reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Klusek łazienka boska.
Ikulka uważaj na siebie.Trzymamy kciuki za Twoje maleństwo.
U nas akurat w domu boazerii Tylkaaa nie było.Nie w guście mojej mamy ale mi się zawsze podobała boazeria.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj czerwona oliwka.
Dzag82 super jest Twoja łazienka.
Ta historia o której piszesz wypisz wymaluj moja historia z Emi.Niemowlak cudo...tylko spała i jadła a ja miałam perfekcyjnie posprzątany dom i obiad dwudaniowy każdego dnia.A potem w wieku 3 lat....przypuszczenia autuzmu.Też ma zdiagnozowane spektrum autyzmu.Więc czasem mieć lepiej takiego urwisa jak moja Wiki która od urodzenia daje nam popalić ale jest po prostu zdrową i żywą dziewczynką.Ale w sekrecie Wam powiem że ciężej mi ogarnąć jej bunt bo na Emi mam już sposób wypracowany i jej reakcje są do przewidzenia.A młodsza jak strzeli focha to wymiękam.

Luska I Dzaga macie racje co do wypowiadania sie jak sie nie ma dzieci. Hania jak przechodzila bunt dwulatka byla nie do zniesienia. I potrafilam niesc ja do domu, w akompaniamecie krzykow, kopania I piskow (do dzis sie dzziwie ze nikt z ludzi nie reagowal, I ze sasiedzi opieki spolecznej nie naslali). Naprawde bylo ciezko, I bylam bezradna. Na szczescie to minelo..samo... Ale najlepiej dzialalo czekanie AZ dziecko sie uspokoi. I paycholodzy tez tam radza!
Pewnego razu z M. Widzielismy taka bezradna matke ktorej dziecko rzucalo sie I krzyczalo na wszystkie strony I M powiedzial mi 'kiedys bym sobie pomyslal ze jest jakas zla matka Ta kobieta, ze dzieciak jest nieznosny, albo ona sobie nie radzi...ale od kiedy mamy Hanie to wiem ze to normalne'. I tak. To jest normalne ze dzieciaki sie buntuja. Chociaz wstyd jest straszny jak ludzie sie na Ciebie patrza a Ty niesiesz ledwo utrzymujac kopiace dzziecko, ktore drze sie w nieboglosy 'idz sobie, zostaw, nie lubie Cie'..

Matko, niech twn Maluch ktorego mam w brzusi mnie troszke oszczedzi :)

Luska I Dzaga macie racje co do wypowiadania sie jak sie nie ma dzieci. Hania jak przechodzila bunt dwulatka byla nie do zniesienia. I potrafilam niesc ja do domu, w akompaniamecie krzykow, kopania I piskow (do dzis sie dzziwie ze nikt z ludzi nie reagowal, I ze sasiedzi opieki spolecznej nie naslali). Naprawde bylo ciezko, I bylam bezradna. Na szczescie to minelo..samo... Ale najlepiej dzialalo czekanie AZ dziecko sie uspokoi. I paycholodzy tez tam radza!
Pewnego razu z M. Widzielismy taka bezradna matke ktorej dziecko rzucalo sie I krzyczalo na wszystkie strony I M powiedzial mi 'kiedys bym sobie pomyslal ze jest jakas zla matka Ta kobieta, ze dzieciak jest nieznosny, albo ona sobie nie radzi...ale od kiedy mamy Hanie to wiem ze to normalne'. I tak. To jest normalne ze dzieciaki sie buntuja. Chociaz wstyd jest straszny jak ludzie sie na Ciebie patrza a Ty niesiesz ledwo utrzymujac kopiace dzziecko, ktore drze sie w nieboglosy 'idz sobie, zostaw, nie lubie Cie'..

Matko, niech twn Maluch ktorego mam w brzusi mnie troszke oszczedzi :)

Pamqsku sama mam dwójkę dzieci o różnych charakterkach mają swoje nyki i w ogóle,niestety ale każdy przechodzi trudy wychowania dziecka być może na innych etapach ,a ludzie którzy oceniają ( m.innymi w sklepie) innych rodziców są dla mnie chorzy bo albo nie mają dzieci i nie wiedzą jakie one potrafią być charakterne, albo zapomnieli już jak to było u nich
A jeśli chodzi o grzebanie w szafkach w gościach to ani moje dzieci u innych ani inne u nas nie powinny tego robić. Ja za moimi chodziłam i zwracałam uwagę, że nie wolno i koniec u nas to samo jak ktoś przychodzi zwracam uwagę rodzicowi by zerknął na to co ich pociecha robi bo nie chciałabym by ktoś grzebał w moich rzeczach to rodzic powinien zareagować i ewentualnie wytłumaczyć a nie ja ☺

Ostatnia edycja:
Klusek łazienka boska.
Ikulka uważaj na siebie.Trzymamy kciuki za Twoje maleństwo.
U nas akurat w domu boazerii Tylkaaa nie było.Nie w guście mojej mamy ale mi się zawsze podobała boazeria.

Powiem tak one są słabe ale sa. Lekarz powiedział ze wszystko jest ok. I dziwi się ze to się dzieje

Owszem macie rację, ze z pewnej perspektywy łatwiej się ocenia. Doswiadczenia troche mam bo bylam opiekunką pewnej małej od 3 roku i wiem co to znaczy. Nie pisalam tu z Mari o 2 latkach malych dzieciach a 6 i 8 latku. To nie były male dzieci a rozumbe istoty ktore powinny mieć już pewien poziom wartości i zachowań przekazanych przez rodziców.

Wizyta na nfz. Oprocz założenia karty dowiedziałam się, że nie wie czy mi przedłuży zwolniebie bo mają liczone mam wpaść 10go. Do dziecka nie zajrzał bo nie lubi tej maszyny i mam iść do starej przychodni na usg... I tyle. Nie wiem po co na skierowaniu postawił aż 4 pieczatki ciąża. Na pocieszenie dostalam książeczkę z radami dla ciężarnych i torebke na badania... Boże widzisz i nie grzmisz. Nie moge doczekać sie 10go i priv usg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj M się wkurzył jak usłyszał o wizycie. Zadzwonił żeby zalatwic usg na nfz terminy ok 3 tyg czekania. Ryknął na faceta i tada... Termin z nfz nagle jest na 10 lub 13. Wybralam 13 o 16. Warto porównać dwa usg...

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem ciocie :) Z dzieciaczkiem wszystko oki, małe ryzyko, NT 1,7, serduszko bije, badanie poszło szybko i sprawnie, lekarz też konkretny widać, że się zna na tym co robi. Maluch spokojny, dał się pomierzyć i jak to Pan dr powiedział misio nie chce pokazać co ma między nogami :D Wzięłam nagranie to pokażę wam screeny na wątku USG :) Jak na razie termin bez zmian :p

reklama
Klusek dobre....ja dlatego nie planuje przyszłości a już napewno wychowania maluszka który jest w brzuszku moim bo życie i tak plecie swój scenariusz.
Marii19 oczywiście że masz prawo się wypowiedzieć na temat wychowania dzieci tak jak każda z nas.Wrócimy do tej rozmowy za 2 lub 3 lata.Jestem pewna że inaczej będziesz patrzyła na inne sprawy.
I może kanapę też już będziesz miała innego koloru.
Mychaa śliczną masz też łazienkę.
Nasza taka zwyczajna.
1486397490-aaaaaa.jpeg
1486397576-aaaaaa.jpeg

Do góry