reklama
Patysia152
Fanka BB :)
Nie no napewno. Ale ja sie nie boje o ZD tylko bardziej ze cos z serduszkiem albo cos innego przez te znieczulenie. Ale okaze sie na polowkowym.Ja też w sumie mam tylko brzuszek i tyle o ciąży mi przypomina i to że nie mogę wziąć silniejszych prochów na głowę.
Kotomiś u nas kiwi za funta.
Och skąd ja znam takich pracowników....
Patysia przestań.Ja w drugiej ciąży miałam ryzyko zespołu downa 1 do 52 a Wiki downa nie ma.Z racji że mamy tą mikrodelecję nasze parametry były podwyższone węc widać jak test pappa jest wiarygodny.
A jeśli o kość nosową to wyraźnie byłą ją widać na zdjęciu.
Poza tym gdyby coś było na rzeczy zaraz byś miała spotkanie z genetykami w szpitalu.Oni chyba oceniają duże ryzyko od 1 do 500.
Jak ktoś tu ma się stresować to napewno ja mam większe powody do stresu niż Ty.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też w sumie mam tylko brzuszek i tyle o ciąży mi przypomina i to że nie mogę wziąć silniejszych prochów na głowę.
Kotomiś u nas kiwi za funta.
Och skąd ja znam takich pracowników....
Patysia przestań.Ja w drugiej ciąży miałam ryzyko zespołu downa 1 do 52 a Wiki downa nie ma.Z racji że mamy tą mikrodelecję nasze parametry były podwyższone węc widać jak test pappa jest wiarygodny.
A jeśli o kość nosową to wyraźnie byłą ją widać na zdjęciu.
Poza tym gdyby coś było na rzeczy zaraz byś miała spotkanie z genetykami w szpitalu.Oni chyba oceniają duże ryzyko od 1 do 500.
Jak ktoś tu ma się stresować to napewno ja mam większe powody do stresu niż Ty.
Patysia152
Teraz wszystko podaja. Plus 3 ryzyka. Pappe i bete wolna.Mychaa u nas nie podają wyników testu pappa.One są tylko do wglądu w szpitalu.Pokażą Ci jak mi to zrobili jak ryzyko jest wysokie.A w liście oszacują Ci tylko ryzyko.
Mamaa03
Mamaa03
luska1979
Jeszcze może być tak jak u mnie było.Wyszło mi wysokie ryzyko zd w 2 ciąży.Miałam amnio i usłyszałam dziecko bez żadnych wad w genomie.A przed 4 urodzinami Wiki usłyszeliśmy że ma ubytek w chromosomie.A wszystko przez to że nie mówiła jeszcze w wieku 3 lat więc zaczęli szukać czemu.Potem okazało się że ja mam to samo o czym się dowiedziałam mając 37 lat i starsza córka też to ma a jej wyniki testu pappa wykazywały takie ryzyko jak P. w pierwszej ciąży.I okazało się że autyzm który jej zdiagnozowano 2 lata wcześniej ma podłoże genetyczne właśnie to ten ubytek w chromosomie.Więc bym w ogóle nie przywiązywała wagi do tych wyników.Ja test pappa zrobiłam tylko z tego powodu że mam prawie 38 lat i boję się trisomii.Bo o tą naszą mikrodelecję się nie boję.Wychowuje 2 dzieci z tą wadą genetyczną to trzecie się też wychowa jakby co.Miałam taka sama i nie robiłam. Stwierdzilam, ze nie chcę się stresować skoro wyniki wstepne wysokie, dzidzia wszystko ma na miejscu razem z noskiem. Pokazał też jak lekarze latwo sie myla w ocebie dzieciaczka czy jest zdrowy czy ma zd. Bo z zd tez moze miec kostke nosowa.
Zresztą lekarz u ktorego robiłam genetyczne powiedział coś odwrotnego do tego co wszyscy mówią. Amnio i te inne testy robić dla pewności kiedy papa wychodzi dobra bo to tylko statystyka i im większy wynik tym wieksza loteria czy faktycznie dziecko zdrowe. Przy nizszej papie wiadomo, że cos z dzieckiem może być nie tak. Mówił że sama amnio też nie daje 100 % bo z wodami różnie można trafić na te ok, a nie te ktore wskazują na jakąś chorobę.
I nie krzyczcie na mnie ja tylko cytuje lekarza ze szpitala Bielanskiego...
luska1979
Klusek ale bym zjadła ogórkowej.Ja dziś dokończyłam jarzynówkę moją.Na jutro nie mam obiadu więc będzie improwizacja chyba że zabierzemy się do pizza hut z dziewczynami.Jutro zaraz po pracy jadą na imprezę urodzinową do córki mojej kuzynki.Potem pewnie postaram się zaliczyć jakąś drzemkę.
luska1979
Witaj aneczqa.
Truskaweczka to nie fajnie z tą cukrzycą.
Truskaweczka to nie fajnie z tą cukrzycą.
reklama
Patysia152
Luska przeczytalam jarzynowke i zachcialo mi sie salatki jarzynowej