reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Atfk wiem że w PL większość kobiet od samego początku jest na zwolnieniu w ciąży.Zrozumiałe skoro macie taką opcję.Tu z kolei jest inaczej większość kobiet pracuje aż do samego porodu.Choć z drugiej strony taka aktywność do samego końca popłaca bo człowiek nie ma kiedy przytyć i chyba łatwiej też jest urodzić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@safiya pokazuj zakupy! :D

Ja od rana też szalałam a teraz sprzatanie bo goście po południu:) obiad dzisiaj u teściowej (zaczynam lubić to że ma urlop:p ) placki ziemniaczane + gulasz :)

p19uflw1jarcljhd.png

Wyjsc do biedry i pelno stron :biggrin2:

Kupilam 4 paczki truskawek i zelki na pocieszenie. Truskawy 4.49. Tanieja.

Dzis koncze 13 i pol tyg. Jutro zaczynam 2 trymestr. Tak sobie licze kazdy trym

Tez lepiej sie czuje jak zawsze gdzies wyjde. Wczoraj zalegalam w domu no i noc lipna.
Jak powiedzialam w pracy o ciazy to sami wygonili bo piece lutownicze na hali. Od 4 tyg siedze w domu. Czaicie jakie nudy ;)
Ja chwilowo nie pracuje, ale na nudę nie narzekam do zrobienia w domu zawsze coś znajdę, a przy 5 latku jest co robić zwłaszcza, gdy nudzi mu się wszystko
Do zerówki idzie dopiero od września, więc jak tylko urodzę będę miała czas dla maleństwa

@Wiiktoriiaaa Ag.ta to gdzie na to USG możemy ustawić się w kolejkach???[emoji13]

Co do sterydów na zatoki to myślę że w ostateczności lekarz przypisze jak stwierdzi że korzysci dla matki są większe niż ryzyko dla malucha! Mi ostatnio internista mówił ze przy kaszlu jak podstawowe formy leczenia nie pomagaja to w ostatecznosci są sterydy... ale jak nie jest aż tak zle to lepiej stosować delikatniejsze środki!!!!

@luska1979 Ja bym BARDZO chciała przynajmniej trójkę a najchetniej jeszcze czwarte ok40' na odmłodzenie[emoji16]
Ale zobaczymy co nam życie przyniesie... Teraz najchetniej to bym chciała jedno po drugim ale nie wiem jak się ułoży... Bo plany planami a życie życiem... Narazie cieszę się że mam Lenkę i kolejne w drodze! I cieszę się poki co z tego co mam[emoji1] a potem zobaczymy...

@Tyllkaaa nie załamuj się! Musi być dobrze! Pojdziesz do endo on Ci.wszytko wyregulije i bedzie ok[emoji8]
To że pokierował Cie dalej to dobrze lepiej zawsze 10x sprawdzic! Zobaczysz wynik bedzie Ok i sie uspokoisz[emoji8][emoji8][emoji8]

Z gier polecam Dixit, Faune(choc już tylko dostepna z drugiej ręki) boska jest pandemia, jungle speed, wsiąść do pociągu...
Z małą gramy w dooble kids, pedzace żółwie(przyznam że dorosłym bez dzieci tez gra się dobrze) zwierzaki na tratwie, zlot pingwinow... w dixit też probuje z nami już grać...

My dziś jedziemy pod Wyszków, P siostrzenicy wykonczyli pokoik i zaprosiła Lenke na parapetówke, wiec szykuje się "prawdziwa" imprezka[emoji13] a mi się tak spać chce...

Co do wymiotów to mnie jak przed 12 tyg zaczeło meczyć tak jest tylko gorzej!!! Dziś rano wejść do kuchni nie mogłam bo mi smierdziało i troche mnie rwało... po powrocie z gimnastyki z młodą zjadłam pół czekolady z całymi orzechami niewiele pozniej ta sama czekolada popłynęła sobie w świat...
Mi też powietrze tak strasznie śmierdzi[emoji20][emoji20][emoji20] a jak weszłam z małą do zoologicznego to musiałam wyjść rownie szybko.jak weszłam!!! To jest takie męczące.... ale przynajmniej wiem że maluszek ma się dobrze skoro mnie objawy ciążowe trzymają[emoji16] Trzeba szukać plusów!!!

dzag82 mi w ciazy z Lenką internista jeden o tym ibupromie mówił ale to w ostateczności... jak paracetamol nie jest skuteczny... że w pojedyńczej dawce nie nadużywany to nie szkodzi maluchowi w I i II(potem ma wpływ na poród?) trymestrze osobiście nie stosowałam i póki paracetamol na mnie działa to naprawdę trakowalabym to jako ostateczność...ale myślę że gdyby dzisiejszy ból głowy miał nie przejść i trzymać mnie w takim nasileniu że aż mi slabo się robiło czy leżałam czy siedziałam to bym po niego sięgnęła... bo myślę że mój ból też dobrze na maleństwo nie wpływa!
Ale ogólnie z ibupromem zawsze byłam ostrożn a w każdym miesiącu jak podejrzewałam ze mogłabym być w ciąży unikałam jak ognia bo z kolei słyszałam na studiach że w pierwszych tygodniach ciąży ibuprofen może wpłynąć na niedorozwój kończyn!

Przed ciąża z Lenką paracetamol na mnie nie działał nawet w maksymalnej dawce, ale przez ciąże przeszłam taki detox że nawet dwie łyżeczki dzieciecego paracetamolu potrafią na mnie zadziałać[emoji1]

Dzag82 też mi było bardzo przykro z tego powodu że to tak wyszło z tymi jasełkami.Tyle usprawiedliwienia że często w przedszkolu się pojawiam.Jeżdżę z nimi na wycieczki czy chodzę do biblioteki.Dokładnie nie wiemy czy poszło o moją nieobecność bo Wiki tego nam jeszcze nie powie ale pani co ma z nią 1 do 1 więc spędza z nią dużo czasu i pomaga przy lunchu to mi opowiadała że właśnie łezki jej leciały przy posiłku i chyba to było powodem bo pewnie widziała innych rodziców a mnie nie.
Dzag82 o tyle można jeden ibuprofen w 2 trymestrze zażyć że dziecko już ukształtowane to wpływ mniejszy.Ale na pewno się go brać zbyt często.

Aga ja bym jednak nospy nie brała profilaktycznie.Już kiedyś pisaliśmy tutaj o wpływie nospy na napięcie mięśniowe dziecka.
Ratatujek a Ty nie masz problemu z żołądkiem?Bo ja jestem wrzodowcem i w pierwszej ciąży też tak cierpiałam.Nic praktycznie nie możesz wziąć oprócz leków na zgagę np.rennie też łagodzi bóle żołądka.Nawet krople żołądkowe są zakazane w ciąży.Nospa w tej sytuacji nie działa.Szkoda jej brać.

reklama
Do góry