@Wiiktoriiaaa Ag.ta to gdzie na to USG możemy ustawić się w kolejkach???[emoji13]
Co do sterydów na zatoki to myślę że w ostateczności lekarz przypisze jak stwierdzi że korzysci dla matki są większe niż ryzyko dla malucha! Mi ostatnio internista mówił ze przy kaszlu jak podstawowe formy leczenia nie pomagaja to w ostatecznosci są sterydy... ale jak nie jest aż tak zle to lepiej stosować delikatniejsze środki!!!!
@luska1979 Ja bym BARDZO chciała przynajmniej trójkę a najchetniej jeszcze czwarte ok40' na odmłodzenie[emoji16]
Ale zobaczymy co nam życie przyniesie... Teraz najchetniej to bym chciała jedno po drugim ale nie wiem jak się ułoży... Bo plany planami a życie życiem... Narazie cieszę się że mam Lenkę i kolejne w drodze! I cieszę się poki co z tego co mam[emoji1] a potem zobaczymy...
@Tyllkaaa nie załamuj się! Musi być dobrze! Pojdziesz do endo on Ci.wszytko wyregulije i bedzie ok[emoji8]
To że pokierował Cie dalej to dobrze lepiej zawsze 10x sprawdzic! Zobaczysz wynik bedzie Ok i sie uspokoisz[emoji8][emoji8][emoji8]
Z gier polecam Dixit, Faune(choc już tylko dostepna z drugiej ręki) boska jest pandemia, jungle speed, wsiąść do pociągu...
Z małą gramy w dooble kids, pedzace żółwie(przyznam że dorosłym bez dzieci tez gra się dobrze) zwierzaki na tratwie, zlot pingwinow... w dixit też probuje z nami już grać...
My dziś jedziemy pod Wyszków, P siostrzenicy wykonczyli pokoik i zaprosiła Lenke na parapetówke, wiec szykuje się "prawdziwa" imprezka[emoji13] a mi się tak spać chce...
Co do wymiotów to mnie jak przed 12 tyg zaczeło meczyć tak jest tylko gorzej!!! Dziś rano wejść do kuchni nie mogłam bo mi smierdziało i troche mnie rwało... po powrocie z gimnastyki z młodą zjadłam pół czekolady z całymi orzechami niewiele pozniej ta sama czekolada popłynęła sobie w świat...
Mi też powietrze tak strasznie śmierdzi[emoji20][emoji20][emoji20] a jak weszłam z małą do zoologicznego to musiałam wyjść rownie szybko.jak weszłam!!! To jest takie męczące.... ale przynajmniej wiem że maluszek ma się dobrze skoro mnie objawy ciążowe trzymają[emoji16] Trzeba szukać plusów!!!
dzag82 mi w ciazy z Lenką internista jeden o tym ibupromie mówił ale to w ostateczności... jak paracetamol nie jest skuteczny... że w pojedyńczej dawce nie nadużywany to nie szkodzi maluchowi w I i II(potem ma wpływ na poród?) trymestrze osobiście nie stosowałam i póki paracetamol na mnie działa to naprawdę trakowalabym to jako ostateczność...ale myślę że gdyby dzisiejszy ból głowy miał nie przejść i trzymać mnie w takim nasileniu że aż mi slabo się robiło czy leżałam czy siedziałam to bym po niego sięgnęła... bo myślę że mój ból też dobrze na maleństwo nie wpływa!
Ale ogólnie z ibupromem zawsze byłam ostrożn a w każdym miesiącu jak podejrzewałam ze mogłabym być w ciąży unikałam jak ognia bo z kolei słyszałam na studiach że w pierwszych tygodniach ciąży ibuprofen może wpłynąć na niedorozwój kończyn!
Przed ciąża z Lenką paracetamol na mnie nie działał nawet w maksymalnej dawce, ale przez ciąże przeszłam taki detox że nawet dwie łyżeczki dzieciecego paracetamolu potrafią na mnie zadziałać[emoji1]