reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Tak mnie boli jak sikam ze już dzisiaj dwa razy ryczałem! No kurczę to niesprawiedliwe! Cały czas walczę z hemoroidach a teraz jeszcze to!!! Masakra! Chce mi sie płakać.

Byłam już na carboocie od rana i pokupilam masę ciuchów.... Potem wstawiłam dwa prania i zrobiłam obiad... Teraz zostało mi umycie podług i mogę leżeć.

reklama
Akuku mam nadzieję że brzusio u Ali już ok. U nas wczoraj był bolacy brzusio ale w końcu wieczorem zrobił kupke po pachy i odrazu super

Lucere zrób tortile hiszpańska tzn z ziemniaków i jajek może do tego mięsko i warzywa albo same warzywa i pokrój w trójkąciki

Panikara super ze Szymek ladnie zniosl uroczystosc.
Hugo tez mial robione usg brzucha na refluks i nic nie wyszlo tzn ze nie ma refluksu patogenicznego ale sam w sobie refluks ma i to duzy. Z tym ze ja to jego ulewanie jeszcE bym przezyla tylko ze Hugo po jedzeniu poprostu bolalo i z tak przez 15-30 min po jedzieniu plakal jeczal itp.
Jednak nie chce zapeszac i od kilku dni jest lepiej, ulewac ulewa ale juz tak sie nie skarzy po jedzeniu. Jesli to sie utzyma tzn ze sesje u osteopaty pomogly.

Hugo zasnal o 13.30 a ja modle siw zeby pospal dluzej niz 30-40 min co mu sie ostatnio zdarza. Tesknie za jego dluga drzemka 2-3 godzinna bo od kilku dni takiej nie bylo

Akuku pytanie do ciebie bo ty expert jestes.
Hugo dalej nie zrobil kupy. To juz 9 dzien dzisiaj i zaczynam sie martwic

Oio kurcze obudzil sie

Cina Michas nie robił 6 dni położna i pediatra powiedziała że poczekać do 7 dni i jak nie zrobi to dać 1/4 czapka glicerynowego albo delikatnie podrażnic odbyt pielucha albo są jakieś rureczki które też pomagają. My daliśmy ten czopek i zrobił. Zrobiliśmy też masaż brzuszka. Teraz robi co 4 dni i nie musieliśmy mu pomagać z czopkiem.

Amor współczuję. Dużo wit C ta żurawina czy ziołowe herbatki i jak nie będzie poprawy to idź do lekarza może trzeba dać jakieś mocniejsze lekarstwo. Zdrówka życzę

Beata na sam kaszel nic, bo on był z powodu spływania wydzieliny z nosa. Więc częste nawilżanie nosa tantum protect i odciąganie fridą. Plus dostałam blf100.
Cina u nas dolegliwości po jedzeniu bólowych nie ma ale ulewanie w ilościach gigantycznych. Zobaczymy co usg pokaże.

Lucalew moze sprobuje z tym czopkiem.
Wiem ze dzieci karmione piersia moga naprwde dlugo nie robic kupy i jest to caklowicie normalne jednak tyle juz dni troche mnie to martwi. Chociaz w sumie nie widac po nim zeby sie przez to meczyl.

Amor wspolczucia.

Mam juz dosc tego jego spania. Spi mi normalnie po 20max 30 min. Nic nie moge zrobic..

Ja przejrzalam ciuchy ktore mam na rozmiar 68, zeby wiedziec co mam pomalu dokupywac bo bak zaczyna juz chodzic w rozmiarze 62.
Pralka z jasnymi kolorami juz sie pierze.

Panikara oby nic nie wyszlo na usg.
Ja bylam z refluksem u specjalisty i mowil ze jesli dobrze przybiera to nie powinnam sie tym martwic chociaz jest to uciazliwe bo co chwile albo on mokry albo ja. Przebieram go kilka razy dziennie bo przeciez e mokrym body nie bedziw lezal.
W wiekszosci przypadkow gdy jest to zwykly refluks to mija ok 3-4 miesiaca ale czesem moze to sie ciagnac nawet do roku.
Mam nadzieje ze u nas minie szybciej...

Ostatnia edycja:
Hej,
dzis taki sliczny i cieply dzien!!! Bylam z chlopakami w parku, nawet udalo sie pare kasztanow znalezc :-)

Blerka, Panikara, mialyscie chyba super pogode na uroczystosci rodzinne :-)

Lucynko, super pomysl z ta tortilla! Tylko dorze wysmazona musi byc albo w lodowce, bo jak goraco to moze nie wytrzymac.

Cinamona, oby czopek zadzialal. Chyba calkiem niezle wam idzie we 3ke :-)

Amor, koniecznie cos wez na to zapalenie, to co piszesz nie brzmi dobrze. Poradz sie w aptece albo lekarza.

Brawo dla Hugo ! Podobno chłopcy nie lubią czopków więc pewnie podsłuchał co mu grozi i kupa sama przyszła na czas :) z tym przebieraniem to faktycznie makabra, po nocy to mam też prześcieradło do przebierania codziennie :( zobaczymy czy to nowe mleko pomoże no i co wykaże usg
Lunera ja też muszę się wybrać na poszukiwanie kasztanów i żołędzi bo Marta do przedszkola potrzebuje a zresztą ja pod łóżko kasztany wrzucam.
Amor podobno Urosept można brać, ale dla pewności skonsultuj to z lekarzem lub chociaż farmaceutą

reklama
Cinamona miałam pytać jak u Ciebie wygląda to ulewanie ? Bo u nas jest tak że jak daję go do odbicia (obowiązkowo muszę bo będzie powódź) to dwa razy odbija i zazwyczaj jeszcze na ramieniu chlusta, często nawet nie zdąże nawet go odbić a już ulewa. A potem systematycznie co 20 minut dalej ulewa. Jak na nieszczęście jeszcze przyjdzie do zmiany pieluchy czy ubierania to bankowo też będzie ulany.

Do góry