reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@luska1979 trzymam kciuki za same dobre wieści. Pierwsze co pomyślałam to dobrze że masz ten urlop - zdążysz w miarę dojść do siebie, bo potem pewnie znowu nocki. Dobrze że się zdecydowałaś, będziesz wiedzieć co was czeka a tak nerwy do sierpnia zszargane. Trzymaj się ciepło i odpoczywaj :*
@Joanna1987 witaj w gronie sierpniowych mam! Życzę samych dobrych wyników. Po nifty będzie też wiadomo kto w brzuchu mieszka. Czy już wiecie?
@klusek u mnie podobna lista, ale z tą wodą to przegina...Swoją drogą to się dowiem bo znając życie to że nie pisze wcale nie znaczy że woda jest...
@MamaT :( współczuję śmierci pieska, to tak jakby członek rodziny odchodził. U mnie kwiatów ani widu...wiosny tym bardziej. Na pociechę wzeszły tylko pomidorki w miniszklarni.

@Adeline89 :( :( :( trzymajcie się. Wszystko już dziewczyny napisały, nie będę się powtarzać.
Nie wiem czy żeby przysługiwało to wszystko czyli macierzyński itp. konieczny jest pochówek dziecka. Na pewno decyzje co dalej nie są łatwe do podjęcia, ale przyszło mi na myśl że przynajmniej będziecie wiedzieć gdzie jest Jagódka, a tak nie wiadomo co potem robią z ciałkiem w szpitalu :( nie orientuję się i nie chcę wprowadzać w błąd. Przytulam Was mocno.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dzwoniłam do tej babki z hospicjum i będę musiała rodzić nie powiedziane ,że urodzę od razu mogę trochę się pomęczyć, później dopiero mnie wy czyszczą , mówi,że owiną malutką w rożek i nam pokażą jak będziemy chcieli. Jeśli będziemy chcieć pamiątkę zrobią nam odlew stópki lub rączki. Możemy ją pochować też normalnie.

Kurde, siedzę i ryczę... Adeline, trzymaj się jutro mocno mocno. Ja bym jednak rodzicom powiedziała. Wiem, że ryczeliby ze mną, szczególnie moja mama, bo taka sama beksa jak ja, strasznie by się zmartwili, ale też by mnie wspierali. Gorzej by mi było powiedzieć im już po wszystkim...
A co do chowania Maleństwa - musicie z mężem sami decyzję podjąć. Tylko Wy. Nie potrafię się postawić w Twojej sytuacji, nie mogę sobie wyobrazić jaka ja bym decyzję podjęła. Jedynie WYDAJE mi się, że nie chciałabym, żeby się to wszystko skończyło wyjściem ze szpitala, jak przy usunięciu zęba... To jednak jest dziecko.

Beata1313 ja mieszkam w Kolonii, w sumie też niedaleko Holandii:) a wieje tu teraz okropnie... Brrr...
Jeśli chodzi o męża przy porodzie to na początku średnio był przekonany ale teraz już ostatnio do znajomych mówił, że nie wiadomo gdzie będzie w pracy(bo jeździ w różne miejsca po regionie) będzie gnał do nas, i ja wiem, że będę go tam chciała bardzo.
Ja dzisiaj coś kiepski dzień miałam, nic mi się nie chciało, głowa bolała, ale pączki 4 na koncie

ckaik0s3ujrpy6g1.png

Nie, umówiłam się do doktora Dudarewicza. Mój M jakoś nie był w 100% zadowolony z niego i chciał zobaczyć jak jest u tego lekarza. Na to pierwsze usg genetyczne też chciałam iść do Dudarewicza ale nie było miejsc dlatego poszłam do Ałaszewskiego, teraz tam się dostałam więc nie szukałam już. Nawet nie wiedziałam że ma jakiś urlop...a na kiedy chciałaś się zapisać? Ja mam wizytę 22.03 to będzie 21t0d

p19uflw1jarcljhd.png
A no spoko, tak tylko chcialam Ci powiedziec gdybyś szla do niego. Ja ide jak tylko wroci 20. Właśnie sie zapisalam. Ja praktycznie terminem jestem równo z Tobą. Nie wiem czy tygodnie sie liczy wd pierwszego terminu czy drugiego. No ale w przedziale sie zmieszcze.

reklama
Mi caly dzien glowa peka. Katar straszny.
Tez sie powylam po przykrych wiesciach. Ile czlowiek musi czasem zniesc...

Do góry