reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hey
Ja po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Ginka zrobiła jakiś pomiar i usg w miare pokrywa sie z om.
Płci niestety nie znamy jeszcze. Ma za słaby sprzęt w gabinecie i nie pokusiła się na zgadywanie. Najważniejsze, ze widziałam, że mój bąbelek zyje i ma sie dobrze i , że szyjka w dobrym stanie 4 cm.
Połówkowe już ( albo dopiero) 17 marca i nast wizyta ogólna 30 marca... Troche kasy pójdzie w marcu. No ale co sie nie robi dla malucha i swojej spokojnośc....i nie ??

Wiecie co....wpędzacie mnie w kompleksy....Czytam Was, tu godzina 9-10 rano - większośc z Was ma posprzątane, ugotowane, poprane ( niektóre i nawet jakiś pokój pomalują) i z pomalowanymi pazurkami kawunie piją:dry: a tu człowiek ledwo otworzy oczy, zje śniadanie i usiłuje się zebrać na zakupy do sklepu, żeby młodej coś świeżego ugotować a i tak w całym międzyczasie nie spuszczać jej z oka.
Także kobiety albo kolorujecie albo ja taka nieogarnięta jestem:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Anntryb mi też się podobały sukienki komunijne z mojego dzieciństwa.Ja miałam komunię w 1987 to nawet nie wiecie jak trudno w tamtych czasach było dostać materiał na sukienkę.Wiadomo w sklepach sukienek nie było.Ja miałam orginalny wzór koronki i fason też to kolejne pokolenia z mojego bloku szły w tej sukience do komuni.Co roku była odsprzedawana.
Guarana masz 3 nerki?
W sprawie prezentów komunijnych nie doradzę bo u mnie w rodzinie dawno komuni nie było.Kiedyś to rower był dobrym prezentem.Ale teraz dzieci w tym wieku kilka rowerów mają.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Anula masakra...wiem że mamuśki przesadzały ze strojami ale z makijażem też...paranoja.
Czerwona oliwka dobrze że u dzidzi wszystko ok.
Może masz małe dziecko.Bo mamy mające te starsze od rana są na nogach by odstawić je do szkoły lub przedszkola a potem robota nam wrze w rękach bo dzieci nie ma to wszystko szybko idzie.Przynajmniej u nas tak jest.Na weekendzie to już wszystko wolniej idzie bo z dziećmi.

O, dzięki atfk, a te 2 dodatkowe fotele są dokładane osobno? W sensie, że mogę tylko 1 dołożyć. Bo przy piątce ludzi to jedna kawałek bagażnika też jest potrzebny :-p Wiem, głupie pytania, ale różnie to jest z producentami samochodów, różnie myślą :-p
Tak tak te dwa to też pełnowymiarowe i każdy z osobna można używać.

Hey hey :) w końcu piękny dzień !:) w słońcu grzeje tak ze w krótkim rękawku relax sobie zrobiłam i naładowalam troszkę bateryjki :)
Cudnie, to uwielbiam!:)

@dzag82 co do samochodu z osobnymi fotelami Renault espace mam, polecam:)

@luska1979 i co z wynikami? Juz dzisiaj za późno? Czy jeszcze mogą być ?

@czerwona oliwka gratuluje udanej wizyty! Nie martw sie, mi tez ucieka czas przez palce.

Dzisiaj tak sie dosiadłam do książki , ze musiałam ja skończyć i chyba z 2 h minęły :) błogo:)

Co do komunii i ubiorów mi sie podobały komunie lat 80 /90 tych wtedy każda miała swoją sukieneczkę , ale bez przepychu.
Ale teraz jak pomyśle i miałabym córkę to cieszyłabym sie ze nie muszę latać, wybierać, szyć itp tych sukienek tylko wszystkie maja skromne takie same :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czerwona oliwka, ja odstawiam dzieci do przedszkola i żłobka przed 8:00. A jak któreś chore i nie idzie do placówki to i tak po 6:00 już nie ma spania. Więc ja - czy chcę czy nie chcę - wcześnie rozpoczynam dzień. Dlatego rano - póki mam powera - ogarniam sobie mieszkanie, przynajmniej z grubsza. Potem to już byle do wieczora dotrwać ;-) ;)
A, i pazurów nie maluję i kawki nie piję :laugh2: Więc nie jest tak różowo :-p Hehe.
Ale do kosmetyczki na hennę i regulację muszę się umówić. O!

Lecę po Bąble. Do wieczora - jak się uda... Ehh, brak tego smartfona jak nic... :-( :(

Emikaa mają dzwonić po południu więc nawet ok.16 mogą dopiero zadzwonić.U mnie jest godzina wcześniej niż u Was.Narazie cisza.Nie rozstaję się z telefonem.

@czerwona oliwka, no bo dla mnie np. 10 godzina to już prawie połowa dnia[emoji23] młody mi wstaje o 5-6, kolo 9 ma drzemkę. Sprzątam wtedy kiedy mi się zachce[emoji23] czyli raz wtedy kiedy dziecię śpi, a następnego dnia np. on się bawi a ja ogarniam. Z obiadem tez różnie bywa. Jak mam wenę to przygotowuje wszystko rano, ale wczoraj przykładowo, nie mogłam się zebrać do sklepu i obiad robilam o godzinie 15 na szybko[emoji23]
Napomknę, że Ksawko ma 15 miesięcy[emoji6] Czyli u mnie nie jest tak idealnie jak widzisz. Czasem do 10 faktycznie mam zrobione wszystko, ale tylko czasem[emoji23][emoji23][emoji23]
Gratuluję udanej wizyty

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@czerwona oliwka Hahaha :D Ja też z tych mniej ogarnietych [emoji14] co z tego, że byłam na mieście, od 8 jestem na nogach.. Skoro w domu bałagan, walizka z podróży nie rozpakowana, obiad w miarę zaczęty ale sam się nie zrobi.. [emoji14] U mnie ze sprzątaniem jest tak.. Brudzę, brudzę.. aż mnie któregoś dnia to wkurzy i posprzątam. Nie mam idealnie w domu ;P

Co do sukienek z komunii.. To pamiętam jak dziś gdy kupowaliśmy sukienkę na komunie dla mojej starszej o rok siostry. Kurde normalnie przymiarki, ful koronek, taka mała suknia ślubna... Tak to wspominam i też o takiej marzyłam. Aż przyszedł czas mojej komunii i byłam pierwszym rocznikiem, który miał alby! Wyobraźcie sobie moje rozczarowanie z białego worka zamiast pięknej sukienki! Hehehe :D :D :D

Do góry