reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ma na bank nie wiem czy wszystko Filip po jogurt ach miał biegunkę. Odstawiamy i przeszło. Bardziej na laktozy niż białko to lepsza wersja. Ja jem już wszystko oprócz nabiału z laktozą. Zjadłam batona z orzechami to miał dużo śluzu w kupie i też zrobił dopiero po stekaniu w południe. Potem nie jadłam i się nie powtórzyło. Jem czekoladę bez orzechów i jest ok.

reklama
Kamila. Tan jest napisane że huśtawka do 9 kg. To chyba niedługo nie? Też się zastanawiam nad kupnem tzn.dziadkowie chcą kupić prezent i szukam fajnego krzesełka. Czyli do stołu można dostawić tak? Nie jest za niskie? I wogole warto jak kupię teraz?No bo z tej huśtawki to za długo nie skorzysta ...a ż tymi kupkami to teraz sobie przypominam że jadłam orzechy bo mi strasznie smakowały i miał takie żelowe kupki. To możliwe że przez to. Ale co mam jeść jak mi brakuje witamin które są w orzechach? Staś już dziś duuuuuzo spokojniejszy:))))))

Kamila. Tan jest napisane że huśtawka do 9 kg. To chyba niedługo nie? Też się zastanawiam nad kupnem tzn.dziadkowie chcą kupić prezent i szukam fajnego krzesełka. Czyli do stołu można dostawić tak? Nie jest za niskie? I wogole warto jak kupię teraz?No bo z tej huśtawki to za długo nie skorzysta ...a ż tymi kupkami to teraz sobie przypominam że jadłam orzechy bo mi strasznie smakowały i miał takie żelowe kupki. To możliwe że przez to. Ale co mam jeść jak mi brakuje witamin które są w orzechach? Staś już dziś duuuuuzo spokojniejszy:))))))
Huśtawka do 9 kg ale kupiłam głównie dla krzesełka bo mało jest takich od 0m odchylanych do tyłu z wkładką. Huśtawka jest nisko a krzesełko wysoko jest regulowana wysokość 4 pozycje. Zdejmowania tacka na jedzenie i wtedy można doczepić pałąk z zabawkami. Filip siedzi z nami przy obiedzie i wszystko widzi bardzo to lubi. Mega fajna jest regulacja wysokości i kąt nachylenia siedzenia od takiego prawie leżącego do siedzącego. Jest panel dotykowy to mocy bujania i odgłosy ptaków. Można też wgrać swoją muzykę.

Dziewczyny, ja tez się do Was przyzwyczailam i fajnie ze wątek żyje. Niektórych mamy sie wykruszyły, szkoda.
Olgierda, nawet lepiej ze dalas espumisan bo jest bardziej skoncentrowany. Ja daje przed każdym posilkiem od urodzenia kropelki. U nas najlepiej sprawdził sie bobotic. Ta sama substancja czynna, tylko jeszcze bardziej skoncentrowana a z probiotykow podaje bio gaje, bo wedlug mnie wygodniejsza do podania. Możliwe ze od orzechów były te bóle brzuszkaa. Niestety orzechy często uczulaja , choć generalnie są pyszne i zdrowe.

Kamila, bardzo fajne to krzesełko, ma wiele zastosowań. My dostalismy na chrzciny, jest proste ale tez ładne.

My również tanczymy z Olim. I duuuzo śpiewanmy! Uwielbia gdy mu spiewam:-) :)
No i jestem w coraz większym szoku. Mały jest wesołym usmiechnietym szkrabikiem. Ale jak ktoś do nas przyjdzie to jest tak naburmuszony. Jego mina mówi:"kto was tu zapraszał?" :p
Starszy takie zachowania przejawiał ok 7 miesiąca i było to przejściowe. Krótko mówiąc Olek jest niegoscinny:szok:

Dziewczyny, ja tez się do Was przyzwyczailam i fajnie ze wątek żyje. Niektórych mamy sie wykruszyły, szkoda.
Olgierda, nawet lepiej ze dalas espumisan bo jest bardziej skoncentrowany. Ja daje przed każdym posilkiem od urodzenia kropelki. U nas najlepiej sprawdził sie bobotic. Ta sama substancja czynna, tylko jeszcze bardziej skoncentrowana a z probiotykow podaje bio gaje, bo wedlug mnie wygodniejsza do podania. Możliwe ze od orzechów były te bóle brzuszkaa. Niestety orzechy często uczulaja , choć generalnie są pyszne i zdrowe.

