reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Atfk dzięki...pewnie lepiej chuhać na zimne choć nic mi się nie dzieje.Ale poród przedwczesny bez żadnych oznak też się może zacząć...tak mi się zdaje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Safiya masakra...jak dla mnie te badanie to wyciąganie kasy od ludzi.W końcu to nie tak mało.
Patysia152 ale martwiłaś się wynikiem testu pappa a ten na zd wykazał największe ryzyko.

Mój Remik dziś szaleje, pojadlam kwaśnych śliwek . Chyba mi podpasowało.
Upichciłam ciasto marchewkowe. Jeść go nie zamierzam bo póki co słodkie nie bardzo ale najblizsi lubią☺.

Ale ten czas leci. Patrzcie dopiero zaczynałysmy swoją ciążę a tu proszę. ..u mnie już 16t 5 według om, a według usg Remcio ma 17t2d. No szaleństwo. Brzunio rośnie. Ale jestem szczęśliwa. Tak mnie naszło. ..chyba zaczynam się cieszyć lepszym nastrojem w 2 trymestrze. Dziś umylam zęby bez szarpania żołądka.

@luska1979 zobaczymy na wizycie w czwartek czy coś się zmieniło. Oprócz krwawienia z nadżerki (to już mam leczone) nie mam żadnych innych objawów, normalne rozciąganie od czasu do czasu. Wolę pessar i spokój niż niespodziankę. Kuzynka męża miała 3 razy pessar od 6 tygodnia, taka szyjka do bani. Swoją drogą gdzieś czytałam, czy dziewczyny pisały że poród występuje po ok. 5 miesiącach od poczucia ruchów. Chyba jak dla mnie 10 lipca to za wcześnie, bo pierwsze ruchy były 10 lutego.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Safiya masakra...jak dla mnie te badanie to wyciąganie kasy od ludzi.W końcu to nie tak mało.
Patysia152 ale martwiłaś się wynikiem testu pappa a ten na zd wykazał największe ryzyko.

A jak jakies wady serca albo inne to nie wykaze tez podwyzszonym pappa? Dopytam pewnie...

Atfk dzięki...pewnie lepiej chuhać na zimne choć nic mi się nie dzieje.Ale poród przedwczesny bez żadnych oznak też się może zacząć...tak mi się zdaje.

Tak myślę, że istnieje zagrożenie. Tym bardziej że jesteś aktywną mamą.Jeśli byłby sposób żeby np.zabezpieczyć moje przodujace łożysko i związane z tym ryzyko w późniejszym etapie to nawet bym się chwili nie zastanawiała ☺.

@luska1979 zobaczymy na wizycie w czwartek czy coś się zmieniło. Oprócz krwawienia z nadżerki (to już mam leczone) nie mam żadnych innych objawów, normalne rozciąganie od czasu do czasu. Wolę pessar i spokój niż niespodziankę. Kuzynka męża miała 3 razy pessar od 6 tygodnia, taka szyjka do bani. Swoją drogą gdzieś czytałam, czy dziewczyny pisały że poród występuje po ok. 5 miesiącach od poczucia ruchów. Chyba jak dla mnie 10 lipca to za wcześnie, bo pierwsze ruchy były 10 lutego.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To u mnie 21 lipiec[emoji44] za wczesnie :D nie wierze chyba w to :D

A probowalas tam dzwonic? Prosic o kierownika? Pisac skarge?

@safiya Jesli moge cos powiedziec to moim zdaniem powinnas pojechac. Im jest latwiej zlekcewazyc kogos przez telefon niz face to face. Niech sie tlumacza, w koncu to o twoje dziecko chodzi. Jeszcze cos mozesz zrobic..

chciałam prosić kierowniczkę (znaczy akurat moja mama zadzwoniła jako ja :sorry2:), ale "jest na urlopie".
Założyłam sobie, że jak jutro nic nie powiedzą to ich obsmaruję w internecie, a przy okazji nie omieszkam się tam wybrać .. ale wiecie - stres nam nie służy o_O

chciałam prosić kierowniczkę (znaczy akurat moja mama zadzwoniła jako ja :sorry2:), ale "jest na urlopie".
Założyłam sobie, że jak jutro nic nie powiedzą to ich obsmaruję w internecie, a przy okazji nie omieszkam się tam wybrać .. ale wiecie - stres nam nie służy o_O
Napisz jeszcze maila ze skarga plus ze chcesz zwrot czesci kosztow ewentualnie powtórkę badania

reklama
Do góry