reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kamila pięknie to szczęście opisalas! U nas podobnie, tylko bez psa i zamiast starszej córki jest starszy syn :D
Kiedy zaszlam w ciążę reakcja otoczenia była podobna jak u Was! Kolezanki nie wierzyły a moja mama płakała z radości. Powiedzialam jej w sylwestra. Wszyscy się cieszyli oprócz...moich szkolnych dzieci. Jedna dziewczynka cały dzień płakała i powiedziała: po co pani to dziecko, ja nie chce, przecież pani juz ma! Myslalam ze mi serce peknie. Ta dziewczynka zresztą często mnie odwiedza i Olek ją uwielbia.
Kamila ja tez się rozkrecilam i ...tesknie za ciąża! Szok! Sama nie wierze w to co pisze. Tak bardzo mnie Olus zmienił. Chcialabym jeszcze jedno dziecko.

Może Wasze dzieci rzeczywiście ominą Raczkowanie. Niektóre nie raczkują. Olek raczkuje od 1,5 miesiąca a kilka dni temu nabil siniaka na brodzie. Wstaje tez przy meblach a potem upada na pupe. Zjada juz 4 posiłki dziennie, które popija piersią. Dzień zaczyna i kończy piersią.
Na śniadanie chlebek z szynka lub pasztetem. Na drugie sniafanie owoce.Na obiad zupa albo mięso (lub jajko sadzone) ziemniaki i gotowane warzywa. Na kolacje kaszka manna, jaglana lub ryż z owocami np bananem albo musem owocowym gerber czy bobowita. Ma bardzo fauny apetyt i lubi odkrywać nowe smaki. Zawsze musi spróbować co my jemy.
Mamy juz 8 zębów. Czytam ze teraz powinny wyjść czwórki ale u nas trójki sa opuchniete wiec juz sama nie wiem. Wygralismy z okropnym katarem który bardzo nam wszystkim dokuczyl.
Większość dnia spedzamy na powietrzu. olus bardzo lubi kwiatki, motylki a nawet muchy. Gdy mucha odlatuje robi jej papa a my pekamy ze śmiechu.

Czy Wy tez macie problem z ubiera niem i zmiana pieluszki? Mały ucieka z gola pupa i protestuje. To jest męczące.
Też się zastanawiamy z mężem nad dzieckiem, chociaż przeraża mnie wiek. Z jedynej strony fajnie by się bawiły maluchy, a z drugiej kolejne dwa lata ciąża/cyc :huh: no i 57 lat na 18 tce.

reklama
Dziękuję już dobrze. Przespała cały wieczór i noc i rano dobrze. Fakt to dobry moment żeby zmienić coś w swoim życiu. Byłam kierownikiem regionalnym praca po 10 godzin i częste delegacje. Teraz sobie tak nie wyobrażam. Daje sobie czas do namysłu. Często myślę o działalności.

Hej dziewczyny!
Syn ok, bolal go policzek bo upadajac prawdopodobnie przytarl o ścianę która jest wyłożona takim drobnym kamyczkiem. Pojechał dzis na czterodniową wycieczke nad morze i do Niemiec. Bilam się z myślami ale nie moglam mu tego zrobić. Czul sie dobrze. Wieczorem dzwonila wychowawczyni jak sie czuje i powiedziała ze rozłoży nad nim parasol ochronny, prosilam by tego nie robiła żeby traktowala go normalnie. On w ciągu 9 miesięcy urósł kilkanascie centymetrów. Dojrzewania. Moga to być hormony lub tez wahania ciśnienia, temperatury. Zbadane miał ciśnienie, ekg, badanie z krwi na zawał (!) , cukier, morfologia, potas, sód, magnez, CRP, wszystko ok. Jak wroci przebadam mu tarczycę.

Dziewczyny ja juz sie troche uspokiilam powrotem do pracy. Po pierwsze nie pracuje dużo godzin bo 5 dziennie, reszta w domu. Prace ktora mam w domu będę robila gdy mały bedzie spał lub gdy maz bedzie mógł sie nim zająć. Maz pracuje na 3 zmiany. W tygodniu ma co najmniej 2 dni gdzie on bedzie mógł się zajmowac małym a jeden tydzień w miesiącu jest taki ze bedzie mógł 4 dni! To mnie naprawde uspokoiło gdy przestudiowalam jego grafik pracy.
Tez mysle o 3 dziecku. Jest w w trakcie robienia awansu zawodowego. Zostały mi dwa lata. Tym razem chcialabym byc od początku na zwolnieniu lekarskim a nie wymiotowac w pracy czy w drodze do pracy jak było teraz.

Dziękuję już dobrze. Przespała cały wieczór i noc i rano dobrze. Fakt to dobry moment żeby zmienić coś w swoim życiu. Byłam kierownikiem regionalnym praca po 10 godzin i częste delegacje. Teraz sobie tak nie wyobrażam. Daje sobie czas do namysłu. Często myślę o działalności.
10 godzin plus pewnie dojazdy? Kurcze, nie wyobrazam sobie tego :no:

Hej, u nas leje a u Was?
Co kupujecie maluchom na dzień dziecka? Ja się zastanawiam nad basenikiem z pileczkami. Mój syn uwielbiał. Jak mial 2lata codziennie zrzucal że schodów wszystkie piłki. J

reklama
Dobrze zrobiłaś że puściłaś młodego. My Julce też robiliśmy wszystkie badania bo raz jej się słabo zrobiło albo kreci jej się w głowie. Też dorasta. Odpocznie trochę bo koniec roku to masakra. Julcia ma 2 szkoły w jednej. Bo chodzi do podstawówki muzycznej. Kończy lekcje w oświatowej i ma odrazu przedmioty muzyczne albo skrzypce. Uczy się tak jak twój syn bardzo dobrze a do tego ostatnio z 2 przedmiotów przeszła eleminacje do konkursów ogólnopolskich i jeden olejemy bo jeszcze w przyszlym tygodniu egzamin ze skrzypiec ktore są mega ciężki przed 4 osobową komisją 3 utowry w sumie 7 srton nut na pamięć plus technika. Jest najlepsza z klasy z historii a w ostatni piątek dostała 2 bo napisała totalnie nie na temat nie o tej postaci. Oczywiście poprawia w ten piatek ale to zmęczenie przez te konkursy. Eliminacje pisały wszystkie dzieci więc się nie pchaliśmy. Jak wytłumaczyć dziecku że czasami nie warto uczyć się z wszystkiego. W piątek wystawiają oceny proponowane. W kolejny czwartek egzamin ze skrzypiec. Niedziela powtórka Komunii i laba.

Do góry