reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku, Dziewczyny była u mnie ta położna laktacyjna i nie żałuję ani złotówki babka rewelacja i Akuku się nie zastanawiaj i koniecznie zostań doradca laktacyjna i olej to Tesco. Wiele rzeczy mówiła to co pisałaś tu czy na whatsappie. Sprawdziła jego badania, zwazyla go przed karmieniem i po karmieniu i wyszło że ładnie ssie mimo nakładek aż była w szoku że tak ładnie bo 150ml tak od niechcenia. Sprawdziła jego podniebienie i moje piersi. Doradzila żeby rozkręcic bardziej laktacje żeby raz na jakiś czas np raz dziennie odciagac pokarm w systemie 5-3-1 i pić jedna szklankę herbatki laktacyjnej ale różnej żeby organizm się nie przyzwyczaił do jednej i żeby pić też ********** raz dziennie. Ona podejrzewa że może tak przybierać przez ten refluks i niski poziom żelaza więc poradziła żebym w czwartek jak będę u pediatry wzięła skierowanie na posiew moczu i to żelazo i crp żeby jeszcze raz zrobić a jeśli wyniki będą ok to dalej będziemy szukać ale mam karmić dalej piersią zwłaszcza teraz w okresie jesienno zimowym i mówiła że jak raz na jakiś czas też mu dam mm to tragedii nie będzie ale nie ma takiej potrzeby :-) A i na pobranie krwi i siuskow ta położna przyjdzie do nas do domu w piątek bo pracuje w tej samej przychodni co należymy także rewelacja. Jestem bardzo zadowolona :-) A i mały przybrał 100 g przez 5 dni także te min 20 g dziennie.

reklama
Zuzzi,
Na tluste plamy polej płynem do mycia naczyń i normalnie do pralki.
Mozna tez soda oczyszczona, ale zależy jaki kolor.

Ja dziś zrobiłam pierwsze pranie w tym domowym płynie do prania. Nie widze różnicy z kupnem płynem :-) musze jeszcze przetestować na silniejszych plamach. Poki co super!

Lucere, ja jakieś pasje mam z młodości ale dawno nie aktywowane :-)

Lunera jasno szary kolor.
W lidlu niedługo kombinezony [emoji4]
ImageUploadedByForum BabyBoom1444754518.229748.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1444754518.229748.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1444754518.229748.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 48
Akuku zapomniałam że podniebienie ma gotyckie dlatego trudniej jest mu chwycić te moje płaskie sutki. A sprawdzała też po oczach czy może mieć niski poziom żelaza. Odsłoniła/odwinela na dole oczka że ta kreska jest jasna a jak żelazo w normie to jest czerwone.

Zuzzi, to było tak:
Aby usunąć tłuste plamy z prania możesz albo po prostu dodać sodę do prania, albo najpierw nałożyć na plamę pastę z sody i odstawić na jakiś czas, a potem wyprać.
Możesz zrobić próbę najpierw w niewidocznym miejscu.

reklama
Do góry