reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anney mój tak samo, czasami tak mocno się wygina do tyłu główka że aż się boję że sobie coś zrobi. Jak gadać to też macha rączkami i nogi z tyłkiem podnosi

reklama
Anney - a pomyśl że ciebie nagle ktoś bierze na stół, nic nie tłumaczy tylko rozgina nogi. .każdy je spina odruchowo.
To nie świadczy o wzmozonym napięciu.

Niestety wzmożone napięcie rodzice często sami serwują dzieciom nieprawidłowo je podnosząc, nosząc źle itp.

Wlasnie oglądałam na yt badanie bioderek. Tutaj gp czegoś takiego nie robiła. Zwyczajnie pokrecila swą razy i koniec.
Chyba poszukam usg prywatnego.

Lucere, ja nie mowię ze mija ma wzmożone napięcie, absolutnie nie! Wg mnie z lea jest wszystko ok. Dla mnie normalnym jest ze dzieci sie spinają w takich sytuacjach.

Jedyne co mnie zastanawia to jej spinanie sie gdy idę po schodach. Normalnie sie skurcza, robi czerwona i napręża w tym przykurczu, wstrzymuje tez oddech.

Jesteśmy po usg. Jestem przerażona bo u Szymka lekarz zauważył dwie torbiele po krwotoku I stopnia do lewej komory mózgu. Mam przyjść na kontrolę za 8 tygodni :-(

Panikara współczuję stresu i trzymam kciuki za zdrówko Szymka [emoji8]
Młody po powrocie taty oczywiście z diabełka zamienił się w aniołka, a ja mówiąc codziennie jaki jest nieodkładalny i absorbujący wychodzę kolejny raz na schizofreniczkę [emoji12]
Po obiedzie nakarmiłam młodego i zakomunikowałam mężowi, że wracam za godzinę, bo mam umówione spa [emoji6] I tak siedzę pachnąca, nabalsamowana i z ułożonymi włosami przed tv, a młody oczywiście z łatwością został uśpiony przez tatusia [emoji16] Przewiduję w najbliższej przyszłości pierwsze wychodne [emoji7]

Anney n zrobili usg bioferek ze ezgledu na to ze ja mialam biodra chore.. moze sciemnijcie ze Seba mial dysplazje jako dziecko i jej zrobia ?
Chlopcom moim nie zrobili.. na szczescie wsio ok.

Panikara tule mocno ! Oby za 8 tyg sladu nie było!!!

Zuzzi u mnie ostatnio na odwrot Ala dzis spala w dzien 5 godzin..za to popoludnia masakra..
Ale dobrze bo ja i tak mam duzo do roboty wiec jak Ala jest grzeczna yo duzo zrobie w dzien i popoludniu moge ja spokojnie nosic ;)

Lunera powiedział właśnie że to najlżejszy i kontrola jest po to żeby sprawdzić czy te torbiele się wchłoną. Tylko ja się zastanawiam skąd ten wylew. Gdyby nie nadgorliwość mojej lekarki to pewnie bym o tym nie wiedziała :-(

reklama
Anney - ok, coś źle zrozumiałam bo na szybko czytałam. Masz rację, to absolutnie normalne że się spina dziecko w takich momentach. Takie badanie jakie zrobił lekarz że pokrecil nóżkami jest wystarczające żeby stwierdzić czy jest ok czy nie ma pewności. Jakby miał jakieś podejrzenia pewnie by wysłał na usg. W pl tak przynajmniej robią. Tu w es też nie ma rutynowego usg. Tylko jak lekarz ma jakieś podejrzenia. Ale oczywiście jeśli chcesz możesz zrobić prywatne usg.
A jak chodzisz po schodach to jak nosisz Lole?
W sensie w jaki sposób, ?

Panikara - o kurcze. . Złe wieści .oby za 8 tyg okazało się że się samo wchlonelo

Do góry