reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
No dziewczynki bylam u ginekologa. Jest to dopiero 4 tydzien ale juz jakis punkcik bylo widac. Byl tak maly ze nie dalo sie go zmierzyc. Dostałam progesteron w razie czego ale lekarz kazal mi najpierw zrobic badania czy on jest prawidlowy a ze jako sa swieta to wyniki dopiero po swietach. No i nie wiem czy brac ten progesteron skoro nie wiem jak mam poziom ? Mialam do niego dzwonic w poniedzialek i mu powiedziec jaki mam poziom i wtedy zdecydowac czy bierzemy czy nie. :/ czy jesli bylby w normie a brala bym jednak te tabletki to czy nadmiar jest szkodliwy ?

Witam sie !
nie pisalam bo duzo zajec mam a malo czasu...a i tak nie ogarniam wszystkiego.. pewnie przez te ze w dzien musze sie przespac ale inaczej nie daje rady. ..w nocy malo spie ..

Aaga zrobilam sobie ciepla kapiel plus pryszicem lalam na zastoj i odrazu po nakarmilam Emilka i uff udalo sie z zastojem.. ale tak mnie pogryzl ze masakra ;( i bardzo boli sutek..ale damy rade.

Anulka wiem ze jakos mocnego masazu nie mozna ja masowalam w trakcie karmienia tylko i tak jakby z gory w dol delikatnie.

Anney o jacie to sie dzialo u was !!

Beata kapuste tez przykladalam :)
Masz racje dzieci nie powinny chorowac :(

Ewelinka bylam u lekarza i dala antybiotyk w razie jakbym sobie nie poradzila.. ale dalam rade z delikatnym masazem i prysznicem ;)

Lucalew ja zawsze w ciazach mam smieszne dziwne sny :)

Anney gratki dla bratowej !

Martuszka ja zobacze maluszka pierwszy raz w 12 tc !!! Tu gdzie mieszkam nie mozna isc prywatnie.. musialabym jechac daleko i kupe kasy to kosztuje... jakos przetrwam... zazdroszcze wam w pl ..tu uznaja ciaze od 12 tc..

Aaga tez byly male zgrzyty... i kilka dziewczyn odeszło.. ale ogólnie fajna grupa.
Bardzo nie fajnie ze na 2 grupach pisaly ...

Marand iby torbiel sie wchlonela ! Trzymam kciuki :)

Jinx gratuluje dobrych wynikow :) mowisz ze juz ciasnych spodnie nie dopinasz :)

Kwiatuszek witaj i ciesz sie ciaza ;)

Blerja na zgage zinne mleko, migdaly . A na krecku w glowie to staraj sie jesc regularnie i np jak wstajesz z lozka kanapy lub siadasz -kladziesz sue to powoli :)

Lucalew oby nastepne wyniki byly prawidlowe :)

Aaga moj pierwszy syn mial byc Macius a jest Alex.. drugi nie mial imienia kilka dni haha .. a trzecie to mial byc Marcel lub Emil i przed porodem postanowilismy Emil.

Ja dla dziewczynki chcialam Amelka ale jest juz Emil i tak nie pasuje ;) ale co ja pisze pewnie chłopiec bedzie.. i nie wiem moze Marcel , Olivier .. nie wiem .

Anma14 sliczne kartki :)

Magdus musisz myslec pozytywnie ! Dzidzius czuje jak sie martwisz.. no i jest cis takiego jak samospelniajaca sie przepowiednia..jedyne co mozesz to nastawic sie na najgorsze ale spodziewac sie najlepszego ! Mysl pozytywnie a bedzue dobrze ;)

Anney co za lot ;/ i w gnieciony samolot masakra ; ( dobrze zwle dotarlas szczesliwie.

Goosiak mi gp moeila ze w cuazy mizna dzwigac... ja jednak uwazam ze nie... i staram sue tego nie robic . Uwazaj na siebie.

Lucalew gratki pozytywnej wizyty.. :)

Aaga ja tez staram sie nie stresowac bo i tak nic nie zmienie musze czekac jeszcze jakies 7 tyg na usg ! Masakra :(

Jest tak ze kobiety czesto ronia np 2-3 dni po terminie @ysla ze to @ i nawet tego nie lacza.. a tu cis nie tak .. zle zagniezdzenie i po ptakach... ja raz tak mialsm ze zrobilam test byl poz ale slaby a 2 dni pozniej nic nie bylo... zryczalam sie jak glupia... to bylo przy starankach o Emilka po prawie 2 latach ;/

Foxy gratuluje i spokojnej ciazy zycze. Ale jaja z ta wizyt... szczescie ze to bejbik a nie nowotwor !

Ewelinka witaj rozgos sie ;)

Goosiek a mozesz zadzwonic i zapytac lekarza co masz robic ? To twoja pierwsza ciaza ? Plamisz ?

Dibra zmyjam luste zakupow robic i do sklepu jedziemy ..a potem czeka mnie dzien pracowity :)

Cześć dziewczyny, witam nowe mamusie :-)

Goosiak ja bym wziela, nie zaszkodzisz tym malenstwu ani sobie. Jesli masz watpliwosci to moze zadzwon i zapytaj lekarza.

Lucalew on gfyzl w trakcie zastoju bo z bolu mi sutki twardnialy i on nie mogl ich utrzymac... teraz nie gryzie ale samo ssanie boli.. na dniCh sie poprawi.
On z nakladki sie nie napije zreszta bo kn naeet butli nie wezmie.. taki cyckowy jest. Ledwo go smoczka nauczylam.

