reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
E-O, sto lat cie nie było;-) Dużo Ludwik urósł. Olek 5 cm przez 7,5 tyg, to chyba malo?
Jeśli chodzi o skórę to poprosilam w aptece o próbki różnych kosmetyków dla skory alergicznej. I testujemy dzisiaj dermedic baby. Zobqcze czy po kilku dniach bedzie ok, czy będzie sie pogarszać. Dużo czasu zajmuje nam dbanie o skórę. Kilka razy dziennie smarowanie :-(
Dzisiaj w nocy mały obudził wie dwa razy! Szok! Zawsze raz albo wcale. Pozw tym od 2czorwj domaga się piersi do 2 godz w wczesniej było raczej co 3.

Pozdrawiam
Dobrej nocy i odzywajcie się częściej

reklama
Aneczqa, Ludek z tego co czytam był jednym z drobniejszych maluchow. Wyglada na to, ze on bardziej nadrabia wzrostem niz waga [emoji6]. My generalnie mamy w rodzinie wysokie osoby, ja tez do niskich nie należę, wiec obstawiam, ze i on wyskoczy szybko w gore [emoji846].
Mam nadzieje, ze szybko dobierzecie cos fajnego i skoncza sie wasze skórne problemy.
A co do karmienia to chyba niedługo bedzie pierwszy skok rozwojowy, o ile dobrze pamietam w trzecim miesiącu, wtedy dzieci czesciej domagają sie piersi i regulują wieksza produkcje mleczka. Z jednej strony nie moge sie doczekac jego nowych umiejętności a z drugiej obawiam sie wlasnie tego ciągłego cycania, bo to moze trwać nawet kilka dni.

A tak w ogole to zapomniałam wam sie pochwalić, ze w zeszłym tygodniu po raz pierwszy zostawiłam Ludwika z tata z odciagniętym mlekiem, a sama udałam sie na wizyte do dentysty. Jadąc tam czułam sie jakbym jechała na urlop a nie na zrobienie zęba [emoji6], ale przyznaje, ze pozniej juz tęskniłam i stresowałam sie czy mały nie płacze i czy zje z butelki bez problemu. Na szczescie chłopki poradzili sobie koncertowo [emoji846].

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

U Nas już 3 noc pobudki 3 nawet 4 w nocy. Może dlatego że od 5 dni śpi w kołysce a nie z mamusia. Pierwsze 2 budził się tylko raz. Teraz praktycznie co 2 godziny. W czwartek szczepienie. Ja wychodzę często z córką wieczorem na zakupy czy na koktajl i mały z tatą ale tak godzina półtorej. Mój Filip też drobny 62 jeszcze ciut za duże z 56 wyrósł a niektóre na styk. Waży 5100. Jest mega ruchliwy. Guga już ładnie. Wyciąga rączki i fajnie trzyma głowę. W leżaczki potrafi gadać godzinę z zabawkami. Wyciąga ręce gada i się uśmiecha. Lada dzień przewróci się z brzucha na plecy bo już minimalnie mu brakuje. Na bok z brzucha się położy i aby tylko przeciazył się w stronę plecaków. Dziwne bo dużo rozszerzyłam swoją dietę. Jem zdrowo ale też pozwalam sobie na małe co nieco. Schabowy, ciastka, lody. Zarzuciłam też espumisan bo młody tak samo się prężył i co śmieszne duzo lepiej jest z brzusiem. Chociaż nie było tak źle bez płaczu ale się prężył. Teraz tylko rano przed kupa, ale robi taką że się ledwo mieści w pieluszce. Jak używałam premium to się nie mieściły przeszłam na standardowe i jest ok.

Witajcie moje Drogie, co u Was?
My w ubiegłą sobotę mieliśmy chrzest. Zoja była bardzo dzielna i płakała tylko po wyjęciu jej z wody ;-) ;) przyjęcie też się udało.
we wtorek mamy szczepienie i mam cykora. Jakoś nie mogę patrzeć jak moim dzieciom pobierają krew albo szczepią:crazy:

Kamila, jak po szczepieniu?

Witam, jaka tu cisza. Widać ze wszystkie korzystalysmy z pięknej jesiennej pogody ale teraz juz proszę sie odzywać dziewczyny :-D
Anitek, zazdroszcze ze chrzest juz za Wami, my za tydzień i ja się stresuje tym.
Rozumiem, tez bardzo denerwowalam się szczepieniami ze TAAAKA WIELKAA igła w taka mała kochana nóżkę
A jak wasze dzieci zareagowały na szczepienie przeciwko rotawirusom?? Znajome dzieci miały silne bóle brzucha i ja do tej pory się nie zdecydowałam a czas nagli...

