reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Piękny ten dywan! Maja póki co jest z nami w sypialni, ale przerobimy dla niej pokój biurowy. Już nawet ma tam swoje zdjęcie w formie obrazu i kosz wiklinowy z misiem :) Teraz już wiem jaki dywan jej kupię, tylko potrzebuje czegoś w prostokącie :D
Co do diety, to jak byłam u doradcy laktacyjnego, powiedziała że mogę jeść wszystko z wyjątkiem surowych mięs i jaj i jedzenia "fast food". Z tym, że ja ograniczyłam nabiał, szczególnie ser żółty, bo zauważyłam, że Maja po serze pręży się. Co do mojej wagi, to mam do zrzucenia 7 kg żeby wrócić do swoich 54 kg :D

Filip też z nami planuje do roku. Też pokój robię mu z biurowego :-) śmiesznie to wygląda jak maz pracuje a tam coraz dziecinniej. Już ma małe biurko. Białe mebelki, łóżeczko, teraz dojdzie dywanik i dodatki. W sumie fajnie bo jak pracuje i jest łóżeczko obok to sobie gadają. Na tą chwilę śpi w kołysce.

Kamila ale cuda wyszukalas! Ja chcialabym wszystko! Tylko chyba muszę zacząć grac w totka

Dziewczyny u nas tez kupa rano ale bez żadnych atrakcji w nocy, czyli na spokojnie. Dostałam wezwanie ze starszym na szczepienie na 28 listopada a z młodszym na 29

Byłam dzisiaj na drugim USG bioderek. Nastepny raz za 6 tygodni.

Kamila, ja tez mam taka energie. Mysle ze wynika ona ze szczescia jakie nas spotkało I z tego ze nasze dzieci są juz coraz bardziej komunikatywne, pogodne i do dogadania ;)
Czy wasze dzieci tez reaguja na "obcych" . Mały okazuje niezadowolenie gdy jakas ciocia weźmie go na ręce. Codziennie ktos do nas przyjeżdża ale mały jakoś nie jest z tych wizyt zadowolony ;) Minie to?

Aneczqa, co Wy tak często na USG jeździcie? I co to za szczepienia dla starszego, może my też coś przegapiliśmy:eek:
A co do wizyt, to jedni lubią przyjmować gości a inni nie;-) ;) może się przyzwyczai

A mnie od tygodnia strasznie boli stopa, nie mogę normalnie chodzić. Robiłam okłady ale pomagają na chwilę:oo: dzisiaj idę do lekarza, mam nadzieję że to szybko minie

reklama
Witam się z Wami [emoji4] coś mi ostatnio tel.szwankuje, bo nie pokazuje nowych wiadomości tutaj. Ale już odnalazłam. U nas dzień zaczyna się bardzo wcześnie, ale tylko dlatego, że trzeba starszaków porozwozić do szkoły i przedszkola. Tak to byśmy spali dłużej. Leon ostatnio pobija rekordy spania: od 22 do 6-7, przerwa na jedzenie i dalej potrafi spać do 10-11. Mały Niedźwiadek [emoji2] sen zimowy przyszedł [emoji1] z radością pałaszuje swoje kończyny, przewraca się z brzucha na plecy i kręci się wokół własnej osi. Śmieje się na głos i jest cudownym, pogodnym Maluchem [emoji4] ok, odezwę się poźniej, bo zbieramy się właśnie do wyjścia [emoji26]

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry