reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nie miałam na myśli tego, że jest tyle warte rynkowo, tylko że Wam odpowiada, układ jest dobry, ogródeczek, położenie - no że po prostu stworzone dla Was, że warto tyle zapłacić.
Co do projektu to skorzystaliśmy z opcji darmowej aranżacji i wizualizacji przy kupowaniu płytek do łazienki w Leroy Merlin. Resztę mieszkania sami wymyślaliśmy. Z resztą widać :-p Bo nie ma żadnych ochów i achów. Ale my bardzo budżetowo musieliśmy do tego podejść, nie było kasy na architektów.

A dziękuję, też mi się podoba :laugh2:
No to czeka mnie kilka najbliższych dni w programie Leroya hihi
Aranżacja i realizacja super :)
Zaczynam wklepywać parametry naszej chaciorki za chwilę i będe tworzyła :)
Co do mieszkanka to podekscytowanie jest wielkie- będzie dobrze :)

reklama
Ja jestem zadowolona, nie odczulismy zadnej roznicy w uzytkowaniu. Na zdjeciu chyba kolory nieco zmienione, bo to bialy nie kremowy heh :D zauwazylam, ze kilka lat temu w tuch kolorach wiekszosc ludzi tobila, teraz szarosc, drewno. W szarosci i bieli mamy reszte domu, ale to taki standard teraz.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za szampana- piję do dna - bo dziś mam też imieniny :)
Mąż mi kupił kwiatki i wór pistacji na wagę - nie wiem czy można jeść, bo czytam sprzeczne opinie, ale tak mi smakują, że nie odmówię sobie :)

Ja kupilam 4 gniazdka. Zjadlam juz 2

Myycha no laznia jak sie patrzy. Wlasnie w kabinach najgorsze te zasuwne drzwi. Oj bede bidna. Pucowanie tylu metrow i okien. Juz mi siebie zal

No fakt 25_pixels.
No ja też nie poszaleje już w aquaparku.Moje jeszcze są zbyt małe więc trzeba zjeżdżać z nim więc aquapark odpada.A były plany na urlop kwietniowy do Blackpool właśnie do aquaparku i wesołego miasteczka.I w obliczu ciąży musieliśmy zrezygnować.
A Ty dokładnie z jakiego miasta jesteś?
U nas to norma że śniegu nie ma q zimie więc znam ten ból.
A gdzie dokładnie chcieliście się przeprowadzić?
Mi też się marzy cieplejszy klimat ale zbyt dobrze mi się tu mieszka bym się miała przeprowadzać.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mieszkamy pod Chicago. Nie w. Nigdy w samym Chicago. To nie dla mnie. Podobnie jak wieczne korki w NYC. Pojechać zwiedzić owszem. Zostać nigdy. Nie nadaję się do życia w dużym mieście. Usycham z braku zieleni. Bloki i biurowce mnie normalnie dołują [emoji23][emoji23][emoji23]
Mąż dostał ofertę pracy na Florydzie. Dlatego się zastanawialiśmy. Okolice Tampa. Fajnie bo tam dużo Polaków jest i polskie sklepy tez. Ale z pewnych względów musimy jeszcze tu zostać na kilka lat, głównie ze względu na ciążę, bo muszę być pod opieką specjalisty, a tych już tu mam. I potem po, jesli będą takie cyrki jak z synkiem. Oferta pracy wiemy, że będzie wciąż aktualna bo starają się o niego juz jakiś czas. Sęk w tym, że to konkurencyjna firma i to tak jakby palić za sobą mosty [emoji6] ale zobaczymy. Wszyscy jesteśmy ciepłolubni. Moja mama jak juz wspominałam u nas mieszka. Początkowo nie była zachwycona pomysłem. Teraz jak ja kilka razy zabraliśmy tam uwielbia [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ładne te Wasz łazienki :)
Ale widzę również prysznic bez brodzika jak u mnie .. Zastanawiałam się jak to będzie się sprawdzać przy dziecku ;)
My kupiliśmy mieszkanie po kapitalnym remoncie w starym budownictwie. Zrobiona już była łazienka i kuchnia, wszędzie nowe sprzęty (zmywarka, piekarnik itp) nowa elektryka, kanalizacja, więc dużo odeszło. A we wszystkich pokojach nowe okna, drzwi, podłogi i białe ściany. Gotowe do malowania. Bardzo nam się spodobało, a jako że mamy z mężem lewe ręce do remontu i nie zrobimy sami nic, to było to dla nas bardzo wygodne ;)
No i tak osiedlowy na laurach po kupnie mieszkania, że przez 2,5 roku zrobiliśmy sypialnię z garderobą, właśnie kończymy salon (styl typowo skandynawski) a w pozostałych pokojach jest zbiorowisko :D Duużo przed nami ;)

Co do tego dzieciaczka.. To ja wiem, że dzieci są różne, że czasem muszą się wykrzyczeć, pokazać swój charakter, tupnąć nogą albo się przytulić. No ale jaki kolwiek okres dziecko by nie miało, to jak Pani domu sobie nie życzy grzebania po szafkach z majtami no to hellou! Gdzie rodzice.. Tłumaczą, że nie można, siadają obok, zajmują jakoś czas.. A tego tam zabrakło.
No i też nie mam dzieci, moja przyjaciółka i wiele znajomych je mają i nie wyobrażam sobie, żeby nie przychodzili bo ja ich nie mam! :) Często nawet zostają na noc.. No i też mam w domu zabawki ;D Przekrój od lego po ciastolinę ;P

f2w3rjjga2xukn5b.png

Ja kupilam 4 gniazdka. Zjadlam juz 2

Myycha no laznia jak sie patrzy. Wlasnie w kabinach najgorsze te zasuwne drzwi. Oj bede bidna. Pucowanie tylu metrow i okien. Juz mi siebie zal
Ha! Jest na to sposób ;) Kupiłam jakiś czas temu myjkę do okien Kerchere (czy jakkolwiek to się pisze ;)) i jest super! Mam dużo okien, po 3 w pomieszczeniach albo 2 duże - ich mycie z tym cudem to bajka :) A myję też kafelki, kabinę, lustra, szafki w kuchni.. Super polecam! ;) I nie mam profitów z reklamy produktu hehe ;p

f2w3rjjga2xukn5b.png

Klusek, hahaha :blink: Rzeczywiście te same kolory mamy w łazience :blink:.

Marii19, nie chodzi o to, że jak się dzieci nie ma to się nie można wypowiadać :-p Tylko że widzę po sobie, że podobne oburzenie we mnie rosło jak teraz u Was, a życie mnie nauczyło pokory.
A poza tym chciałam zauważyć, że wychowanie bezstresowe jest najczęściej mylone z brakiem wychowania. To coś całkiem innego. I to nieporozumienie obraża rodziców, którzy dają radę wychowywać dobrze swoje dzieci właśnie bezstresowo.
Hehe zdaję sobie sprawę że część rzeczy które sobie planuje dziecko skutecznie zweryfikuje ale myślę że każdy z nas ma takie swoje priorytety, wartości do których będzie dążył jednak na czymś to wychowanie polega :)

@Mychaa piekna łazienka [emoji7] [emoji7] nasz była budżetowa bardzo i teraz pewnie zrobiłabym dużo inaczej ale wtedy miało być tanio i szybko ;)

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
Dzieki marii19, nasza tez duuuuuzo po kosztach, na szczescie u nas robocizna odchodzi, bo maz ma firme remontowo-budowlana wiec wszystko sam robi :)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry