reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Piękna waga przy takiej zdjęcie musi być cudne Gotowa wyprawka też pozazdrościć też mam myśl żeby już swoją uzupełnić Ospa łagodnie zero gorączki, nie wysypało twarzy bardziej brzuch i plecy. Już przekwitają i są strupki więc za kilka dni powinno być po sprawie. Lekarz mój powiedział że jeżeli nie przeszłam to 25 tydzień jest najlepszy bo zagrożenie jest do 20 tygodnia i przed porodem. Mama mówi że chorowaliśmy w tamtych czasach całą klatką wszystkie dzieci sąsiadów na raz więc mało prawdopodobne żebym nie chorowała. Więc sobie nie wkręcam już.

reklama
Kupujecie laktator. Ja z Julcią nie miała karmiłam rok aż uciekała i krzyczała nie Teraz znajoma położna powiedziała że naprawdę warto i że ułatwia regulację początkowej laktacji. Jak jest mało pokarmu można wyciągnąć mleko po karmieniu do końca i przez to więcej się produkuje a jak dużo można sobie ulżyć i przechować mleko. Poza tym po 6 miesiącu można swoje mleko dodawać do kaszek.

@Kamila198234 z tego co się dowiadywałam odnośnie laktatorów to są przeróżne rodzaje. Dlatego warto poczekać aż do pierwszego karmienia (najlepiej do sklepu wysłać męża - podobno wtedy stają się mało oszczędni i przynajmniej wiadomo, że kupią porządny sprzęt :D). A warto poczekać, bo przez to, że jest wybór w rodzajach najpierw trzeba ocenić po sobie jaki rodzaj będzie najlepszy dla Ciebie. Dajmy na to możesz mieć nadprodukcję mleka i wtedy potrzebujesz typowo do odciągania. Może się okazać, że będziesz potrzebować takiego, który pobudza laktację, bo produkcja jest za słaba. Są też takie dla mniej i bardziej wrażliwych brodawek... także warto przemyśleć sprawę, a nie kupować pierwszy lepszy ;)

Gdyby nie laktator to poddalabym się z karmieniem. Może trudno w to uwierzyć ale ja nie umialam karmić! Syn nie chwytal tak jak trzeba, ranił mnie i pil mleko z moja krwia po czym z krwią ulewal doprowadzając mnie do zawału. Szwagierka ktora pracuje w aptece przywiozła mi laktator ręczny avent i... poczulam ulge, uspokoilam się i od tej pory odciagalam małemu mleko i dawalam butelka.
Nie polecam takiego rozwiazania bo zajmuje mnóstwo czasu i teraz bede walczyć do końca.
Ale z drugiej strony przez pół roku dostawał moje mleko a gdyby ni ten laktator to przeszlabym na mm to byłam juz tak załamana.

Cześć dziewczyny. jestem Kasia mam 32 lata, jednego syna, dwa poronienia, i 25 tydzień ciąży niestety na szwie okreżnym. Mi brzuch twardy robi się od lutego. lekarz mówił to normalne.. Aż po wyjściu ze szpitala (byłam tam na zapalenie układ moczowego) poszłam na kontrolę A tam szyjka z 35 zjechała na 25, zaś po dwóch tygodniach 15 z rozwarciem. przyczyną twardy brzuch. Kolejny pobyt w szpitalu, szew okreżny. Na kontroli we wtorek lekarz powiedział, że wszystko zależy od szwu, szyjki brak. Mam za sobą częste plamienia i 2 pobyty w szpitalu tym spowodowane. Teraz ten szew. Psychicznie podupadłam bardzo. Modlę się chociaż żeby do 30 tygodnia udało się

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Jazka trzymam kciuki aby jeszcze kilka tygodni i będzie Dobrze Koleżanka ze wszwem przeleżała 10 tygodni i urodziła jakoś około 37 tygodnia szyjki nie miała praktycznie wcale.

Dzięki za info odnośnie laktatora nawet nie wiedziałam że mają różne funkcje. Myślałam że są ręczna i automatyczne i różnią się ceną i wykonaniem. Nie wiedziałam że mogą mieć różne funkcję.

Jazka trzymam kciuki aby jeszcze kilka tygodni i będzie Dobrze Koleżanka ze wszwem przeleżała 10 tygodni i urodziła jakoś około 37 tygodnia szyjki nie miała praktycznie wcale.
Ja już nawet nie marzę o 37, 2 tygodnie w poniedziałek będzie jak mam szew. A Twoja koleżanka miała jakieś zalecenia bo ja żadnych-, ale leże i leżę

Mogła chodzić tylko na siku i 1 prysznic dziennie. Nawet mąż zostawiał jej zrobione jedzenie na cały dzień. Byłam 1 dzień w szpitalu na patologi w sumie fałszywy alarm ale tam dziewczyna mówiła że jej od leżenia się wydłużyła szyjka ale to chyba bez szwu. Ja miałam 3 razy lekką krew w śluzie. Okazało się że po badaniu i seksie i za każdym razem miałam przykaz 3 dni totalnego leżenia tylko też siku i prysznic i lekarz mówił że jak nie to w szpitalu mnie do łòżka przykuje i tam obiad dostanę do łòżka i pozmywają za mnie i sprzątną
Więc grzecznie słuchałam. Odklejało mi się lekko łożysko i jak odpoczywałam po kilku dniach przy badaniu nawet śladu nie było. Taki urok Teraz dopiero od 3 tygodni mogę na spacer z psem i obiadki i takie podstawowe rzeczy. Na początku wariowałam i bok mnie już bolał od leżenia. Teraz nawet lubię i nauczyłam się odpoczywać. Mąż z córką ogarniają dom i zakupy i nawet nie narzekają.

reklama
Do góry