reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hahahaha, ja zawsze chciałam dziecko rozrabiakę bo pasowałoby do mojego temperamentu a tu aniołki. Filip za to jak mama włuczykij i łazimy po kilka godzin. Teraz jak upały mniej. Byliśmy dzisiaj nad jeziorem u znajomych u męża chrześniak 12 lat. Pokazywał dla Filipa fingerboard to takie malusieńkie deskorolki którymi palcami robi się sztuczki(miniaturki prawdzowych deskorolek) i taka kilkunastocentymetrowa rampa. Tak sie spodobało młodemu że sam stawiał deskę na rampę i jeździł. Chrzesniak ma na imie Kuba i Filip mówi na niego buba i tak bawili się bitą godzinę. Koleżanka upiekła swoje drożdżówki. Młody wcinał z apetytem. Potem piekła kurczaka z ziemniakami i też mu smakowało chociaż 1 raz jadł lekko przyprawione. Super dzień.
Kamila my z okazji dnia dziecka tez byliśmy nad jeziorem, na pikniku. Maz ze starszym się kąpali a my z Olusiem na kocyku wcinalismy smakolyki :D Olek juz je przyprawione dania, kurczczka z piekarnika, kotleciki z siekanego indyka z jajkiem itp. Sloiczka z obiadkiem nie ruszy.
On we wózku na spacerze musi być wyspany no i oczywiście tyłem do mnie zeby wszystko widział. Wtedy możemy jechać. A jak zmęczony to we wózku marudzi.
Miłego dnia dziecka dziewczyny i sierpniaczki :)

reklama
Och dziewczyny. Nigdy więcej remontu!!! Już mam dość tych majstrow. Kiblujemy w domu ciągle. Anitek dzięki za zaproszenie ale musimy tu siedzieć póki co jak w więzieniu inaczej ten remont nigdy sie nie skonczy. Ale jak tylko się uwolnimy to Was odwiedzimy:). A jeszcze trochę zostało. Staś dzielnie znosi hałasy i ...przekleństwa:(....Wszystkiego najlepszego dla Waszych pociech tych mniejszych i większych!!! Kochane te nasze dzieciaczki. Staś dostał lodz podwodna do kąpieli i basenu. Ale jest gorrraco!!!!! Marzy mi się ulewa. Miłego Dnia Dziecka!!!

Mamy popychacz. Ktory w 1 stopniu jest krzesełkiem. Chyba pora zrobicć z niego pchacz.
Link do: Smily Play CHODZIK Pchacz FOTEL INTERAKTYWNY MIŚ

Sprzedałam szumisia z aplikacją i matę mała bo już nie używamy i zamówiłam:

Link do: Jeździk MERCEDES GL63 Chodzik Pchacz Bujak +GRATIS

Też pełni funkcję pchacz. Filip dopiero ćwiczy podciąganie więc nie poradzimy który lepszy.
Niestety nasza fizjoterapeutka mówi że chodziki to samo zlo:(. A też dostaliśmy od babci. Mówi że uczenie chodzenia w ten sposób powoduje wady postawy i brak koordynacji ruchowej a nawet brak koncentracji:(. Przepraszam ale musiałam to napisać. My korzystamy z prezentu na zasadzie zabawki do podpierania się przy wstawaniu. Blokuje kolka i tyle.

Olgierda, nie przepraszaj, miedzy innymi po to siebie tutaj mamy zeby sobie cos podpowiedzieć. Tylko nie wiem czy mówimy o tych samych chodzikach? Nam chodzi o pchacze a nie taki chodzik jak się kiedyś dziecko wsadzalo i odpychalo się na stopkach. Napis z cos więcej Kochana.

Upieklam moim chłopcom mufiny marchewkowe. Palce lizac. Starszy gdyby wiedzialze tam jest marchewka to by nie tknął :p A tak się zajada :D

Fakt chodziki to masakra obciążają bioderka. Pchacze są ok bo to dziecko samo musi wstać popychać i przy nim iść a jest wkładane do środka. Pchacz to jak chodzenie przy pufie na kółkach.

Chociaż jak pomysleć co szkodzi to nic6by człowiek nie jadł nie pił i na podwórko nie wychodził bo co slonce i pyłki mogą zrobić. My np dajemy Filipowi oglądać telewizję. Julka też oglądała i nie ma problemów ze skupieniem. Uczy sie najlepiej z całej klasy. Okularów też nie nosi.

