Kamila198234
Fanka BB :)
Kupiliście rożki ja tak ale teraz pomyślałam że może mu przecież w sierpniu być w nim za ciepło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja prac nie mam jeszcze czego bo jeszcze nic nie kupiłam....
Podziwiam Te z Was, które cały czas pozostają aktywne zawodowo. Ja jestem na L-4 ale samo zajmowanie się domem i starszą dwójką jest dla mnie męczące.
Karmiłam do 8 miesiąca. Mi się udało. Ale ja nie pracuję bitych 8 godzin. Coś pomiędzy 2,5 a 6 dziennie. Nie mam płatne na godziny.Pixels , 3 miesiące to rzeczywiscie bardzo malo! Jak tu np karmić piersia ?
To w Polsce mamy luksus w takim razie. Możemy wziąć w ciąży L4 platne 100% i roczny rodzicielski. Chociaż wydaje mi sie ze malo kobiet chodzi na L4 od poczatku ciąży. Ja chciałam chodzic do końca do pracy ale lekarz kazal mi wziąć wolne choć przez cala ciążę mi nie dal, nawet jak krwawilam.
25_pixels to masz gorzej niż u nas. Ja mam 16 tyg z tym,że 4 przed porodem. Niestety płatne tylko najniższą krajową, bo ubezpieczalnia odmówiła mi założenia ubezpieczenia od niezdolności do pracy, ze względu na problemy z miednicą po poprzedniej ciąży. Więc ja też ciągne ile mogę.
Dobrze, że mąż zorganizował pomoc w domu. Ze sprzątaczką łatwiej[emoji12]
A cesarkę masz już zaplanowaną?
Współczuję.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom