reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A ja właśnie nie mam nudności, niby ok, powinnam sie chyba cieszyć , ale ostatnio tez nic mnie nie mdlilo i okazało ze ciąża sie nie rozwinęła...bo mdłości wywołuje min przyrost bety...w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam ale mnie chociaż mdlilo rano na co polecam zjedzenie suchej skórki od chleba i Wogole jedzenie migdałów . Mam nadzieje ze to jeszcze za wcześnie i chociaż raz mnie zamdli :) cobym poczuła sie ciążowo;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam to samo w pierwszej ciąży zero mdłości i okazało się puste jajo płodowe ... Z młodym jak kot wymiotowałam, potem kolejna ciążą poroniłam z młodą wymiotów/nudności brak.
teraz nie miałam aż do wtorku.... W poniedziałek na wizycie dowiedziałam się że mam pęcherzyk ale ani ciałka zółtego ani dzidzi brak i czekam na wtorkowe usg. ale czuje się fataline od wtorku, ciągle głodna z bolącym żoładkiem i z wieczornymi mdłościami, zgagą itp... i teraz siedzę i myślę ...

@Katy83 Kochana pamiętaj, że iśc spytać i się przebadać to normalna rzeczy. Każda z tutaj obecnych jak i Ty by poszła sięprzebadać dla własnego spokojnego sumienia.
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem :) I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.

Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku
Ja nigdy nie miałam bólów podbrzusza ale to może być efekt rozrastania się też macicy a nie oznaka że coś złego się dzieje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam to samo w pierwszej ciąży zero mdłości i okazało się puste jajo płodowe ... Z młodym jak kot wymiotowałam, potem kolejna ciążą poroniłam z młodą wymiotów/nudności brak.
teraz nie miałam aż do wtorku.... W poniedziałek na wizycie dowiedziałam się że mam pęcherzyk ale ani ciałka zółtego ani dzidzi brak i czekam na wtorkowe usg. ale czuje się fataline od wtorku, ciągle głodna z bolącym żoładkiem i z wieczornymi mdłościami, zgagą itp... i teraz siedzę i myślę ...

No właśnie... :( tak jak mówisz, u mnie tez było puste jajo...moze zle to zabrzmi , ale dobrze ze czujesz sie trochę źle:) zawsze to dobry znak! Powodzenia na Usg! Bedzie dobrze!:)

No właśnie... :( tak jak mówisz, u mnie tez było puste jajo...moze zle to zabrzmi , ale dobrze ze czujesz sie trochę źle:) zawsze to dobry znak! Powodzenia na Usg! Bedzie dobrze!:)

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Spokojnie (nie) dziękuje, okaże się we wtorek ;) traz tylko myśle czy to nie jelitówka jakaś ale raczej trzymałoby mnie cały dzien co nie ?
Ja nigdy nie miałam bólów podbrzusza ale to może być efekt rozrastania się też macicy a nie oznaka że coś złego się dzieje.

Kochana ja w pozostałych 2ch też nie miała - zobaczymy ;) wyjdzie niebawem

Dziewczyny! Jestem już po wizycie. Na szybko załatwiłam w prywatnej przychodni. Pani doktor w porównaniu do tej z NFZ nie do opisania... po prostu cudowna. Wszystko pięknie, czysto, przyjemnie. Będę tam chodzić! Fakt że drogo 100zl wizyta i 100zl usg... no ale jest cudownie. :)
A więc z fasolkiem wszystko w porządku i najważniejsze że istnieje! :) Ma 4mm i podobno super trafiłam bo serduszko dopiero co musiało zacząć bic bo bije powolutku 88ud/min. Było słychać! Super uczucie... wreszcie się wierzy w to...Mój zobaczył zdjęcie i od razu inaczej do wszystkiego podchodzi :)
Oby tak dalej... teraz wizyta po nowym roku :)
1481829879-1d1mld.jpeg

1481829889-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny! Jestem już po wizycie. Na szybko załatwiłam w prywatnej przychodni. Pani doktor w porównaniu do tej z NFZ nie do opisania... po prostu cudowna. Wszystko pięknie, czysto, przyjemnie. Będę tam chodzić! Fakt że drogo 100zl wizyta i 100zl usg... no ale jest cudownie. :)
A więc z fasolkiem wszystko w porządku i najważniejsze że istnieje! :) Ma 4mm i podobno super trafiłam bo serduszko dopiero co musiało zacząć bic bo bije powolutku 88ud/min. Było słychać! Super uczucie... wreszcie się wierzy w to...Mój zobaczył zdjęcie i od razu inaczej do wszystkiego podchodzi :)
Oby tak dalej... teraz wizyta po nowym roku :)
1481829879-1d1mld.jpeg

1481829889-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Piękna fasolcia !! <3 gratulacje i ważne że wszystko jest ok! :)

A ja właśnie nie mam nudności, niby ok, powinnam sie chyba cieszyć , ale ostatnio tez nic mnie nie mdlilo i okazało ze ciąża sie nie rozwinęła...bo mdłości wywołuje min przyrost bety...w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam ale mnie chociaż mdlilo rano na co polecam zjedzenie suchej skórki od chleba i Wogole jedzenie migdałów . Mam nadzieje ze to jeszcze za wcześnie i chociaż raz mnie zamdli :) cobym poczuła sie ciążowo;)

mi też mdłości minęły ale nic mi nie smakuje i mam jakby ściśnięty żołądek.W drugiej ciąży w ogóle mdłości nie miałam.Nie każda ciężarna je ma.

reklama
Do góry