reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Pozdrawiamy ze szpitalnego łóżka! Infekcja pod kontrolą, wszystkie wyniki w normie, mocz czyściutki (był ropomocz). Małemu dupka odżyła, szkoda tylko że trochę ten szpital go rozregulował, noce są pełne czuwania i marudzenia co godzinkę a rano śpi jak zabity ech
I przybiera jak szalony! W 6 dni przybyło mu 0,5 kg!!! Przyjechaliśmy tu z wagą 4950g a teraz mamy 5470g! Masakra!

Jutro o 7.30 startujemy do Chorzowa! :)

Załączniki

• 1444673434618.jpg
    1444673434618.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 1444673442707.jpg
    1444673442707.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 48
Sorry że kolejny post pod ale z tel piszę i nie ogarniam heh.
Każda matka jest najkochansza dla dziecka, wyjątkowe wyjątki nie kochają matki. Kiedyś byłam wolontariuszem w młodzieżowym ośrodku wychowawczym i mimo że wielu z znajdujących się tam chłopaków było z rodzin patologicznych to wyjazd do domu na weekend to była dla niech nagroda na miarę Oscara dla aktora. Gdy podpadli i mieli odebrany wyjazd to płakali jak mali chłopcy. A by się mogło wydawać że matka meliniara wciąż na gazie , nie ma niczego do zaoferowania, dla nich to była najważniejsza kobieta której honor trzeba bronić.

Dziewczyny a prześle mi któraś na priv tytuły książek o wychowaniu godnych polecenia? Fajnie napisane poproszę :-).

Ja tez poproszę ☺

Ancikowa super wieści i super zdjęcia ☺

U nas dziś walka przy cycu, piski i szarpanie. Co chwilę chce jeść. Starszy tez marudzil. W końcu M wrócił a ja w ten deszcz poszłam biegać, by odpocząć ☺

Anciikowa wspaniałe wieści![emoji4]
Dziś pierwszy raz od chyba tygodnia udało mi się uśpić Aleksa na 2 h drzemkę około południową. Niestety nadal budzi się w nocy co 2 h nawet jak go któregoś razu nakarmiłam 75 ml mojego mleka odciągniętego plus pierś. Liczę na to, że tak jak kiedyś spał po 3-4 h i nagle mu się odmieniło tak może mu się znowu odmieni [emoji6]

Jestem załamana i liczę na to, ze mi coś doradzacie.

Mały tak pięknie mi spał... Budził sie tylko raz około 4... Ale od 3 dni coś mu sie stało i wcale nie chce spac... W nocy budzi sie co chwile i w dzień ma tak strasznie niespokojny sen. Ja tam mogę go nosić cały dzień. Po prostu martwi mnie to co mogło wpłynąć na ta jego zmianę zachowania?? Jak myślicie. Dwa dni z rzędu zjadłam do obiadu surówkę z czerwonej kapusty i myślałam, ze to moze od tego... No kurczę ale to było wczoraj ostatni raz a dzisiaj tez był markotny... ;-( kupa brzydka.. Pierwszy raz odkąd sie urodził ma zielona kupę.
Ale sobie narobiłam. Biedny brzuszek;-((

Aha i jeszcze jedno.. Maja wasze dzieci jakieś znamiona? Ja zauważyłam ze moj mały ma znamię (przebarwiona skore) na nóżce... Wczesniej tego nie było. ImageUploadedByForum BabyBoom1444677426.787652.jpg ja polecam ta książkę. Mogę wam zrobic zdjęcia fragmentów jak chcecie...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1444677426.787652.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1444677426.787652.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Ancikowa cudownie!
Zuzzi napewno znów wróci do dłuższego spania. Widocznie taki ma czas teraz.
Ja dziś jestwm zafascynowana bo Szymek wydaje nowe dźwięki :-) piszczy, próbuje wołać i tak zabawnie mieli języczkiem i chce naśladować jak sie do niego mówi ;-) u nas ze spaniem trochę odwrotnie tzn śpi dość długo w dzień. Ma dwie takie drzemki że śpi od karmienia do karmienia, zazyczaj od 11 do 17. Potem nie śpi do 22. Nocka w porządku. Pierwsze spanie ok 4-5h potem po 3 się budzi.
Aaaa i zaczynają się u nas miłosne perypetie;-) Marta dziś wróciła z przedszkola z informacją że dwóch kolegów chce się z nią ożenić i ona nie wie kogo wybrać bo lubi obu :p

Do góry