reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
My też mamy boazerie w całym przedpokoju i na kawalkach ścian :/, choć nam się nie podoba mój M i teść nie rozwalaja jej bo robi za ściany... uklad mieszkania był calkowicie przerabiany dawno temu. A teraz sie po prostu nie oplaca się wstawiać czegoś innego bo kamienica ma dziwny status.. I nie wiemy czy jest sens robić. Ale wymusiłam, że w kąsiku dzidzi mają ją pomalować by było tam kolorowo i ładnie a nie tak drewnianie... xP.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Boazerie można niskim kosztem odnowić i odświeżyć np jasną farbą lub bejcą, lubię oglądać metamorfozy mieszkań i widziałam już takie efekty :)

reklama
Hey Kobietki
W końcu zebrałam się na odwagę i postanowiłam wyjść z krzaków. Podczytuje was codziennie i wcale to nie jest łatwe- jak pomyślę co mogłabym zrobić za ten czas ;). W tym roku stuknie mi 34 lata. Obecnie jestem w 15 tygodniu i dzisiejsza wizyta potwierdziła, że z maluszkiem wszystko ok. Mam już 17 miesięczną córunie, która daje popalić, ale wszystko jest jej wybaczone, bo staraliśmy się o nią 6 lat w tym 2 lata intensywnych działań "medycznych". Maluszek w brzuszku to taka nasza "kinder niespodzianka" - prawdziwy cud :szok:. Jeszcze do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Pewnie jak poczuje kopniaczki to uwierzę...

A tak z ostatnich Waszych tematów - ja również mam boazerie:realmad:
Witane nową mamuśkę, wiekowo też mam 34 lata (za 10 dni dokładnie) i 15 tydzień ciąży:) rozgość się i pisz:)

Aga mam tez myjke. Ale po niej trzeba wycierac ten cieknacy brod. Nie lubie. Dla mnie podwojna robota. Po zimie tylko uzywam

Dzięki za szampana- piję do dna - bo dziś mam też imieniny :)
Mąż mi kupił kwiatki i wór pistacji na wagę - nie wiem czy można jeść, bo czytam sprzeczne opinie, ale tak mi smakują, że nie odmówię sobie :)
Gratulacje zakupu i wszystkiego najlepszego z okazji imienin. I udanego świętowania. [emoji322]

p19udqk3ohjsffpu.png

Nie mogę czytać tych debilizmów o bezstresowym wychowaniu. (nie obrażam Ciebie Kotomiś bo widzę że sama jesteś w nerwach na samą myśl) Znam jedno dziecko co kładzie sie na chodniku i leży np 3 godziny a rodzice nic nie robią tylko czkają jak wstanie, bo zechce - to jest chore!!!

Też miałam wizytę znajomych z dwójką dzieci, przyjaciółka moja. I mówi patrz co się mi z córką stało. Poszła do szkoły i tam przebywa wśród tych bezstresowo wychowywanych własnie i po prostu jest nie do opanowania. Pamiętam jak była młodsza (rok do tyłu) - sama się ładnie bawiła -grzeczna, opanowana odkąd do szkoły poszła, mówi że czasem myśli że to nie jej dziecko.
A młodszy syn zapatrzony w siostrę jak w obrazek i z nią wariuje.
Krótko byli, ale dali popalić.
Psychologowie dawno wycofali się już z "bezstresowego wychowania", to była jakaś pomyłka.
Natomiast leżące na podlodze dziecko niekoniecznie jest niewychowane lub rodzice nieudacznicy. To mogą być zaburzenia np ze spektrum autyzmu. Chodzę na terapię do ośrodka dla niepełnosprawnych z synem i na wiele rzeczy przestałam zwracać uwagę i oceniać, nigdy nie wiemy z czym mamy do czynienia

Myycha masz szeroką łazienkę. Nasza ma 130 cm jak korytarz ale udało się wszystko wcisnąć.

Witam nową mamcię :) ja też 15 t. Na kiedy masz termin?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga mam tez myjke. Ale po niej trzeba wycierac ten cieknacy brod. Nie lubie. Dla mnie podwojna robota. Po zimie tylko uzywam
Hmm.. Ja najpierw psikam okna płynem, myję tą gąbeczką i z grubsza wybieram papierem. Potem już wystarczy popsuła okna i ściągnąć wszystko myjką. Wtedy zacisków nie ma. Jakoś tak mi to szybciej wychodzi, ale co komu pasuje ;)

f2w3rjjga2xukn5b.png

Co do tego wychowania to owszem @dzag82 w pewnym sensie masz rację, bo każde dziecko jest inne i inaczej okazuje emocje. Ja podaję swój przykład bo z córką gdy była w wieku 2 lat nieźle się namordowaliśmy. Po prostu nie wolno odpuszczać dziecku. Dziś jest 6 latką która wie co jej wolno, czasem też ma swoje odpały wiadomo. Ale jak rodzic zwraca uwagę to pomyśli o co kaman. Konsekwencja i cierpliwość. Tyle.
Pytałam Cię wcześniej o te ćwiczenia.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry