reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

anney no ba, chcialoby sie rzec "znasz mnie", menda zwykla ze mnie i o swoje racje potrafie walczyc :)
my tez mamy na glowie babcie Dawida i jak widzi malego bez czapki albo bucikow to wariuje :D abi razu Filipowi nie ubralam czapeczki po kapieli bo w sumie o tym nie pomyslalam. on po kapieli lezy na lozku albo w lpzeczku i nie jest nawet przykryty.
jak sobie pomysle ze kiedys dzieci trzymane byly w becikach... ;)

reklama
Akuku o jak fajnie, brawo dla Alexa za pomoc i chęci :-*

Lunera może w tej pozycji mu się poprostu dobrze robi ta kupę bo nie myślę żebyś coś uciskala.

Anciikowa zdrówka dla Leona. Mam nadzieję że mu lepiej?

Lunera ja też przekręcam Michasia w łóżku bo go karmie na leżąco i tylko ja skacze z jednej strony łóżka na drugą i wystawiam cycka hehehe Aaa dzisiaj dałam mu postać i go nie budziłam czy karmilam na śpiocha jak zasnal o 23:30 to spał do 6:30 także szok. Michas w sumie rano razem ze mną jeszcze spi i wstajemy ok 11 ale czasem i 13. No chyba że musimy rano gdzieś jechać to wstajemy szybciej. Mi to pasuje chociaż przez to jem nieregularne ale bynajmniej trochę jeszcze pośpie bo nie chodzę szybciej spać niż 23:30.

Cina super w końcu coraz lepiej i oby tak dalej :-)

Lunera rzeczywiście dzisiaj zima ja w bluzie wyszlam i zmarzlam strasznie a Michasia ubrałam niby warstwę więcej niż siebie plus kocyk i chyba nie zmarzl bo miał ciepły kark tylko rączki strasznie zimne i nie wiem czy dlatego że dzieci tak mają czy zimno mu było?!

Cinamona a może z 30 później niech chodzi spać chociaż ta 21 to późno. Ja np jak miałam chrzesniaka u siebie na wakacjach to jak budził się rano to zawsze mu mówiłam że pospimy jeszcze trochę i tak udawało mi się przeciągnąć spanie do 9. A miał wtedy niecałe 4 latka.

Bylibyśmy dzisiaj u gina i wszystko ok. Michaś zrobił furorę i panie w rejestracji się nim zachwycały i jedna go wozila wozkiem i Pani doktor też nim zauroczona. Jutro idziemy do pediatry na ważenie i zobaczymy co ciekawego lekarka powie o tym refluksie.

Zuza moze ten trądzik? Nie znam się za dobrze bo moje dzieci nie miały. Lilija ja tak jak Ty do spania śpiochy po domu bodziak i półśpiochy lub spodnie i skarpetki. Też mi nie przyszła do głowy czapeczka po kąpieli. Z wanny wyciągam zawijam w rącznik z kapturem i wycieram i wsio. Nawet na golasa sobie trochę poleży bo lubi, choć istnieje ryzyko oberwania sikiem ;-) ja się jedynie pozalę z tych libidowych spraw że u nas to ostatnio m ma z tym problem. Aż mi przykro bo wiadomo że po porodzie ta akceptacja jest bardziej potrzebna. Dla mnie to nowa sprawa bo u niego nigdy nie było problemu. W połogu nalegał a po pierwszym razie dwa tyg temu cisza :-/

U nas w domu jest ciepło, 23st. W zimie to nawet kaloryferów nie włączam, bo dalej ciepło, sąsiedzi sie grzeją :-)
Ja do spania ubieram tak samo jak w dzien, po kąpieli jak ubiore to juz rano go nie przebieram. Chyba, ze sie zasiusia przez noc.
Nosi body i polspiochy albo body i pajac. A do snu przykrywam cienkim kocykiem.

Pytanie o pieluchy - jaka różnica miedzy pampersem zwykłym a premium (rozmiar 3 chce kupić)? Premium zawsze były cieńsze, a jak z szerokością i chlonnoscia, wiecie?

Na noc ubieramy cieniutki pajacyk lub same body bo Milenka spi z nami w lozku, miedzy nami to jej cieplo ;) a w dzień body i pól śpiochy albo cieplejszy pajacyk.

reklama
Akuku no to super ze bioderka zdrowe :-)

Lunera to ja Michasia podobnie dziś ubrałam tzn bodziak akurat z krótkim rękawem ale do tego cienka bluzkę z długim rękawem, spodnie bawełniane i skarpetki a do tego kombinezon taki cienszy bluzowaty z cienkim polarkiem w środku do tego cienka czapeczka i kaptur i koc oraz okrycie na wózek. Muszę tylko kupić jeszcze jeden czy dwa takie kombinezony bo ma tylko ten jeden tygryska też z H&m i też jakaś chustke na szyję bo nie ma. Buzke smarowalam na samym początku ale dzisiaj też o tym myślałam żeby znowu zacząć. Ja mam krem Nivea dla dzieci na każdą pogodę.
My nadal nosimy najmniejsze rzeczy i większość i tak na nim wisi lub mu spada :-(

Ruda o rany. Powiedz mamie ze będziesz dawać jak przyjdzie na to pora i po co te komentarze. Moja mama jak czasem coś tam próbuje coś doradzać a mi to nie pasuje to mówię wprost że ja tak nie robię i nie zamierzam i to moja sprawa albo daje jej argumenty że wcale to co proponuje nie jest dobre i że teraz jest inaczej.
Ruda nie daj się!!!

Chilling u nas też ta pozycja na ramieniu najlepsza na ból brzuszka.

Do góry