Ewelina pisze:
Umowę mam od 2 stycznia i od 2 luty lekarz dał mi już zwolnienie. To moja pierwsza praca na stałe. Wcześniej pracowałam do października na zlecenie ale nie mialam płatnych skladek
No to Ci się udało nieźle
Czyli będziesz miała normalnie płatne chorobowe. Swoją drogą ciekawe, czy ZUS będzie węszył... A co na to Pracodawca? Tak z ciekawości pytam
o.paulina pisze:
Sluchajcie z tym L4. Czy to prawda, ze mozna w ciazy ciagnac tylko 6miesiecy? W sensie, ze ZUS za tyle zaplaci?
Nieprawda. W trakcie ciąży zwolnienie może wynieść maksymalnie 270 dni.
MoniMo,
Aga, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty.
Klusek, w takim razie Ciebie tez uduszę. No ja nie mogę... Trójka chłopaków. Jak to możliwe... Z mężem nie rozmawiam
Kazałam mu do siebie mówić od dzisiaj Matka Boska. Jak w rodzince.pl
Teściowa ma czterech chłopaków i jedną najmłodszą córkę. Teściu chciał dziewczynkę
Jak się zaczęły im wnuki rodzic, to pierwsza piątka to były chłopaki
Dopiero później pierwsza dziewczynka, potem mój Witek i kolejne dwie dziewczynki. No i ja znowu chłopak. Siąść i płakać...
Kotomiś, taaak, wszystko w porządku. CRL 59mm, NT 1,5, wiercił się jak szalony, mostki robił. Wszystko na ta chwile ok. Za tydzień mam genetyczne prywatnie, może się w dziewczynkę zmieni
o.paulina pisze:
@dzag82 gratuluje syna, ale pewnosci pewnie jeszcze nie masz bo z tego co pamietam termin porodu mamy podobny, wiec skonczylas chyba 12t? Nie widze suwaczka ale tak strzelam.
Dzisiaj 12 tygodni strzeliło. I już raczej ten chłopak zostanie. W poprzednich ciążach w podobnym czasie poznałam płeć. Jak juz powiedzą, że chłopak to chłopak raczej. To dziewczynki się częściej "zmieniają" w chłopaków