reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Akuku ja nie rodzilam a mam rostepy jakbym conajmniej 10 dzieci juz miala. Kiedys bylo mi przykro jak jakis lekarz pytal ile ma Pani dzieci? Teraz sie tym nie przejmuje i mam to w d... Skory nie wymienie. Moj m kocha mnie z moimi rostepami a ja siebie juz dawno zaakceptowalam z nimi i ciesze sie ze i jemu one nie przeszkadzają.

Tak Was czytam dziewczyny i podziwiam za dobre serce bo chodz sie nie znamy osobiscie to mam wrazenie ze Ciebie Anney czy Akuku czy Beate i inne dziewczyny znala cale zycie tyle żeście przeszly ale wasz upur, walka dodaja mi sil, dzieki laski :-)

No i siku... dziewczyny ja niedlugo rodze :) nie wierze zeby 2 cm dziecko tak mi pecherz uciskalo ! Ludzie!

Lucalew milo mi ;)

O matko jakie tu nocne imprezki.
Wy nie spicie w nocy a ja nad ranem. I wczoraj i dzis obudziłam sie przed 5 i nie mogę zasnąć ale może odeśpię w dzień. Igor do przedszkola a ja tylko musze posprzątać i leniwe zrobić

Jak czytam co sie na wyspach dzieje to nóż w kieszeni sie otwiera. A zawsze jak oglądałam na BBC porodowke to myślałam ze to my jestesmy sto lat za murzynami a tam jest prawdziwa opieka i tzw idea rodzic po ludzku. Naprawde nie wiem co powiedziec.

Ja miałam w sumie super poród i tego następnego boje sie strasznie. Mój Igi urodził sie równo miesiąc przed terminem. Jak wsiadalam do samochodu to mi wody odeszly. Nie byłam na to kompletnie przygotowana bo 3 dni wczesniej bylam u lekarza i nic nie przepowiadalo takiego obrotu sprawy. Mieszkam w gdańsku i u nas są trzy szpitale a ja w całym tym szoku wybrałam ten najblizej mnie który najmniej nadaje sie dla wczesniakow.
Polozna ktora mnie przyjmowala spanikowana ale trafiłam na dobrego lekarza. W tej calej panice dali mi najpierw leki na wstrzymanie porodu i sterydy dla małego żeby mnie ze 3 dni na patologi potrzymać ale to nic nie dalo i i tak rozwarcie postepowalo. Potem dali oksytocyne żeby jednak przyspieszyc no i dalej to nawet nie za dobrze pamiętam co sie dzialo. Wiem ze miałam bardzo szybko pelne rozwarcie i cale dwa parte które nic nie daly bo nawet nie wiem czy parlam. Lekarz podjął decyzje ze to wcześniak i nie chce ryzykować wiec tniemy. No i jak na porodówce bylam o 17 to po 23 urodził sie zdrowy Igi z waga prawie 2800. Jednak cechy wczesniactwa byly i do dzis dają o sobie znać.
Tego porodu boje sie strasznie. Bo wiem ze będzie szybszy bardziej bolesny i może naturalny a nie wiem czy bym chciała. Po tamtej cesarce czułam sie super i szybko doszlam do siebie.

Akuku ja mam tak samo z brzucha i wstawaniem na siku . W 8 miesiącu będę miała pewnie brzuch jak zczworaczkami.

Dzień dobry. Tak jak podejrzewalam dali mi skierowanie na konsultacje ginekologiczna. Po badaniu lekarz zadecydował że muszę zostać w szpitalu, także po 23 rozgoscilam się w sali. Dzisiaj pobrali krew i mocz do badania. Ciśnienie mam wysokie także to też dobrze nie wróży. Dobrze że na usg z fasolka było wszystko Oki.

Widze ze nocne rozmowy polek w toku :-) jak ja bym tyle w nocy siedziala to rano bez zycia bym byla.
Ale mialyscie przycia dzieczyny! Ale za to teraz silne babki jestescie.

Fioleczka oby to nic powaznego i szybko cie wypuscili do domu. Super ze z fasolka wszystko dobrze.

Ja wlasnie siedze w barze i koncze jesc sniadanie. Wybralam sie do miasta na zakupy. Bo w sobote pelo ludzi bylo w sklepach i nic niekupilam. Moze dzisiaj bede miala szczescie.

Cześć dziewuszki miałam coś pisać ale już nie pamiętam co po przeczytaniu historii ANNEY:-( no siedzę i ryczę, tyle złego cię spotkało, tak mi jakoś się smutno zrobiło, jak to człowiek niekiedy nie docenia tego co ma i nie potrafi się z tego cieszyć..Dziękuję ci za takie zwierzenia bo dzięki nim ja potrafię stać się lepszym człowiekiem. Mam nadzieję że teraz los ci wynagrodzi te wszystkie krzywdy bo zasługujesz na to jak nikt inny!! Jesteś silną kobietą i dasz radę. Mąż arab?? Jezu.. :-( Czytałam ostatnio książkę "żona araba" jak słyszę że miałaś męża z tego kraju to same obrazy mi się nasuwają do głowy..

Fiołeczka89 trzymaj się dziewczyno i pisz nam co tam u Was bo na pewno będziemy z Wami myślami!

Kochane puki co leżę i kwitne. Od 6 rano nie ma jeszcze wyników, nikomu się nie spieszy a wszystko od tych wyników zależy bo ordynator nie wie czy jest konieczne podawanie antybiotyku.

reklama
hej dzziewcynki, co za noc.
najpierw nie moglam zasnac oczywiscie, do 2.45 jeszcze sprawdzalam zegarek.
o 5.30 przyszedl jozio z bolem glowy znow, herbatke chcial, wymiotowac, choc to w koncu sie nei stalo, ale ja juz nie zasnelam.
nie poszli do szkoly, wiec lezalam w wurku do 10.30 ale oko zmrozylam na 5min, koniec, 5 min i tak wkolko :angry:
jetsem paaaaadnieeeeeetaaaaaa
i chce mi sie bulki z maslem i serem zoltym!

fiolka, dawaj znac jak beda wyniki.

beatka, nie smutac mi sie tu, to juz historia, prawie dokonczona. <3

akuku, jak tort idzie? marcello mi sie marzy hahaha
za 10dni do polski lece.

Do góry