Gosiak ja tez biore progestron jeszcze zanim wyniki dostalam jak narazie jest ok ale teraz nast tydz bd dla nas decydujacy :( oby to nie koniec mojej radosci ale czuje sie dobrze wiec mam gleboka nadzieje ze sie uda tym razem i bd tulila moj skarb

Witam sie !
nie pisalam bo duzo zajec mam a malo czasu...a i tak nie ogarniam wszystkiego.. pewnie przez te ze w dzien musze sie przespac ale inaczej nie daje rady. ..w nocy malo spie ..

Aaga zrobilam sobie ciepla kapiel plus pryszicem lalam na zastoj i odrazu po nakarmilam Emilka i uff udalo sie z zastojem.. ale tak mnie pogryzl ze masakra ;( i bardzo boli sutek..ale damy rade.

Anulka wiem ze jakos mocnego masazu nie mozna ja masowalam w trakcie karmienia tylko i tak jakby z gory w dol delikatnie.

Anney o jacie to sie dzialo u was !!

Beata kapuste tez przykladalam :)
Masz racje dzieci nie powinny chorowac :(

Ewelinka bylam u lekarza i dala antybiotyk w razie jakbym sobie nie poradzila.. ale dalam rade z delikatnym masazem i prysznicem ;)

Lucalew ja zawsze w ciazach mam smieszne dziwne sny :)

Anney gratki dla bratowej !

Martuszka ja zobacze maluszka pierwszy raz w 12 tc !!! Tu gdzie mieszkam nie mozna isc prywatnie.. musialabym jechac daleko i kupe kasy to kosztuje... jakos przetrwam... zazdroszcze wam w pl ..tu uznaja ciaze od 12 tc..

Aaga tez byly male zgrzyty... i kilka dziewczyn odeszło.. ale ogólnie fajna grupa.
Bardzo nie fajnie ze na 2 grupach pisaly ...

Marand iby torbiel sie wchlonela ! Trzymam kciuki :)

Jinx gratuluje dobrych wynikow :) mowisz ze juz ciasnych spodnie nie dopinasz :)

Kwiatuszek witaj i ciesz sie ciaza ;)

Blerja na zgage zinne mleko, migdaly . A na krecku w glowie to staraj sie jesc regularnie i np jak wstajesz z lozka kanapy lub siadasz -kladziesz sue to powoli :)

Lucalew oby nastepne wyniki byly prawidlowe :)

Aaga moj pierwszy syn mial byc Macius a jest Alex.. drugi nie mial imienia kilka dni haha .. a trzecie to mial byc Marcel lub Emil i przed porodem postanowilismy Emil.

Ja dla dziewczynki chcialam Amelka ale jest juz Emil i tak nie pasuje ;) ale co ja pisze pewnie chłopiec bedzie.. i nie wiem moze Marcel , Olivier .. nie wiem .

Anma14 sliczne kartki :)

Magdus musisz myslec pozytywnie ! Dzidzius czuje jak sie martwisz.. no i jest cis takiego jak samospelniajaca sie przepowiednia..jedyne co mozesz to nastawic sie na najgorsze ale spodziewac sie najlepszego ! Mysl pozytywnie a bedzue dobrze ;)

Anney co za lot ;/ i w gnieciony samolot masakra ; ( dobrze zwle dotarlas szczesliwie.

Goosiak mi gp moeila ze w cuazy mizna dzwigac... ja jednak uwazam ze nie... i staram sue tego nie robic . Uwazaj na siebie.

Lucalew gratki pozytywnej wizyty.. :)

Aaga ja tez staram sie nie stresowac bo i tak nic nie zmienie musze czekac jeszcze jakies 7 tyg na usg ! Masakra :(

Jest tak ze kobiety czesto ronia np 2-3 dni po terminie @ysla ze to @ i nawet tego nie lacza.. a tu cis nie tak .. zle zagniezdzenie i po ptakach... ja raz tak mialsm ze zrobilam test byl poz ale slaby a 2 dni pozniej nic nie bylo... zryczalam sie jak glupia... to bylo przy starankach o Emilka po prawie 2 latach ;/

Foxy gratuluje i spokojnej ciazy zycze. Ale jaja z ta wizyt... szczescie ze to bejbik a nie nowotwor !

Ewelinka witaj rozgos sie ;)

Goosiek a mozesz zadzwonic i zapytac lekarza co masz robic ? To twoja pierwsza ciaza ? Plamisz ?

Dibra zmyjam luste zakupow robic i do sklepu jedziemy ..a potem czeka mnie dzien pracowity :)

Chyba jednak tak zrobie i zadzwonie w poniedzialek do doktorka i zapytam. To moja 2 ciąża. Pierwszą stracilam na samym poczatku w 4 tygodniu. A ten progesteron to zapobiegawczo bo nie wiadomo dlaczego sie nie udalo za pierwszym razem. Na szczescie nie plamie i jest wszystko wporzadku ! Odpukac w nie malowane :)

reklama
Goosiak dzwon dzwon :-) progesteron pomaga zagniezdzic sie zarodkowi i utrzymac ciaze. Plamienia nie musza wystepowac przy poronieniu a czasem sa objawem zagniezdzania sie zarodka. Ja mialam obumarcie ciazy i nie plamilam, nie wiedzialam nawet ze cos sie dzieje. Najwazniejsze ze sie dobrze czujesz i zadzwon do lekarza to Cie mam nadzieje uspokoi :-)

Do góry