reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja też w sumie mam tylko brzuszek i tyle o ciąży mi przypomina i to że nie mogę wziąć silniejszych prochów na głowę.
Kotomiś u nas kiwi za funta.
Och skąd ja znam takich pracowników....
Patysia przestań.Ja w drugiej ciąży miałam ryzyko zespołu downa 1 do 52 a Wiki downa nie ma.Z racji że mamy tą mikrodelecję nasze parametry były podwyższone węc widać jak test pappa jest wiarygodny.
A jeśli o kość nosową to wyraźnie byłą ją widać na zdjęciu.
Poza tym gdyby coś było na rzeczy zaraz byś miała spotkanie z genetykami w szpitalu.Oni chyba oceniają duże ryzyko od 1 do 500.
Jak ktoś tu ma się stresować to napewno ja mam większe powody do stresu niż Ty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie no napewno. Ale ja sie nie boje o ZD tylko bardziej ze cos z serduszkiem albo cos innego przez te znieczulenie. Ale okaze sie na polowkowym.
Ja też w sumie mam tylko brzuszek i tyle o ciąży mi przypomina i to że nie mogę wziąć silniejszych prochów na głowę.
Kotomiś u nas kiwi za funta.
Och skąd ja znam takich pracowników....
Patysia przestań.Ja w drugiej ciąży miałam ryzyko zespołu downa 1 do 52 a Wiki downa nie ma.Z racji że mamy tą mikrodelecję nasze parametry były podwyższone węc widać jak test pappa jest wiarygodny.
A jeśli o kość nosową to wyraźnie byłą ją widać na zdjęciu.
Poza tym gdyby coś było na rzeczy zaraz byś miała spotkanie z genetykami w szpitalu.Oni chyba oceniają duże ryzyko od 1 do 500.
Jak ktoś tu ma się stresować to napewno ja mam większe powody do stresu niż Ty.

Miałam taka sama i nie robiłam. Stwierdzilam, ze nie chcę się stresować skoro wyniki wstepne wysokie, dzidzia wszystko ma na miejscu razem z noskiem. Pokazał też jak lekarze latwo sie myla w ocebie dzieciaczka czy jest zdrowy czy ma zd. Bo z zd tez moze miec kostke nosowa.
Zresztą lekarz u ktorego robiłam genetyczne powiedział coś odwrotnego do tego co wszyscy mówią. Amnio i te inne testy robić dla pewności kiedy papa wychodzi dobra bo to tylko statystyka i im większy wynik tym wieksza loteria czy faktycznie dziecko zdrowe. Przy nizszej papie wiadomo, że cos z dzieckiem może być nie tak. Mówił że sama amnio też nie daje 100 % bo z wodami różnie można trafić na te ok, a nie te ktore wskazują na jakąś chorobę.
I nie krzyczcie na mnie ja tylko cytuje lekarza ze szpitala Bielanskiego...
Jeszcze może być tak jak u mnie było.Wyszło mi wysokie ryzyko zd w 2 ciąży.Miałam amnio i usłyszałam dziecko bez żadnych wad w genomie.A przed 4 urodzinami Wiki usłyszeliśmy że ma ubytek w chromosomie.A wszystko przez to że nie mówiła jeszcze w wieku 3 lat więc zaczęli szukać czemu.Potem okazało się że ja mam to samo o czym się dowiedziałam mając 37 lat i starsza córka też to ma a jej wyniki testu pappa wykazywały takie ryzyko jak P. w pierwszej ciąży.I okazało się że autyzm który jej zdiagnozowano 2 lata wcześniej ma podłoże genetyczne właśnie to ten ubytek w chromosomie.Więc bym w ogóle nie przywiązywała wagi do tych wyników.Ja test pappa zrobiłam tylko z tego powodu że mam prawie 38 lat i boję się trisomii.Bo o tą naszą mikrodelecję się nie boję.Wychowuje 2 dzieci z tą wadą genetyczną to trzecie się też wychowa jakby co.

Klusek ale bym zjadła ogórkowej.Ja dziś dokończyłam jarzynówkę moją.Na jutro nie mam obiadu więc będzie improwizacja chyba że zabierzemy się do pizza hut z dziewczynami.Jutro zaraz po pracy jadą na imprezę urodzinową do córki mojej kuzynki.Potem pewnie postaram się zaliczyć jakąś drzemkę.

reklama
Do góry