reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Fioleczka to lez i się oszczedzaj kiedy masz jakąś wizyte?
Jej wy to ciezko macie za granicą z tymi ginekologami

A mnie dziś dół pleców bolał tak jak przed okresem i martwie się :-(

Od wczoraj przez te wichury netu nie miałam ;/ dobrze, że już się pojawił w końcu.

Blerka kuruj się.

Lilijka ja mam wstręt do kawy ale chyba 2 dziennie można pić.

Gnidka witaj!

Akuku to tylko sen! A odnośnie Twojej rodziny, może pogadaj szczerze z mamą, że nie oczekujesz cudów, ale zainteresowania i minimum pamiętania o Twoich dzieciach…
A tort – brak słów.
Reszta też :)

Fiołeczka trzymaj się

Akuku, czyli w pracy już wiedzą… jak przyjęli?

Ja dziś po wizycie – dzidzia ma 14 mm, 7 tygodni i 6 dni, termin 25-08, serduszko pięknie biło J maluch umiejscowiony w samym kącie pęcherzyka ciążowego, no i siusiu nie zdążyłam zrobić i pęcherz miałam pełny, no i znowu szukanie ze 3 minuty serduszka… stresu co nie miara, ale najważniejsze BIŁO, WIDZIAŁAM, płakałam…

W czwartek w nocy na 4 dni jadę z m do zakopanego, jedzie z nami przyjaciółka z mężem. Zostawiam swojego synka na te 4 długie dni z rodzicami na zmianę z teściami… jak to przeżyję- nie wiem.

Od dziś jestem oficjalnie na l4 ciążowym – dzwoniłam do pracy, kierowniczka się śmiała, że na macierzyńskim zaszłam, ale spoko przyjęła…

mdłości nie mam już prawie wcale

Beatko planowaną wizytę mam na 02.02 ale jak będę się gorzej czuła to pójdę prywatnie jutro albo w środę. Wszędzie piszą że furagine można brać po 12tyg. Nie wiem co mam robić. Co radzicie?

Cześć BabyBoomeczki!!!!!!!
Akuku ale masz talent!!! Nie mogłam się wczoraj napatrzeć na te Twoje torty!

Fiołeczka to leż i odpoczywaj ile się da! Ja przez ponad dwa tyg ciąży plamiłam i póki co wszystko wygląda ok. A jeśli się stresujesz to się nie zastanawiaj- jedź na ip, lekarz cię zbada, zrobi usg, uspokoisz się, może ewentualnie dostaniesz jakieś leki. Mi sam lekarz powiedział, że wato przyjechać i upewnić się że jest ok niż się denerwować.

Gnidka jedno usg na całą ciążę?????!!!!!! No ja wiem, że może ktoś powie, że u nas to lekka przesada usg na każdej wizycie, ale żeby nie robili połówkowego?????!!!! Przecież to jakiś żart!!!!!

aaaga84 super, że wizyta się udała! Ale musiałaś się zdenerwować, ale najważniejsze, że wszystko ok.
Fajnie, że wyrywacie się z domu bez dziecka, nam się to jeszcze nie zdarzyło :p Tzn ja raz pojechałam z sis do SPA i m był sam przez weekend z synem. Będzie dobrze!!! Będziesz tęsknić, ale przynajmniej troszeczkę odpoczniesz!

Fiołeczka pij herbatkę z żurawiny (tylko popatrz na skład, bo czasem w tej żurawinie 0,000000001% żurawiny). Mnie od piątku coś od czasu do czasu piecze, póki co staram się dużo pić (choć jest ciężko bo wymiotuję) i wygrzewać się, nie jest jakoś super lepiej, ale na pewno nie jest gorzej!

A ja dziś byłam na usg ciąży- śmieszne, bo na pierwszej wizycie lekarz mi nie zrobił tylko dał skierowanie, a że terminy dłuuuuuugie to dopiero dziś miałam :) Żeby nie było, przez te plamienia dzidzie widziałam już 4 razy :p ostatnio w piątek :p Ale dziś było na trochę lepszym sprzęcie i dokładniejsze- małe ma 2,1cm, bijące serducho i po kilku poszturchiwaniach w brzuch przez panią dr leniwie się ruszyło!!!!!!!!

Ja ciągle walczę z mdłościami, leżę i staram się o nich nie myśleć- mężul zabrał syna na zaległe szczepienie, ale jak wróci to niestety zostawia nas, bo wczoraj zmarła mu babcia i jedzie na pogrzeb. Ja zostaję, w tym stanie nie dałabym rady nigdzie iść :(

reklama
Loveboiled kiedys w uk tzn w szkocji nie wiem jak w angli ale w 2008 i 2010 mialam po jednym usg na ciaze..wtedy latalam do pl robic usg.
Jak dla mnie to powinni roboc przynajmniej 3 a nawet 4..
Pierwsze na potwierdzenie ciazy drugie w 12 tyg.. trzecie polowkow i przed porodem.. choc wiadomo milo by bylo miec jeszcze jedno ok 30tc

Ja tak mysle zeby zrobic usg jak bede w pl.. ale cY bede to nie wiem jeszcze. Jak nie bede to tutaj chyba pójdę do szpitala.

Wecie jak bylam w ciazy z Alexem ..juz koncowka 34tc jakos .. bardzo sie zdenerwowalam i zemdlalam upadlam na kolana i nie woedzialam czy na brzuch tez ..poszlam do szpitala to mi tylko przylozylo detektor i sprawdzili czy serce bije..zadnego usg itd.. a ja mialam takiego stresa..dla mnie to troche znecanie sie nad kobietami.. w ciazy nie jest sie cale zycie i powinnysmy to przechodzic lagodnie..czyli byc uspokajane..a noc nke uspokoi tak jak usg.

Beata mnie tez tak plecy pobolewaja co jakis czas..i to dosyc mocno ;(
A dzis takie dretwienie na dole brzucha mialam..na szcEscie chwile tylko...

Aaga nir wiem jak przyjeli..powiedzialam przez telefon.. powiedziala ok i ze od pn czyli dzis mam przyniesc zwolnienie lub wrocic pracy... ale oni jiz wiedza ze ja nie wroce..
Gartuluje wizyty ;) tu nawet mowi żeby miec pelny pecherz i jak nie widac to kaza sie wysiusiac lub napic ...
To odpocznij w zakopcu ;) choc ja bym chyba nie pptrafila jeszcze Emilka na 4 dni zostawic. Pewnie przez karmienie piersia :)
Ale wybralabym sie gdzies sama z m.

Fioleczka odpoczywaj i staraj sie nie stresowac ..wiem ze ciezko ale staran sie.
A wlasnie jak sie stresujesz to jedz do szpitala i musza zrobic usg..niezaleznie co Ci polozna powiedziala..musza Cie uspokoic ze jest dobrze ;)

Yoohoosek gratuluje wizyty! Ale ja wam zazdroszcze ;)

Do góry