! :D
U nas nocki niestety trudne....ale Olek ma juz 12 zębów, wiec non stop mu dokuczają i odbija się to na spaniu :(
Olus tez pije duzo wody w te upały. Jeden Bidon roztrzaskał! Rzucał nim i mówił: baaa.
Kupilam szczoteczki do mycia slomek od bidonu. Czego to nie wymyślą :D

Olgierda, żyjesz????:)

Do góry