Kamila, bardzo fajne to krzesełko, ma wiele zastosowań. My dostalismy na chrzciny, jest proste ale tez ładne.

My również tanczymy z Olim. I duuuzo śpiewanmy! Uwielbia gdy mu spiewam:-) :)
No i jestem w coraz większym szoku. Mały jest wesołym usmiechnietym szkrabikiem. Ale jak ktoś do nas przyjdzie to jest tak naburmuszony. Jego mina mówi:"kto was tu zapraszał?" :p
Starszy takie zachowania przejawiał ok 7 miesiąca i było to przejściowe. Krótko mówiąc Olek jest niegoscinny:szok:

U nas Filip uśmiecha się do wszystkich tylko wczoraj zaczął płakać jak teściowa do niego podeszła do łóżeczka ale chwilę wcześniej była myć ręce w łazience po przyjściu i zwróciła mi uwagę że mam kurz między szczebelkami na grzejniku w łazience i spytała czy ma mi to sprzątnąć to się jej należało :-)

Ja bym dała szmatkę :tak:
W sumie to chyba rzeczywiście dzieci wyczuwają dorosłych. Mój Miki jak był mały i jakieś starsze panie zwracały mi uwagę, że np powinnam z nim chodzić za rączkę, to mówił że musimy iść bo tata czeka :-D a raz jak wchodził w kałużę to jedna pani zwróciła mu uwagę i powiedziała że jak będzie tak robił to się utopi:angry: więc mój syn wziął mnie za rękę, włożył jedną nóżkę do kałuży, później drugą i powiedział do pani "o nie utopiłem się". Pani zamilkła:-D

U nas Filip uśmiecha się do wszystkich tylko wczoraj zaczął płakać jak teściowa do niego podeszła do łóżeczka ale chwilę wcześniej była myć ręce w łazience po przyjściu i zwróciła mi uwagę że mam kurz między szczebelkami na grzejniku w łazience i spytała czy ma mi to sprzątnąć to się jej należało :-)
No przegięcie taki komentarz. Moja teściowa to nic nie mówi tylko czasem pozmywa;). Staś jest do obcych na razie otwarty i się uśmiecha. Ale na codzień raczej się bacznie przygląda i uśmiecha czasem. Myślę sobie czasem że ma spojrzenie jakby był już po 40;) taki doświadczony życiem..

Ciekawe czemu tak jest ze Oli z dystansem podchodzi do "obcych". Nie za wcześnie na takie zachowania? Ja pierwsze takie sytuację zauwazylam około 6 tygodnia.

reklama
Ciekawe czemu tak jest ze Oli z dystansem podchodzi do "obcych". Nie za wcześnie na takie zachowania? Ja pierwsze takie sytuację zauwazylam około 6 tygodnia.
Ja zauważyłam że Staś jak i chyba wszystkie małe dzieci jest mega asertywny i zachowuje się naturalnie, tak jak ma akurat ochotę. I to jest piękne. Stwierdzilam ze wezme czasem z niego przykład;). Nie uśmiecha się zawsze kiedy ja bym tego chciała. I wydaje mi się że to jest naturalne jak do obcych podchodzi z rezerwa. Oli może jest dojrzały jak na swój wiek;). A poza tym może przecież nawet w wieku 6 tyg za kimś nie przepadac albo mieć akurat zły humor jak przyjdzie ktoś obcy...

Do góry