To prawda Kamila. Wszystko może szkodzić. Duzo osób lapie sie za glowe ze daje Olkowi to czy tamto do zjedzenia ale uwazam ze w granicach rozsądku należy zbliżać się do tego co je się w rodzinie żeby nie doszło do absurdu ze do 3 lat miksuje się zupę gotowaną osobna dla dziecka. Podoba mi sie to co kiedys napisalas o swojej Julce ze jest smakoszem , chetnie próbuje. Mój starszy jest zupelnie inny. Popełniłam na nim wszystkie mozliwe błędy, miksowalam długo, jak czegoś nie lubił to go nie zachecalam itp. Nie wiem jak bedzie z młodszym ale wiedzac juz i będąc świadoma tamtych bledow staram się by jadł różnorodnie i i gdy cos mu nie smakuje to ja sie nie poddaje , tylko za dwa dni podaje znów. W końcu polubi. Tak było np z bananem, których nie znosił a teraz codziennie gotuje mu kasze z bananem. I wiele innych takich historii było. Dlatego śmieszne mnie ze sasiadki mówią: no jak to, dajesz mu na sniadanie kanapke z szynka i pomidorem??? A jeszcze szynka pewnie nie jest eko itd, itd. Jemy śniadanie wspolmie i jemu to samo :)) Staram się jak najzdrowiej ale nie szaleje :D I tak samo z TV. Nie włączam mu specjalnie bajek ale jak spójrz na pytanie na sniadanie to nie robie afery z tego:))
Chodzi o zloty środek
Pozdrawiam dsiewczyny :)

8DWFre5zstwmrUz04Dxxl7BeEc10bREIqRoCOCoQAvD_BwE
Hej, my mamy taki pchacz. Ja po prostu z powodu jego wcześniejszych problemów wolę trzymać się zaleceń fizjotetapeutki. Mówiła że nie warto koniecznie przyspieszać dziecku nauki chodzenia tylko lepiej żeby samo przyszło. A w tych pchaczach i chodzikach dzieci chodzą stawiając krzywo stopy i mogą mieć potem problemy jak się przyzwyczaja tak chodzić. Wiadomo też nie przesadzam nie można trzymać pod kloszem. Wczoraj dałam młodemu kawałek warzywa ż zupy po koreańsku która była mega ostra ż imbirem czosnkiem itp tak żeby poznał smak. Bo potem przyzwyczai się do jalowych słoiczków i nie będzie chciał jeść tego co my. A to ważne- najważniejsze chyba żeby samemu jeść w miarę zdrowo. To młody też tak będzie chciał jeść. Moim zdaniem tv jest słaba jeśli leci coś w takim tempie jak np. reklamy i miga ale jeśli gadają w pytaniu na śniadanie to nic w tym złego. Ja młodemu nie pokazywałam tv do tej pory bo w moim odczuciu był za mały ale teraz...no coz nie mamy tv w nowym domu więc jak już to komputer. I też już jak czasem patrzy to nie robię afery. Zresztą każde dziecko inne i to naszej matczynej intuicji trzeba słuchać a nie innych:)..

Witajcie dziewczyny w kolejny upalny dzień :)
Olek zaskakuje nas, jaki się z niego zrobił ostrożny chłopiec. Gdy stoi, upada zgrabnie na pupę albo przytrzymuje się kanapy jedną ręką a drugą na podłogę i do raczkowania :D
Cały czas ma rączki pełne roboty ;)
Dziewczyny aż trudno uwierzyć ze za niedługi czas będziemy wyprawiac imprezy z okazji roczku! Szok! Kiedy to zleciało?

Tak sobie oglądałam w internecie pchacze i jezdziki i zakochałwm sie w myszce Link do: Jeździk mały myszka Wheely Bug - 4KidsPoint.
Olgierda, nie mogę otworzyć Twojego linka.
Miłego dnia wszystkim :)

reklama
Link do: ARTYK.PL Pchacz z sorterem
Teraz pewnie będzie ok. Mało stabilna zabawka. Ale Staś na szczęście jak raz pacnal to już drugi raz się nie dal:)
Myszka super. Słodkie te zabawki robią. Stas tez tak jak Twoj Olek upada uwaznie. Smiejemy sie ze w slow motion :)... urządzamy Stasiowi pokój. Szukamy dywanu . Może możecie coś polecić? Już roleta wybrana i lampa też ale z dywanem ciężko...Anitek mamy tydzień przerwy w remoncie więc możemy Was odwiedzić:)

Do góry