reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No to mi wychodzi nt prawidłowe, ale wielkość maluszka co do tygodnia to za mała. W 16t mam kolejna wizytę to podpytam o tą kość nosową, ale mimo tego lekarz mówił, że wszystko jest na miejscu i ciąża na tym etapie jest zdrowa. Nie stresuje sie na zapas, z tym stresem poczekam do połówkowych ;)

reklama
No to mi wychodzi nt prawidłowe, ale wielkość maluszka co do tygodnia to za mała. W 16t mam kolejna wizytę to podpytam o tą kość nosową, ale mimo tego lekarz mówił, że wszystko jest na miejscu i ciąża na tym etapie jest zdrowa. Nie stresuje sie na zapas, z tym stresem poczekam do połówkowych ;)
I ja poczekam... u mnie do 6 albo 7kwietnia...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@Patysia152 przeciez Ty masz super wynik z tym Pappa. Nie nakręcaj sie. A NT max granica to 3. Mój syn miał 2,2 , teraz maluch ma 1,8 i to jest ok jak najbardziej. Ja mam ryzyko na Pappa podstawowe podejrzewam ze ze względu na wiek z automatu 1:227 , a skorygowane 1:4533. Martwić bys sie mogła gdybys miała ryzyko 1:10 czy 1:30 , a nie do 7,5 tys !
Spokojna głowa!:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Gdyby lekarz nie zobaczył kości nosowej to wszczął by alarm. Widać ja na zdjęciach zazwyczaj. Wszystko jest okej! ;) Zanim się obejrzymy będziemy miały pełną wyprawkę, spuchnięte od upałów nogi i dzieciątko w drodze na dniach. [emoji14]

Jaaaaaaaaa coś mi się kliknęło i wszystko skasowałam! Grrrrr...

@dzag82 Szymek operuje prostymi słówkami typu mama, tata, bam, am, pić, tak (które może znaczyć udało się, widzę, jest itd), nie (też ma wiele znaczeń) i inne. Ostatnio nauczył się mówić auto, co prawda niewyraźnie i po swojemu (wychodzi mu raczej outa), ale ważne, że coś próbuje. Dzisiaj powiedział but, jak go ubierałam na spacer. Więc chyba wreszcie "ruszyło" :) Ale masz rację, zawsze trzeba być czujnym i jeśli nie będzie robił jakichś postępów, to wybiorę się z nim do logopedy.
Na razie dam mu spokój z językiem angielskim, niech jako tako polski ogarnie ;)

@Patysia152 w Twoim przypadku ryzyko wynosi 0,013% , więc naprawdę możesz spać spokojnie :)

Raju, dziewczyny, pisałyście o frytkach i mi tak w głowę weszły, że pokroiłam ziemniaki w paski zamiast w kosteczki i takie wrzuciłam do zupy. Ehh blondynka [emoji14]

A ja nie mam nic na drugie i mi się nie chce nic robić. Mam lenia. Chyba w ruch pójdzie mrożonka :D

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Czytam Was od pewnego czasu. Mam prawie 36 lat, 12 letniego syna i drugiego w drodze :)
Do niedawna ludzilam się ze będzie dziewczynka ale lekarz w 14 tyg 2 dn powiedział ze na 100% będzie syn. Na dowód dal mi zdjęcia na którym wyraźnie cos jest miedzy nóżkami :)
Syn prze szczęśliwy ze będzie miał brata :)
Termin porodu mam na 6 sierpnia.

reklama
Ja zrobiłam pulpeciki w sosie pieczarkowym.
Mowilyscie o bólu głowy. ..i mnie dziś dopadło. Myślę że to pogoda bo wczoraj bomba wiosenna- dziś jesień.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty✊✊✊

Do góry