reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzisiaj zamowilam małemu tego kota pasiaka którego Kamila tutaj podlinkowala, grzechotki na raczki i nóżki, grzechotke kwiatek i ksiazeczki 3 m-ce + :)
Korzystalam z darmowych dostaw na allegro :p

reklama
Kamila, dywan i podusia są piękne ale kocyk obledny! Cudo! Nie mam pojecia co kupic na gwiazdkę, szczegolnie starszemu. Juz od kilku lat jest z tym próbie. Olusiowi jakies zabaweczki, chodzi mi po glowie ta ksiazeczka sensoryczna. Ale starszemu? Zero pomyslow! Zwlaszcza ze dopiero były urodziny i dostał fajny prezent .To wymyslanie najgorsze jest i szukanie pomysłu.

Ja tez miałam problem z nietypowa bakteria , tyle ze nie w uchu a na szyjce macicy. Zlapalam na oddziale płucnym kiedy odwiedzalam teścia. Teść zmarł na sepse od tej bakterii wiec strachu było co nie miara a leczenie trwało 8 miesięcy. Nie wspomne o dokuczliwych objawach: notorycznym pieczeniu przez ponad rok. Koszmar.

https://www.olx.pl/i2/oferta/kocyk-dzieciecy-CID88-IDnFnkO.html#:aeadb75f5a

Link do kocyka mega piękny i cena super tylko trzeba czekać ponad tydzień bo sporo zamówień. Bardzo miła Pani.

Anitek, myślałam o jakichś dobrych słuchawkach. Dzisiaj cos wspominał o jakimś kursie programowania. Ciężko takiemu dużemu chłopakowi cos kupić. Zdecydowanie prosciej jest z Olkiem :)
Dziewczyny, powiedzcie kiedy wracacie do pracy? Ja 1 września i kiedy pomyśle o tym ze mam Olka zostawić to chce mi się płakać :-( Wiem ze to jeszcze sporo czasu ale ten czas tak szybko płynie a tak mi cudownie jest w domku z Małym. Nie tesknie za praca, która przecież była jest i jest moja pasja. Olek zdominował moje życie , wniósł tyle radości, zwłaszcza ze mamy tak dużą różnice miedzy dziećmi .
Ja też chcę wrócić do pracy od września. Ja akurat byłam na zwolnieniu już od 3 miesiąca ciąży więc muszę przyznać że czasami mi brakowało wyjścia z domu. Ale teraz jak już Staś jest na świecie i od czasu kiedy już przyzwyczaiłam się do codziennych zajęć, czerpie z nich mega radość. I nie wyobrażam sobie wyjazdu, a moja praca będzie tego niestety wymagała. Jeszcze miesiac temu potrzebowalam np. wyjsc z domu bo czasem mialam juz dosc pieluch placzu małego i ciągłego niedospania. A teraz jak gdzieś wychodzę na chwilę coś załatwić to strasznie tęsknię. Myślę, że to przywiązanie będzie coraz silniejsze i rozstanie we wrześniu będzie bardzo bolesne....

Anitek, to przecież musi bolec...Mój Olek czasem tez się rzuca ale raczej nogami i rękoma, buzka na szczęście spokojna.

Olgierda to będziemy obie ryczec we wrześniu :hmm:

Dołączam się do wrześniowych płaczących mam :-( też powrót przypada mi na połowę września i też kocham swoją pracę ale będę beczce jak bóbr. Moja praca wiąże się też z delegacja raz w miesiącu na 2-3dni i praca po 9 godzin dziennie bo mam duży rejon :-( Tez o tym dużo myślę. Przez chwilę myślałam aby wrócić do pracy w biurze spokojnie w mieście po 8 godzin ale kocham swoją pracę daje mi mega satysfakcję i nie mogę się teraz cofać ale to będzie szok. Założymy wtedy wątek płacząc mamy wrześniowe.

Kto się zajmie wtedy Waszymi maluszka mi?

Dzisiaj zamowilam małemu tego kota pasiaka którego Kamila tutaj podlinkowala, grzechotki na raczki i nóżki, grzechotke kwiatek i ksiazeczki 3 m-ce + :)
Korzystalam z darmowych dostaw na allegro :p
Też zamówiłam grzechotka na rączkę i kwiatek :-)
Na gwiazdkę szczeniaczka uczniaczka bo pamiętam że Julcia malutka lubiła jego głos a Filip też reaguje uśmiechem jak się mówi do niego takim milutko głosem. Teraz ma też fazę na lusterko na macie. Opowiada mu różne historie a postać z lusterka odpowiada mu uśmiechem.

reklama
Ha ha, Kamila, ta sztanga to pierwsza grzechotki Olka i bardzo ja lubi właśnie z tych powodów które wymienilas :) Dostał ją od mojego brata. W ogóle to uwielbia grzechotki, kiedy mu się potrzasa a w rączkę jak mu wloze to wali sobie po głowie :biggrin2::p

Do góry