reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Już sama niewiem czy to skok czy nie.
Dobrze jest uśmiecha się a za chwilę płacz.
Nawet niewiem którym skokiem się kierować tym normalnym czy te 6 tygodni wcześniej ;(
Czy po karmieniu wieczornym zostawiać ją aż skończy płakać sama czy w jakiś inny sposób jeszcze próbować jej się uspokoić.

Sann u nas też tak jest z tym wieczornym spaniem i karmieniem. No ja staram się jednak go wyciszyć bo on potrafi się bardzo rozplakac aż się zanosi więc stosuje różne sposoby od noszenia, bujania, smoczka, cycka po zawijanie.

reklama
U mnie czasem nerwy puszczają i strasznie krzyczę na mała... Ale staram sie codziennie byc lepsza. Po całym dniu staram sie sobie wszystko przemyśleć i buc lepsza. Nie jestem ideałem. Nigdy nie będę. Staram sie nie patrzeć w tył tylko byc lepsza.

Dziewczyny pisaliście ze wasze dzieci puszczają cyca i sie denerwują, moj tez tak ma. Pytałam o to moja hv i powiedziała ze to moze byc spowodowane ruchami jelit które nie pozwalała sie dziecku skupić na piciu lub chęcią odbicia. Gdy mały zaczyna puszczać cyca to biorę go do odbicia i to pomaga.

Dzisiaj zasnęłam na kanapie... Nigdy tak zmęczona nie byłam.

Amor coś w tym jest bo parę razy tak zrobiłam i małemu albo się odbiło albo puszczal baczki.

Amor a który ma tydzień? Może to skok rozwojowy? Jest ok 7-9 tydzień. Mój akurat ma i dosłownie 24H chce być przy mnie. Co do zielonej kupy to od kapusty czerwonej. Taka samą będzie miał od np. buraczków i szpinaku.

Panikara mój też nowe dźwięki :-). A spróbuj miny do niego robić to zobaczysz jak stara się Cię naśladować/przedzezniać :-)

Witam w dobrym humorze :)

Dziecko po raz pierwszy od dawna spało dłużej niż 3h, ostatnia pobudka była o 5 i udało się zasnąć jeszcze do teraz. Nie obudziła mnie płaczem, tylko sama otworzyłam oczy i co zastałam wrzuciłam na odpowiedni wątek :)

Amor, skok jak nic!

Lilija, serio nasze jedzenie barwi kupę dziecka? To tłumaczy czemu młoda dość często ma zielone kupy:p

Lucalew, też muszę nagrać dźwięki, strasznie to śmieszne jak tak sobie gadamy.

Nie odzywałam się, tylko czytałam wasze rozmowy o wychowaniu. To forum to skarbnica wiedzy!

Kończę, bo już dziecko się niecierpliwi :p

Hej Matki Polki!

wczoraj bardzo kiepski dzień, bez spania i odkładania... Był tak zmęczony, że nie mógł zasnąć na noc i usypianie było ciężkie bardzo...ale udało się. W nocy 3 karmienia- już dawno tak nie było.
nas też piąstki w buzi, a smoka nie chce. Dużo się śmieje i gada... Widać, że sie stara żeby to 'aguuuuu" było wyraźne :p skupia się i kilkukrotnie układa usta żeby było idealnie.

Oby dziś był lepszy dzień,

Amor - moim zdaniem to skok!
Panikara - przedszkolne miłości są przeurocze! :)
Luca - kciuki za owocne spotkanie z laktacyjną panią
Akuku - ja też chce w kuli na wodzie pochodzić!!!!
Lilija - i jak Twoje ramiona i plecy wytrzymują te słodkie 6,500?? :p
Ancikowa - bezpiecznej podrózy!daj znać jak dotrzecie
Zuzzi - kciuki za spanie Aleksa!
Kasietta - super, że dobry humor od rana :)
Cina - jaku Teściów?

reklama
Do góry