reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Evelinia Ty też dzielna jesteś kobietka że 2 razy rodziłaś sama.
Ja w sumie Wiki też sama prawie rodziłam ale to dlatego że poród zaczął się w nocy a mąż wieczorem pojechał do domu bo nic się nie działo i poród był ekspresowy więc mąż przyjechał na ostatnią godzinę porodu a ja i tak wszystko miałam pod konrolą.Sama bym urodziła bez położnej.
Patysia nie sądzę by znieczulenie mogłoby wywołać zespół downa u dziecka.Ale konsltant pewnie Ci powie więcej na ten temat.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Safiya czyli odnośnie płci nadal cisza.
My właśnie wracamy z basenu i odczytałam smsa od koleżanki z pracy żebym nie kupowała wanienki bo szykują mi niespodziankę jak będę odchodzić na macierzyńskie.
Miłe to.

tak kochana cisza :( aż mi się płakać chce, od tygodnia mogłam już wiedzieć .. pytałam dziś mamy jaki mamy plan, powiedziała w cudzysłowie, że szkoda jej paliwa na to, żeby dowiedzieć się tego samego przez telefon, choć jeszcze przemyśli sprawę, czy pojedziemy ..
żal mi serce ściska, bo to dzięki rodzicom robiłam to badanie, a nic nie mogę zrobić - mama bardzo liczyła tez na ten na wynik :happy: już przestałam o tym myśleć, czy zadzwonią, czy nie .. :(

Nie nie :) Chodzi tylko o to, że też zawsze wyobrażałam sobie poród z mężem ale nie zawsze jest tak, że facet czuje się na siłach :p Nie miałam nic złego na myśli

Moj ginekologa i położna w pierwszej ciąży powiedzieli, że jeżeli mężczyzna nie czuje się na siłach to go nie zmuszać bo to może przynieść więcej szkód niż oczekiwanego pożytku.

Evelinia Ty też dzielna jesteś kobietka że 2 razy rodziłaś sama.
Ja w sumie Wiki też sama prawie rodziłam ale to dlatego że poród zaczął się w nocy a mąż wieczorem pojechał do domu bo nic się nie działo i poród był ekspresowy więc mąż przyjechał na ostatnią godzinę porodu a ja i tak wszystko miałam pod konrolą.Sama bym urodziła bez położnej.
Patysia nie sądzę by znieczulenie mogłoby wywołać zespół downa u dziecka.Ale konsltant pewnie Ci powie więcej na ten temat.

Luska mi nie chodzi nawet o ZD tylko bardziej czy moglo cos uszkodzic w sensie rozwijajace sie serduszko itp... to w końcu bylo znieczulenie ogolne plus inne leki... mam nadzieje jednak ze dzidzia zdrowa bedzie :)

Guarana to rzeczywiście nie dobrze z Twoją szyjką?Ale nie czujesz żadnych bóli takich na poród ani skurczów?
Położna mówiła że to może być wypadnięcie macicy ale żeby tak od razu po 2 ciążach.W obydwóch ciążach w 40 tc jeszcze miałam wysoko szyjkę.I przed ciążą też zawsze miałam wysoko szyjkę macicy.Nigdy jej nie wyczuwałam od razu.
Ciekawe czy po porodzie nie czeka mnie jeszcze jakiś zabieg?

tak kochana cisza :( aż mi się płakać chce, od tygodnia mogłam już wiedzieć .. pytałam dziś mamy jaki mamy plan, powiedziała w cudzysłowie, że szkoda jej paliwa na to, żeby dowiedzieć się tego samego przez telefon, choć jeszcze przemyśli sprawę, czy pojedziemy ..
żal mi serce ściska, bo to dzięki rodzicom robiłam to badanie, a nic nie mogę zrobić - mama bardzo liczyła tez na ten na wynik :happy: już przestałam o tym myśleć, czy zadzwonią, czy nie .. :(
A probowalas tam dzwonic? Prosic o kierownika? Pisac skarge?

@safiya Jesli moge cos powiedziec to moim zdaniem powinnas pojechac. Im jest latwiej zlekcewazyc kogos przez telefon niz face to face. Niech sie tlumacza, w koncu to o twoje dziecko chodzi. Jeszcze cos mozesz zrobic..

@safiya Jesli moge cos powiedziec to moim zdaniem powinnas pojechac. Im jest latwiej zlekcewazyc kogos przez telefon niz face to face. Niech sie tlumacza, w koncu to o twoje dziecko chodzi. Jeszcze cos mozesz zrobic..

Moim zdaniem nawet rozmowa z kierownikiem powinna juz cos dac... skoro zwykli pracownicy nie moga pomoc i lekcewaza... zwlaszcza jak tez sie wspomnij o zwrocie pieniedzy i postraszeniu prawnikiem.

No właśnie tu w UK jest tak że w przypadku sn 2h jesteś na obserwacji po samym porodzie sprawdzają Ci ciśnienie co jakiś czas ale leżysz z dzieciątkiem.Położna też mi wtedy przyniosła herbatę i tosty.Tylko mój drugi poród był trochę inny bo krwawiłam i brali mnie aż na transfuzję.
Ja swojego męża nie zmuszałam do udziału w pierwszym naszym porodzie.Miał pewne wątpliwości ale powiedział że chcę spróbować i spisał się na medal.
Przy drugim już nie było opcji że nie idzie ze mną rodzić.

reklama
Do góry