Poza tym walczymy dalej ze skora. Ostatnia diagnoza: lojotokowe zapalenie skory. Distalismy steryd i po dwóch posmarowaniach ogromna poprawa. W międzyczasie smarujemy aderma. Mały przyzwyczaił się do tego częstego smarowania, rozsmieszam go a on tak śmiesznie się wygina kiedy smaruje mu brzuszek :)
Pozdrawiam Was serdecznie. Co u Waszych szkrabów?

Anitek, my tez mamy szczepienia we wtorek. Mam nadzieje, ze po prostu bedzie po nich duzo spał, tak jak starszaki i ze nie bedzie zadnych innych skutków ubocznych.
Aneczqa, ciesze sie, ze jest poprawa ze skóra, oby tak dalej!
U nas jest nadal pogoda letnia, dzis było goraco! Udaliśmy sie na Jesienny Festiwal w pobliskim parku, maluchy wybrali sobie dynie, zeby zrobic z nich Jack-o-lantern na Halloween. Nawet Ludek dostał jedna [emoji6].
Poza tym z nowości Ludwik juz ładnie trzyma prosto glowe, wydaje mi sie, ze jest silny fizycznie jak na takiego malucha. Nadal niestety nie
lubi leżeć na brzuszku i przez to ja tez najczęściej odpuszczam, choc wiem, ze to jest wazne w rozwoju.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Witam, jaka tu cisza. Widać ze wszystkie korzystalysmy z pięknej jesiennej pogody ale teraz juz proszę sie odzywać dziewczyny :-D
Anitek, zazdroszcze ze chrzest juz za Wami, my za tydzień i ja się stresuje tym.
Rozumiem, tez bardzo denerwowalam się szczepieniami ze TAAAKA WIELKAA igła w taka mała kochana nóżkę
A jak wasze dzieci zareagowały na szczepienie przeciwko rotawirusom?? Znajome dzieci miały silne bóle brzucha i ja do tej pory się nie zdecydowałam a czas nagli...

Poza tym walczymy dalej ze skora. Ostatnia diagnoza: lojotokowe zapalenie skory. Distalismy steryd i po dwóch posmarowaniach ogromna poprawa. W międzyczasie smarujemy aderma. Mały przyzwyczaił się do tego częstego smarowania, rozsmieszam go a on tak śmiesznie się wygina kiedy smaruje mu brzuszek :)
Pozdrawiam Was serdecznie. Co u Waszych szkrabów?
Witam.
Ja core zaszczepiłam pod koniec września. Mam rdzy innymi na rotawirusy i było w porządku tzn tylko spała przez cały dzień. Może lekko marudna była przez kolejne dwa a później już spokój.

Cześć dziewczyny. U nas dziś dzień tulenia, Staś nie lubi łóżeczka i ewidentnie woli moje ręce, które już po mału mi odpadają. Boję się tylko że nie nauczy się sam zasypiać.. Dziś już z 5 razy układałam go śpiącego do łóżeczka i porażka, od razu się budzi. A z kolei kilka dni temu miał 2 dni śpiocha i dzięki temu wysprzatalam cały dom, ogolilam nogi i nawet sie troche ponudzilam;).Czy u Was też jest brak jakiejkolwiek regularnosci jak u nas?wczoraj Stas skonczyl 2 miesiac zycia, urosl bardzo i sie zmienia na buzce, jest towarzyski , coraz wiecej gaworzy i cudownie reaguje na uśmiech. Tylko garderobę muszę co chwilę aktualizować, z takich fajnych ciuszkow wyrasta że aż szkoda...my niby też mamy się szczepic w środę 5w1 ale chyba przełożymy bo jakoś tak czuję żeby odczekać trochę czasu po ostatnim szczepieniu. Strasznie mnie to stresuje ale nie tyle kłucie co ewentualne powikłania. Aneczqa a Ty co używałas do kąpieli na samym początku? Może się uczulil? Teraz nawet jak piszą że naturalne i że od 1 dnia życia to często skład tycj kosmetykow pozostawia wiele do życzenia. A jesien faktycznie piekna!!! W sam raz na spacery...

reklama
U nas po szczepieniu skojarzone plus rotawirus. Wieczorem lekko marudny w nocy temperatura 38 i dałam czopek. Kolejne 2 dni senny i już ok. Wróciliśmy do rytmu dnia.

Do góry