reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Heja BB'tki.

Wy to chyba moją nocną zmianę przejęłyście:))

Anney no życia usłanego różami nie miałaś ale nie ma co wspominać. Było minęło liczy się to co tu i teraz.

Akuku - grubnij poki możesz potem bierzemy sie za siebie i zapomnisz co to brzuszna kołderka :p

Fiołeczka89 - najważniejszy miminek, jak on OK = ty OK.

Cinamona - a na co polujesz?

.
Powiem Wam, że nie pamiętam kiedy miałam wolne i nie musiałam sie spieszyć z niczym. Zawsze jak biore urlop to do polski jedziemy.
Akuku a w związku kiedyś z Twoimi żalami dotyczącymi mamy ne jesteś sama. U mnie jak się dowiedzieli że jestem w ciąży z joschka to reakcja jakbym kogoś zabiła normalnie...dodam, że z A jesteśmy razem 10 lat. 8lat mieszkamy razem a o joschke się starałam 2 lata. Sie przyzwyczaili,że to ja dzwonie, ja przyjeżdżam...Do mnie nie ma kto (mój ojciec do biedaków nie należy) Nie wiem im sie wydaje, że za darmo dostałam...Jak do UK wyjeżdzałam to prócz walizki nie miałam nic. Na wszystko sama cieżko zapracowałam. A dużo by też opowiadać. Dlatego jako oni mnie tak ja im i już. Ograniczyłam telefony (wytłumaczyłam, że telefon działa w dwie strony). Jeżdzę max 2 razy do roku w tym raz na 3 tyg wakacje na mazury a nie do domu rodzinnego.

Posta edytuje juz 3 raz a pisze go od godziny. W międzyczasie położne przyszły. Pogadały, papiery wypełniły, krew pobrały i teraz tylko czekać na list.

Dobra. Spadam do sklepu bo nie mam żadnych środków czystości. I prrzede wszystkim TRUSKAWEK dla joschki na obiad.

Do zobaczenia później kochane!!!

reklama
Czekam przez zlobkiem. Zaraz mala odbieram.
Ale byl shopping :-) kupilam kurtke, jupii. Ostatnia w zarze byla i do tego moj rozmiar :-))) Oprocz tego kupilam 3 grube swetry i sukienke. No i mojej pszczole kupilam kurtke, taka do zlobka i na plac zabaw 12 eur :-) moze brudzic ile wlezie :-) dostalam tez pizamke dla niej, ktora juz wczesniej mi sie podobala i koszule. Tak wiec lowy udane :-)
Na malutkie rozmiary nawet nie patrzylam bo jeszcze cos by mnie skusilo. A zreszta to wyprzedaze zimowe a bak/pszczola bedzie letni...

Wy to macie ze swoimi bliskimi przeboje. Ja sobie tego nie wyobrażam dla mnie rodzina jest najważniejsza i wiem że ja dla nich także. Mnie to znowu mama denerwuje w drugą stronę bo jest zbyt nadopiekuncza. Wszystkim się martwi i o mnie i o wnuczke ale widzę że z dwojga złego to chyba lepiej w tę stronę. Nie wyobrażam sobie zabiegania o uwagę własnej mamy to powinno byc takie naturalne. Aż przykro się czyta wasze historie.. ale teraz najważniejsze są nasze małe rodzinki. Nasi mężowie i dzieci to nasz cały świat. Choć ja swojego mam nieraz zamordowac z zimną krwią;-)

Cinamona no to zaszalalas :-) Gratuluje udanych lowow :-)
Fioleczko, najwazniejsze, ze bejbolek ma sie swietnie ;-)
Buahahaha Beatko to tak, jak ja. Dzis myslalam, ze go przez telefon zabije:-) No ale taki ich urok :-)
Tez nie mialam zycia uslanego rozami... Zylam w patologicznej rodzinie, tak samo z reszta jak i moj D. Ale najwazniejsze to byc na swoim i martwic sie tylko o siebie, swoja polowke i malenstwo ktore ma przyjsc na swiat ;-) Wszyscy inni moga nas pocalowac gdzies :-)

Melduje- wyniki sama sobie sprawdziłam przez internet bo tu oczywiście nikt się nie kąpiel. Morfologia ok ale w moczu mam bardzo liczne bakterie. Pewnie potrzebny antybiotyk ale kiedy go dostane... ja juz chce do domku, teskno mi za synkiem...

Cinamona zazdroszcze mi zawsze zakupy poprawiaja humor. A od wczoraj mam taki zrypany przez mojego że teraz to byle błachostka mnie denerwuje.
Magdus wspolczuje przejść. Mówi się że każde złe doświadczenie uszlachetnia człowieka, ale ja bym nie chciała takich doświadczeń. .
Fioleczka to prawda tesknota najgorsza:-(
Któraś tu mówiła o truskawkach ja ostatnio mialam taką ochotę że moj pojechał do tesco i mi kupił import Egipt;-) ale smak do truskawek nie podobny. Ja uwielbiam moje z ogródka takie słodkie i jeszcze ciepłe od sloneczka mmm:-)

Fioleczko, bedzie dobrze ! Nie przejmuj sie tymi bakteriami, w ciazy co i rusz bedziemy lapac infekcje itp ;-) Najwazniejsze, ze jestes w szpitalu, masz pomoc na miejscu ;-)
Beatko, dzieki takim przezyciom czlowiek bardziej docenia swoje zycie i tych, ktorzy nas wspieraja ;-)
Akuku, u mnie jutro pieczarkowa ..... !!! :-)
A dzis chyba wlaczam mega lenia i bede ogladac jakies seriale :-)

Anney biszkopt przelozony masa truskawkowa gotowy do dekoracji chlodzie sie..ale dekoracja trwa najdluzej.. ehh

Pupui dzis ponad pol kg mbiej wiec heat szasna ze zmieszcze sie w drzwiach ;)

Cinamona gratuluje shopingu.

Fioleczja to idz do ordynatora moze ?

Magdus oj ha tez bym sie najvhetniej polozyla..a tu nie ma ze boli..

Odbieram dzieci ..na chwile do sklepu i do domu rosol jesc ;) mniam .

Do zobisku ;) hihi

Moze pozniej sie odezwe. Mam nadzieje ze do polnocy skoncze bo potrzebuje snu.. maly bydzil sie pierdylion razy.

Hej dziewczyny. Od rana rzygam. Az mi sie plakac chce bo jestem glodna a wszystko zwracam.

Co do USG to w pierwszej ciazy mialam dopiero w 20tygodniu ale wczesniej mialam tez bo zglaszalam krwawienia i to bylo w 9 tygodniu a tak to bym sobie pewnie czekala. Pytalam kolezanki czy polowkowe tez moze bedzie ale mi jeszcze nie odpisala. Jak nie to ide prywatnie albo w Polsce zrobie. Ja tutaj jestem zadowolona z opieki polozniczej a moim GP jest fantastyczna polka ale irlandczycy to sa fatalni. Tutaj byla ostatnio afera ze kobieta ronila dziecko i nie chcieli jej pomoc bo dla nich to byla aborcja a ze to katolicki kraj to czekali... A kobieta miala w sobie juz martwe dziecko, nabawila sie sepsy i zmarla... Teraz mocno uwazaja na to co.robia...

reklama
Do góry