reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

W koncu udalo mi sie na zdjeciu zlapac jak Alicja sie usmiecha ;) dzis wydala tez pierwszy dzwiczny usmiech. Smutno mi tylko ze ja nie mam w ciagu dnia nawet chwili dla niej osobno ;(
bo jak emis ma drzemke to ona tez spi..a wieczorem to on marudzi na brzuszek ;(
A ten czas tak szybko leci..moja doba za krotka!

Załączniki

• 1444217848781.jpg
    1444217848781.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Zdjęcia nie dam bo nie odda smaku i aromatu i zapachu i w ogóle...

PRZEPIS:
Składniki:
1. 180 g gorzkiej czekolady
2.180 g masła
3 . 4 jajka
4. 150 g cukru (ja daje mniej )

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180. Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuścić masło. Jajka zmiksować z cukrem. Wymieszac... Wstawic do piekarnika na 25 minut. Wyjąć. Szamać :-)

Akuku urocza!!! Fajnie, że Twój Alex tak pomaga. A kawusia mniam...

Blerka zdjęcie i przepis poproszę :) Ja małą ubrałam w body na długi, śpiochy bawełniane, czapkę bawełnianą i ciepły sweterko-polarek z luźnym kapturkiem, do tego kocyk i ta osłonka od wiatru na wózek i chyba było jej trochę za ciepło, a;le u nas zimny chów.

Cina zazdroszczę i temperatury i chwili na tarasie. Oby u teściów nie było tak źle.

A ja dziś przeżyłam chwilę grozy przy obcinaniu paznokietków małej, ruszyła rączką i lekko ją zacięłam, masakra, przez chwilę nie wiedziałam co zrobić, ale udało się ją uspokoić i ogólnie nic jej nie jest.
Wkurza mnie powoli ,moja matka, ciągle pyta czy mała ma już stałe\pory jedzenia, czy nadal tak często wisi na cycku, czy już jej podaję herbatki i soczki, kiedy wprowadzam zupki i dlaczego tak późno chcę i w ogóle mam wrażenie, że wg. niej wszystko robię źle :(

Lunera, też czytałam o tej zmianie łóżeczka, chociaż sama jeszcze nie stosowałam. A czy bez noszenia na ramieniu też robi kupke w tych godzinach? U nas młody bardzo lubi takie noszenie i zauważyliśmy, że jak męczy go brzuszek to tylko tak można go uspokoić.
Lucalew, u nas w przychodni też mają takie podejście.
Lilija, mój też zakatarzony i powiedziałam pediatrze, że na szczepienie przyjdę jak będę uważała, że się nadaje i nie było z jej strony sprzeciwu.
Zuzagk, mojego jak lekarka ostatnio zobaczyła to powiedziała, że grubas :)
A mój młody dzisiaj marudzi, zauważyłam, że on taki sie robi przy brzydkiej pogodzie.
Akuku, zazdroszczę kawy, wygląda profesjonalnie :)

Zuza zacny ten Twój Filip :) Szymka na 6 tyg nie ważyłam bo mam przez ten katar przesunięte szczepienie, ale mogę po Marcie powiedzieć że urodzona 3500 a po 6tyg 4950 (obkuta jestem bo niedawno zerkałam w książeczkę).

Gabriel urodzony 2800, w 7tyg3dni 5kg :)
Przed szczepieniem znowu go zważą to znowu zobaczymy :)
Więc zuzagk chyba podobnie nam się chowają :) mogę zapytać -mm czy kp?

Ostatnia edycja:
cina - dzieki. No wlasnie wiem że po sezonie wiec sie ciesze że troche spokojniej bedzie. Szkoda że bedziecie u teściów bo bym was odwiedziła choć na herbate :) i poznała Hugito i Maję :)
szukam na booking. com takze cos napewno wyhaczę.

akuku - no też podziwiam że dajesz sobie rade z tą Twoją gromadką :)

młody śpi, matka pracuje.. mam prace zdalną ktorej nie przerwałam (bo to umowa-zlec) i zawsze na poczatku miesiaca musze wyłuskać kilkanaści godzin na to..

reklama
Do góry