reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej Babeczki.

Ja wreszcie w łóżku po nocce. Lekarza wiedziałam dał antybiotyk na mój mega kaszel i 2 tygodnie chorobowego :).
Jutro mam położna. Też jej się pożalę o złym samopoczuciu....

Dziewczyny dziękuje za kciuki :*

BB'tki z UK któreś z was brały chorobowe w ciąży? Bo szczerze ja chciałabym dłużej to pociągnąć niż 2 tyg. Bo z tego co rozumiem co 2 tygodnie będę musiała chodzić i przedłużać??

reklama
Pupui oni tak w UK chyba nie za bardzo chcą dawać chorobowe.. W końcu ciąża to nie choroba.. Jak się na nic nie choruje i nie ma ryzyka to chyba nie ma co liczyć na jakieś dłuższe zwolnienie..

Hej Babeczki.

Ja wreszcie w łóżku po nocce. Lekarza wiedziałam dał antybiotyk na mój mega kaszel i 2 tygodnie chorobowego :).
Jutro mam położna. Też jej się pożalę o złym samopoczuciu....

Dziewczyny dziękuje za kciuki :*

BB'tki z UK któreś z was brały chorobowe w ciąży? Bo szczerze ja chciałabym dłużej to pociągnąć niż 2 tyg. Bo z tego co rozumiem co 2 tygodnie będę musiała chodzić i przedłużać??

Pupui oni tak w UK chyba nie za bardzo chcą dawać chorobowe.. W końcu ciąża to nie choroba.. Jak się na nic nie choruje i nie ma ryzyka to chyba nie ma co liczyć na jakieś dłuższe zwolnienie..

Zwykły gp przepisze max 2 tygodnie i trzeba chodzić i odnawiać o ile się zgodzi odnowić bo oni mają inne myślenie niż w Polsce. Ale polecam iść prywatnie do jakiejś polskiej przygodni i wypisza bez problemu na ile się chce bo wkoncu płaci się około 30 f za zwolnienie :) ja tak dostałam na miesiąc pomimo że nic mi nie było. Wypisal mi bo zabronił mi dźwigać a ja w pracy niestety muszę no chyba że zglosze że w ciąży to przeniosą na inny dział, ale to był dopiero 4 tydzień więc na usg nic nie było widać więc nie zgłosiłam w pracy bo nie miałam pewności :)

pupui ja cala ciaze z Emilkiem i Vikim była a zwolnieniu ! zależy na jakiego lekarza się trafi...

Dzis powinnam zalatwiac zwolnienie u lekarza, ale nie ma mojej dr i chyba zostawię tak jak jest i jutro będę dzwonic... ona i niby mowila ze mam poprosić ta druga dr ale jak się nie zgodzi ?

W każdym razie ja teraz narzekam jej na mdlosci w dzień i w nocy, ze nie spie, wymiotuje itd. :D a później bedę narzekac na moje biodra (jestem po 7 operacjach) i obciążenie powoduje u mnie bol..tzn nawet bez ciąży boli.. a prace mam chodzaca i dzwigajaca.
Mam nadzieje ze uda mi się przeciągac.. a i gp dawala mi pierwsze zwolnienie 2 tyg chyba, a później już na 4 tyg :) a raz nawet na 6 dala chyba :) tak wiec mowie zależy jak trafisz.
No i wlasnie jak macie pl gina to superzaplacisz 30 F i masz...ja mam lekarza w lodnynie (bylam u niego w pl) chciałam zalatwic ale jego przelozeni się nie zgodzili ;/;/ no trudno...będę probowac z gp tutaj. trzymajcie kciuki by mi dala, bo szczerze nie wyobrażam sobie teraz isc do pracy ;/;/

zadzwoniłam teraz :D a co jak nie da to jutro do drugiej będę dzwonic, albo pojde i będę plakac i blagac o zwolnienie :D
Jeszcze w pracy atmosfera do doopy, bo patrza na mnie jak na patologie, a mnie to stresuje strasznie.. jak ostatnio dzownilam powiedzieć ze biore tydzień Sicka bo w ciąży jestem i zle się czuje to az mi się slabo robila i cala się trzeslam...ehhh nie chce tam wracac żeby się nie denerwować...a po macierzyńskim mam nadzieje tam nie wracac...

Super torty Akuku, dobrze, ze samych synow rodzisz, bo jeszcze cora Ci talent zabierze :-)
Ja tez juz jakis czas zastanawiam sie co ze starajaca....
Znow mnie cyce przestaja bolec ech ech ech :-)

Bylam na pobraniu krewi i oczywiscie slabo mi sie zrobilo bo na czczo bylam. Wyszlam z gabinetu i jeszcze z 10 min siedzialam na korytarzu bo slabo mi bylo. Ale zjadlam banana i troche kepiej sie poczulam wiec do auta i do domu. W domu polezalam 30 min, zjadlam sniadanie i od razu lepiej.

Juz odebralam mala ze zlobka i zaraz bede ja klasc na drzemke. I bede sie obijac bo nic mi sie nie chce robic dzisiaj.

Cinamona ja tez tak zawsze mam po pobieraniu krwi a tym razem miałam w domu pobieraną i powiem ci ze nawet słabo mi się nie zrobiło, a w gabinecie odrazu mnie mdli..

Dziewczyny... ale wy tu produkujecie... no nie jestem w stanie nadrobić, przejżałam tylko i musze napisać

Akuku - piękne torty, masz dziewczyno talent!

My dzisiaj dostalismy zaproszenie na wizytę do szpitala i skan na 13 lutego, więc będzie niecałe 12 tygodni, i kurcze wygląda na to, że będę sie musiała jeszcze raz wybrać, bo w tym stadium płeć raczej odczytana na 100% nie będzie, a wolałabym wiedzieć, czy mam kupować ciuchy dla dziewuszki, czy jednak nie muszę nic kupować :)

Mdłości mam cały czas, że już mi się płakać z tego chce, do tego zaczął mnie kręgosłup boleć, tak jak ostatnim razem w końcówce ciąży... Czyżbym miała tak przechodzić cała ciążę? O losie... tylko nie to!!

reklama
Magdus jestem w stanie się poswiecic niech cora zabiera :D ja chce core! hahaha :D

i dostałam zwolnienei na 2 tyg na razie i mam dzwonic jak się dalej będę zle czula :)

Do góry