reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Szymek okropnie wędruje w łóżeczku. Od kilku dni jak wstaję go nakarmić to głowę ma w nogach a nogi w głowie ;-) o 180st się obraca. Teraz bawi się na macie a raczej mata przegrywa z ulubionymi piąstkami.

Załączniki

• 1445334933780.jpg
    1445334933780.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 59
oj Zuzzi ja tez purpurowa po godzinie cwiczen

ale tym sposobem ze zaczełam wczesniej, to cwiczenia ma za soba, bąbelek spi na balkonie, mieszkanie ogarniete, pranie wstawione, a ja mam czas dla siebie, zostało tylko obrac ziemniaki do obiadu i to czego nie lubie najbadziej czyli prasowanie
ale teraz relaksik

lilija ja cwicze sama, na poczatek orbitek a pozniej nogi pupa i brzuch, chodzilam kiedys przez 7 lat regularnie na aerobik wiec znam duzo cwiczen, a co do piastek to normalne, tylko u nas od tego sie zaczeło a teraz ssa kciuka mistrzowsko, jak lezy w łożeczku a ja w salonie (dzieli nas dłuuugi korytarz) to taki mlask idzie ze ojej

panikara - to niezle wygibasy robi Szymek, u nas tez ale tylko o 90st, zawsze jak przyjde to on w poprzek, a jak maż?

Czytam Was codziennie, tylko odp. jakoś nie mam kiedy...

Zazdroszczę ustalonych planów dnia! Nam słabo idzie, trochę przez to, że M. pracuje na zmiany i wszystko nam się co tydzień przestawia trochę.

Chore maluszki tulę i dużo sił życzę rodzicom!!!!

Widzę, że prawie wszystkie zabrałyście się za ćwiczenia, podziwiam, ja leń jestem straszny.

Co do chłopów to też mam tendencję do patrzenia mojemu na ręce jak się zajmuje małą, ale staram się z tym walczyć i nie komentować. Najbardziej nie lubię jak teściowa ją bierze :/ A jeśli chodzi o ogarnianie domu itp. to się zastanawiam jak by chałupa wyglądała gdybym na tydzień odpuściła...ale wtedy to mnie i tak bardziej by syf wkurzał pewnie ehhh

Moja kruszynka waży 5280 :) p.dr pochwaliła, że zrezygnowałam z dokarmiania mm :) Walczymy z ciemieniuchą. Krostki na buźce to od śliny. Za tydz. szczepienie, już mnie boli serducho. Powiem Wam, że jak czytam co już Wasze malce robią i patrzę jak ładnie trzymają główki na fotkach to się martwię o moją glizdę, a najgorsze, że wiem, że to moja wina, bo mało j a na brzuchu trzymam.

Dziewczyny jakie macie chusty? Jak wiążecie?

Ruda moj Hugo tez len i slabo glowe podnosi jak lezy na brzuchu a ma juz prawie 3 miesiace. I to tez pewnie moja wina bo malo go kladlam ze wzgledu na ten jego refluks. Jednak teraz staram sie czesciej go tak klasc.
Jednak w pionie ladnie glowke trzyma wiec mysle ze lezac na brzuchu tez niedlugo zacznie lepiej nad tym panowac.

Co do rutyny to u nas jakas jest. Staram sie szczegolnie wieczorami zeby codziennie bylo podobnie godzinowo.
Jednak mlody spi kiedy chce i niestety dluga poludniowa drzemka raz jest raz nie ma i czesciej jej nie ma...

Panikara mój też tak wędruje choć nie aż o 180'[emoji6] Martwię się że przwali w szczebelki.
Ruda, nie wiem jak inne dziewczyny, ale u mnie ćwiczenia to konieczność. W ciąży przytyłam 18 kg, a straciłam tylko 7!!! Karmienie piersią niestety nie wystarczyło żeby waga spadła [emoji17] Ja też zapominam kłaść Aleksa na brzuchu. Ja mam chustę Little Frog i na razie wiąże kangurka. Pasuje mi też kieszonka, ale w niej supeł jest z tyłu i niewygodnie się siedzi.

Cina nasze bąble tego samego dnia urodzone, więc postępy Hugo śledzę bardzo uważnie. Trochę mnie pocieszyłaś :)

A wieczory mamy w miarę opanowane, zazwyczaj najpóźniej o 20 nie mam już dziecka. Czasami zaśnie na drzemkę ok 18 i wtedy mam kłopot czy budzić czy nie i wszystko nam się przestawia. Ale niestety w ciągu dnia słabo z rutyną, a dłuższe drzemki tylko na rękach, tak to 30 min max...

reklama
Cinamona, najważniejsze,że zdrowy :). Mój też na brzuszku słabo główkę trzyma , nie znosi leżeć na brzuchu! Zamawiam matę edukacyjną, mam nadzieje,że na niej chętnie będzie leżał.

Maranda hymmmm ja jak Ruda leniuch jestem straszny, myślę codziennie o mel B, ale na myśleniu się konczy. Dziś jednak zrobie co w mojej m,ocy aby pokręcić hula hopem i na nim mam zamiar sie skupić.

Do góry