reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
O operacji powiedziała fizjoterapeutka, że być może będzie potrzebna, ale o tym będzie decydować lekarz. Bi ta prawa noga jest zdecydowanie kiepska.
Zuzzi, stopy młodej są szpotawe, czyli palce są kierowane do wewnątrz a pięty na zewnątrz. Dodatkowo kości piętowe są za bardzo podciągnięte do góry.

Anney, Lena ma za bardzo barki spięte, dłonie bardzo zaciska, całe nogi w badaniu były napięte, ale to może ze stóp wynikać, a leżąc na plecach opiera się na obręczy barkowej i biodrowej, a kręgosłup nie przylega mocno do podłoża.

Sąsiedzi chyba na nas kogoś naślą jak jej będę rozciągać stopy i łydki masować. Bo bardzo krzyczy w trakcie...

Pamietam jak mówiłaś o szpotawych nóżkach :(

Moja lea tez sie strasznie spina, jak lekarka chciała sprawdzić jej bioderka to musialamsiennapracowac, zeby małej rozluźnić nogi. Piąstki tez mocno napina.
Jak spi, najcześciej w luk sie wygina.
Mówiłam lekarce- all is perfect, very strong girl...
[emoji52]

Jak tak naprawdę sprawdzić prawidłowe napięcie?
Oczywiscie przy totalnym luzie dziecka.

Lea np rzuca sie strasznie wieczorem przed spaniem. Ciagle obraca glowe w te i we wta, mruczy, gada, baki piszczą, zaciska piąstki i puszcza, wygina, podkurcza, cały czas cos.
Ma wtedy gazy w brzuszku, nie płacze tylko ciaaaaagle rusza.

Jak sie wybudza, długo gada i zmienia pozycje zanim otworzy oczy.
Wasze tez tak maja?

Lilija tak ale ja po kazdej ciazy brzuch mialam nadal.. ale macica obkurczona juz byla wg lekarza dawno.. a polozna w 5 dniu zdziwiona byla ze juz macicy prawie nie czula hmm..

Zuzzi a mi sie wydajr ze tam walczy o wzgledy wnusia. . Tak jak w norwegii bo konkuruje z drugimi babciami..a tu nie ma z kim konkurowac..

reklama
Oj dziewczyny, zazdroszczę tym których dzieci śpią w każdym hałasie. . Starsza córka zawsze potrzebowała ciszy ale fakt że jako pierwsza zazwyczaj miała ta ciszę. Ignas teraz też woli w ciszy, choć przy młodej gadajacej zaśnie.
Ale dziś na mieście hałas miasta mu przeszkadzał i widzę że jak nie ma możliwości zasnąć kiedy potrzebuje, to 10 min później już się drze że zmęczenia.

Kopfer - poważna sprawa z tą dysplazja. . Ale musisz się stosować i wytrzymać jakoś te 6 tyg bo nieleczona to będzie jeszcze gorzej całe życie. Może na karmienie zdejmij, kap co 2 dzień, przy okazji karmienia zawsze przewijaj. Masz 4 h do dyspozycji bez rozworki. .

Cina - czyli teściowie typowi Hiszpanie? Nie zazdroszczę. .dla mnie też to poranne pospanie sobie z młodym gdy starsza wstaje było ważne jak byli rodzice czy teściowie u nas..

Do góry