reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A ja właśnie nie mam nudności, niby ok, powinnam sie chyba cieszyć , ale ostatnio tez nic mnie nie mdlilo i okazało ze ciąża sie nie rozwinęła...bo mdłości wywołuje min przyrost bety...w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam ale mnie chociaż mdlilo rano na co polecam zjedzenie suchej skórki od chleba i Wogole jedzenie migdałów . Mam nadzieje ze to jeszcze za wcześnie i chociaż raz mnie zamdli :) cobym poczuła sie ciążowo;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam to samo w pierwszej ciąży zero mdłości i okazało się puste jajo płodowe ... Z młodym jak kot wymiotowałam, potem kolejna ciążą poroniłam z młodą wymiotów/nudności brak.
teraz nie miałam aż do wtorku.... W poniedziałek na wizycie dowiedziałam się że mam pęcherzyk ale ani ciałka zółtego ani dzidzi brak i czekam na wtorkowe usg. ale czuje się fataline od wtorku, ciągle głodna z bolącym żoładkiem i z wieczornymi mdłościami, zgagą itp... i teraz siedzę i myślę ...

@Katy83 Kochana pamiętaj, że iśc spytać i się przebadać to normalna rzeczy. Każda z tutaj obecnych jak i Ty by poszła sięprzebadać dla własnego spokojnego sumienia.
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem :) I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.

Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku
Ja nigdy nie miałam bólów podbrzusza ale to może być efekt rozrastania się też macicy a nie oznaka że coś złego się dzieje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam to samo w pierwszej ciąży zero mdłości i okazało się puste jajo płodowe ... Z młodym jak kot wymiotowałam, potem kolejna ciążą poroniłam z młodą wymiotów/nudności brak.
teraz nie miałam aż do wtorku.... W poniedziałek na wizycie dowiedziałam się że mam pęcherzyk ale ani ciałka zółtego ani dzidzi brak i czekam na wtorkowe usg. ale czuje się fataline od wtorku, ciągle głodna z bolącym żoładkiem i z wieczornymi mdłościami, zgagą itp... i teraz siedzę i myślę ...

No właśnie... :( tak jak mówisz, u mnie tez było puste jajo...moze zle to zabrzmi , ale dobrze ze czujesz sie trochę źle:) zawsze to dobry znak! Powodzenia na Usg! Bedzie dobrze!:)

No właśnie... :( tak jak mówisz, u mnie tez było puste jajo...moze zle to zabrzmi , ale dobrze ze czujesz sie trochę źle:) zawsze to dobry znak! Powodzenia na Usg! Bedzie dobrze!:)

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Spokojnie (nie) dziękuje, okaże się we wtorek ;) traz tylko myśle czy to nie jelitówka jakaś ale raczej trzymałoby mnie cały dzien co nie ?
Ja nigdy nie miałam bólów podbrzusza ale to może być efekt rozrastania się też macicy a nie oznaka że coś złego się dzieje.

Kochana ja w pozostałych 2ch też nie miała - zobaczymy ;) wyjdzie niebawem

Dziewczyny! Jestem już po wizycie. Na szybko załatwiłam w prywatnej przychodni. Pani doktor w porównaniu do tej z NFZ nie do opisania... po prostu cudowna. Wszystko pięknie, czysto, przyjemnie. Będę tam chodzić! Fakt że drogo 100zl wizyta i 100zl usg... no ale jest cudownie. :)
A więc z fasolkiem wszystko w porządku i najważniejsze że istnieje! :) Ma 4mm i podobno super trafiłam bo serduszko dopiero co musiało zacząć bic bo bije powolutku 88ud/min. Było słychać! Super uczucie... wreszcie się wierzy w to...Mój zobaczył zdjęcie i od razu inaczej do wszystkiego podchodzi :)
Oby tak dalej... teraz wizyta po nowym roku :)
1481829879-1d1mld.jpeg

1481829889-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny! Jestem już po wizycie. Na szybko załatwiłam w prywatnej przychodni. Pani doktor w porównaniu do tej z NFZ nie do opisania... po prostu cudowna. Wszystko pięknie, czysto, przyjemnie. Będę tam chodzić! Fakt że drogo 100zl wizyta i 100zl usg... no ale jest cudownie. :)
A więc z fasolkiem wszystko w porządku i najważniejsze że istnieje! :) Ma 4mm i podobno super trafiłam bo serduszko dopiero co musiało zacząć bic bo bije powolutku 88ud/min. Było słychać! Super uczucie... wreszcie się wierzy w to...Mój zobaczył zdjęcie i od razu inaczej do wszystkiego podchodzi :)
Oby tak dalej... teraz wizyta po nowym roku :)
1481829879-1d1mld.jpeg

1481829889-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Piękna fasolcia !! <3 gratulacje i ważne że wszystko jest ok! :)

A ja właśnie nie mam nudności, niby ok, powinnam sie chyba cieszyć , ale ostatnio tez nic mnie nie mdlilo i okazało ze ciąża sie nie rozwinęła...bo mdłości wywołuje min przyrost bety...w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam ale mnie chociaż mdlilo rano na co polecam zjedzenie suchej skórki od chleba i Wogole jedzenie migdałów . Mam nadzieje ze to jeszcze za wcześnie i chociaż raz mnie zamdli :) cobym poczuła sie ciążowo;)

mi też mdłości minęły ale nic mi nie smakuje i mam jakby ściśnięty żołądek.W drugiej ciąży w ogóle mdłości nie miałam.Nie każda ciężarna je ma.

reklama
Do góry